Бомба от Втората световна наложи евакуация в Хановер

15 000 души временно трябваше да напуснат домовете си
3 сеп 2019 07:30, Боряна Павлова
2
Бомба от Втората световна наложи евакуация в Хановер
Снимка: архив Reuters

Близо 15 000 души бяха принудени снощи временно да напуснат домовете си в германския град Хановер заради операция по обезвреждане на авиобомба от времето на Втората световна война, предаде ТАСС.

500-килограмовият снаряд е бил открит на строителна площадка.
Според приблизителни изчисления в края на Втората световна война над хитлерова Германия са хвърлени над 2 млн. бомби различен калибър и 10-20 процента от тях така и не са се взривили.

На всеки няколко месеца работници откриват снаряди при строеж на пътища или полагане на основите на нови сгради. По правило сапьорски отряди обезвреждат бомбите за няколко часа.


2
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
2
0
 
4
 
! Отговори
дедо Ташунко преди 10 месеца
Милиони неизбухнали бомби са хвърлени от англоамериканците върху немските градове. Още 100-200 години германците ще има да разчистват подаръците от своите днешни "приятелчета". Да видим, какво ще остане за разчистване и след брексита. Имайте в предвид, че дъртото бабе, което ще царува до 100 г. дърпа конците.
1
0
 
5
 
! Отговори
.. преди 10 месеца
Не са се сетили немците да кажат на наште по-*** събратя, че от войната е останал много закопан бакър и го изкупуват за луди пари. Щяха да прекопаят цяла Германия за нула време и да открият всичко.