Петя, Димитричка, Ася… надъханите фолкфурии

Псевдонимите изядоха имената на чалгаджийките
22 окт 2018 07:50,
21
Петя, Димитричка, Ася… надъханите фолкфурии
Снимка: Facebook

Петя Колева Иванова от Добрич... Кой е чувал за нея? Но Преслава от "Пайнер" - това вече е друго нещо.

Фолкпевицата стана поредната изпълнителка от музикалния жанр, която по съдебен път си промени името. Петя стана Преслава и вече е така по лична карта.

Фолкаджийките подхванаха модата през последните години да зачеркват рождените си имена и да приемат псевдонимите, които ги направиха известни.

Някои от тях се срамуват от имената, дадени им от родителите, други искат да са по-модерни, но тенденцията е факт.

Симптоматичен пример е Димана, която по рождение е Димитричка. Изпълнителката изпада в ужас, когато трябва да се представи пред хора. И започва да използва псевдонима си. В няколко телевизионни интервюта нарича себе си Димана и закачливото Димитричка остава в историята. Процедурата е твърде тромава и й отнема близо две години, докато стане далеч по-модерната Димана.

През 2016 г. Джена разкри пред феновете си в социалните мрежи, че рожденото й име Десислава е заменено в личните й документи с псевдонима й.

"Българският съд има нужда от две години, за да смени името на гражданин. За да получа официално в документите си името Джена, беше нужно време. Сега това вече е факт", коментира бившата Десислава, цитирана от "България днес".

Тогава тя беше изловена да посещава съда заедно с мъжа си Наско, като уточни, че драма няма, а става въпрос само за смяната на името.

Мотивът й е, че точно като Джена е позната за широката общественост, а никой не знае, че е Десислава освен най-близките й хора.

Преди едно десетилетие ДесиСлава искаше да се казва Десс. Дори си промени псевдонима, за да придобие по-голяма популярност. Смяната така и не се получи, а фолкаджийката се върна към старото ДесиСлава, което й беше измислено от Митко Пайнера и точно с него стана популярна.

Макар от много години да са на сцената, някои изпълнители запазиха в личните си карти истинските си имена. Дори и никой да не ги нарича с тях. Малцина знаят, че Милко Калайджиев всъщност е Михаил Панайотов Калайджиев. Той е категоричен, че никога няма да си смени името, тъй като това не е чак толкова важно за хората.

Галена е Галина Генчева. И макар да има минимална разлика, остава до ден днешен с рожденото си име. Кали също е Галина, но не мисли да занимава съда с подобни дреболии.

Преди време се заговори, че Алисия обмисля да се казва и така по лична карта. Плановете й били да махне скучноватото Ася, но няма официално потвърждение, че е направила промяната.

За ново име в бъдеще обмисля Емануела, която по рождение е Емилия Цветкова, но всички я знаят и наричат с псевдонима й. Най-близките й приятели й казват Ема, което може да използва и за истинското й име, и за псевдонима й.


21
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
17
1
 
8
 
! Отговори
Аз Варна преди 3 години
До 1-Забелязах,че ти си се отказал и от българския език,клети българино.Аз не слушам чалга скимтене,така ,че изобщо не ми дреме коя как се казва и колко партизански имена ще има.
16
3
 
9
 
! Отговори
zagrijen преди 3 години
А никой не видя "чичака" от дясно на снимката колко е надъхан - от 10 минути се смея ;-))))
15
1
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
С каквито и имена да са имиджа им е на древни труженички.
14
3
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Кому е нужна тази информация?
13
6
 
3
 
! Отговори
ройтерса преди 3 години
а на Митко Пайнера как е истинското име?и за Веско Маринов съм също много любопитенв момента знам само на Бойко не било ББ, а Буда
12
2
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
И после някоя от тия ще изпищи на някоя граница, че я прибрали с невалидни документи. Например справка в Европол и няма такова лице. Или пък да излезе, че това лице живее незаконно в чужд имот, защото е по наследство на съвсем друго лице. И няма абсолютно никакво образоване, защото в архивите няма такъв човек и никога не е учил никъде. Интересно една диплома за средно образование как ще смени и легализира?!
11
1
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Опорните драскачи, как успяхте чалгата, която е с евроазиатска отвсякъде, да я обявите за евроатлантическа?
10
2
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
стига с чалго*******
9
2
 
15
 
! Отговори
Цецо преди 3 години
Оффф, още рано-рано, понеделнишки, започнаха с простотиите...
8
4
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Това малко като смяната на името на Македония. Щом ще го даваш евроатлантик, ще се казваш както ние ти кажем.
7
2
 
21
 
! Отговори
Елемаг преди 3 години
Не виждам драма тука.Чочолина си е Чиконе.Всички порноактриси също са с псевдоними,а не с истинските имена.Трябва да сме в крак с модата
6
1
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Имаше една Лия, която всъщност е Емилия и е от едно село до Петрич. Кондьо не мога да се сетя как му беше името. А, забравихме Гъзис - Васко.
5
5
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
На снимката : евро-атлантическите ценности в действие !
4
14
 
17
 
! Отговори
ХФ преди 3 години
Който е успял да прочете докрай статията да удари един лайк. Аз не съм, ще си цъкна един минус.
3
1
 
40
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Драма. Сменят едно име с друго, защото в техните глави едното изглежда по-готино от другото. След 5 години какво следва? Пак смяна. Товарят съдебната система с абсолютно излишни неща.Димана или Димитричка - интелектуалния капацитет зад това остава един и същ.
2
1
 
36
 
! Отговори
Пърчови гащи преди 3 години
Тая новина, свързана с дълбоките лингвистични терзания на фолкаджийките, направо осмисли скучноватото ми октомврийско утро!
1
6
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
KLETIAT BALGARIN SE OTKAZVAOT VSICKO SVYATO V IMETO NA PARITE,DORI I OT IMETO SI