Грета Тунберг - забранена тема в медиите в Унгария

Искат разрешение, когато предават новини за шведската тийн-еко активистка
Обновена: 3 мар 2020 07:53 | 3 мар 2020 07:45, Камелия Цветанова
56
Грета Тунберг - забранена тема в медиите в Унгария
Снимка: БГНЕС, архив

Унгарските държавни медии са издали специална препоръка към своите журналисти да искат разрешение, когато предават новини, свързани с шведската тийн-еко активистка Грета Тунберг. Това съобщава европейската версия на електронното издание „Политико”, основавайки се на потвърдени, неназовани източници.

Още по темата
Според тях унгарските държавни медии са били снабдени със списък от чувствителни теми, по които журналистите да консултират с властите за одобрение. По отношение на шведския климатичен активист Грета Тунберг на унгарските журналисти се препоръчва да се консултират с редакторите и ръководните си органи, преди въобще да предложат тема, свързана с дейностите на Тунберг.

„Политико”, цитиран от „Труд“, посочва, че в този контекст не става ясно кой в крайна сметка се води за отговорен за съдържанието на информацията предлагана на унгарските гласоподаватели, предвид че цензорът се явява директно унгарската държава.

Будапеща се намира в процес на „процедура по член 7” на ЕС, по отношение на изискванията за спазване на върховенството на закона, свободата на медиите и на изразяване.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


56
Още по темата: УнгариямедииГрета
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
43
14
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Тия пък! Какво им е направила Грета на унгарците?
42
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Унгария, коронавирус=0И те като нас се справят със заразата без болни.
41
1
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Намерихте ли място и за нея въпреки коронавируса??? Не бяхме я виждали от 5-6 седмици.
40
1
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До Браво Грета !Едно дете е маша в ръцете на хора, които не милеят изобщо за климата, а си прокарват собствените интереси.Факт е че въпросната активистка критикува най-яростно далеч не най-опасните за климата технологии, но кой да чете... Чукча писател, не читател, пък и си трябват познания по английски за да прочетеш истината, а не просто да повтаряш като папагал твърденията на продажните медии.И за протокола - твърдо съм за мерки за опазване на кливата, но не тези на Грета!
39
34
 
6
 
! Отговори
Браво Грета ! преди 4 години
Браво Грета ! Едно дете поведе и има повече сърце от политици, бюрократи итнСеднали на хранилката на хубавата заплата увъртяли се в ежедневните си игрички и протакане Вместо да запретнат ръкави и да имат смелост, дързост и Отговорност за живота и бъдещето на целият свят !Браво Грета !!!
38
4
 
16
 
! Отговори
До Объркания преди 4 години
Означава деградация на обществото с цел по-лесен и пълен контрол.
37
4
 
22
 
! Отговори
мак преди 4 години
До объркан: Това са измишльотини на охранените еврочиновници- толерантност, отворени граници, мултикулти, и всичко под диктовка на ес.
36
4
 
28
 
! Отговори
объркан преди 4 години
Абе ,може ли някой да ми разясни какво точно означават-,,европейски и евроатлантически ценности" ,че се обърквам..
35
6
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Голяма част от продажните БГ- *** в чужбина*********и какво да бяха останали в България , да бачкат за минимална за да може "бизнесмана" да си купи поредния "джиб" , в Унгария мин.заплата е 480 еврака а в Бг колко е ?
34
3
 
47
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Орбан е уникален политик ! И унгарците са народ със самочувствие и достойнство ... Дори и при комунизма имаха частна собственост и бяха почти като западна държава . Будапеща е може би най красивия град в Европа , но винаги се говори за Лондон , Париж и други кеннеффи .... Унгария ще се запази като държава с история и традиции ... останалата част на евроГейския съюз ( с малки изключения ) ще бъде претопена от исляската напаст и сганннн .... няма отърване от тая красста !
33
3
 
13
 
! Отговори
ха преди 4 години
,,Непотвърдени и неназовани източници "???- значи -една жена каза на спирката
32
1
 
36
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
На тая мястото и е в Зоопарка. Ама като обитател, а не като гост.
31
5
 
31
 
! Отговори
Магнол Банкянски преди 4 години
В Унгария забранена, в Тиквена България - медийна звезда. Ама на Орбан прякорът не му е Тиквата, затова.
30
6
 
14
 
! Отговори
Край преди 4 години
Грета може да е всякаква - обаче на света има вече над 7 милиарда човека и те искат автомобили и да летят със самолети. Няма как да се сбъднат тези мечти без да съсипем света си. Мечтите трябва да станат други.
29
2
 
11
 
! Отговори
Първо четете, после преди 4 години
https://neuro-therapy.eu/asperger-syndrome/Синдром на Аспергер
28
7
 
31
 
! Отговори
Доктор преди 4 години
Девойчето поне да беше се огледало в огледало , може пък да вдене , че като приличаш на увреден човек , е по-добре да си стоиш в къщи , а не да си развяваш нододялаността по света !
27
4
 
14
 
! Отговори
Рави Овадия преди 4 години
Типичната семитска новина от типа ЕЖК....
26
8
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Какви сте такива хора??? И на 3 март, и на Великден и Коледа...все това болно момиче ви е в главите! Просто завист, че тя получава едни лесни пари от съмнителни природозащитници, а вие - не!
25
4
 
10
 
! Отговори
Само питам преди 4 години
Коябеше тая, че забравих?
24
3
 
35
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До Анонимен 24Кои са тия европейски ценности-мултикултурализъм,джендъризъм,феминизъм?Хайде няма нужда.Орбан дава по 33 хиляди евро на семейства с три деца,не приема тарамбуки в Унгария и не се поддава на лъжите на затоплистите.