Авиокомпания заряза пътници за 5 часа на летище “София”

От Ryanair не били платили летищните такси на аеропорта
23 фев 2012 21:26, Бойчо Попов
50
Авиокомпания заряза пътници за 5 часа на летище “София”
Снимка: Reuters

Пътници на нискотарифната авиокомпания Ryanair останаха блокирани на летище “София” заради неплатени летищни такси, съобщи бТВ.

Хората са били изложени на студа пет часа, а сред пътуващите е имало бебета и малки деца. Никой не им е осигурил нито храна, нито напитки.

Ситуацията рискуваше да повтори летния скандал, при който стотици руски туристи останаха в България, след като Bulgaria Air отмени чартърни полети за Москва и Санкт Петербург. Причината бяха неуредени задължения на туристическата компания "Алма Тур“.

При днешната ситуация нито един представител на авиокомпанията така и не обясни на пътниците защо самолетът не излита. След повече от 5 часа чакане в крайна сметка пътниците излетяха за Франкфурт, след като от Ryanair обещаха, че ще се издължат за неплатените летищни такси.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


50
Още по темата: авиокомпанияRyanair
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
47
1
 
1
 
! Отговори
ко преди 12 години
Много си ***, Саше! :D Ако, нека ти се смеят хората ;)
46
1
 
0
 
! Отговори
Badi преди 12 години
I az mislq 4e niskotarifnite kompani ne struvat no 4ovek nqma izbor kogato iska da si zeme bilet samo v 1ta posoka i ne znae to4na data na vra6tane. Do den dne6en nemoga da razbera za6to v nqkoi kompani ne samo 4e ednoposo4niq bilet ne po evtin ami dori e po skap ot dvuposo4niq kakav e smisala az moga si kupa 2poso4en i prosto da ne si izpolzvam bileta za vra6tane?
45
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Ами хора то за това им се вика нискобюджетни авиокомпании. Няма как да си платил някаква смешна сума за билет и да очакваш супер обслужване като в бизнес класа. Но пък когато става дума за кратък полет в рамките на 2-3-4 часа не е болка за умиране, че не ти сервират храна. Виж, ако ще летиш извън Европа вече е друго. Но като си решил да се разходиш до Рим или Париж, много важно, че една нощ няма да спиш, защото полетът е в 3 часа сутринта.
44
2
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Що не ги зарязват в Африка ами точно тук в България. Това някакво наказание ли е ?:)
43
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Всичко зависи от полети, дати, багаж и т.н. Скоро ми предстои ходене до Лондон и се оказа, че по тарифите на уиз трябва да платя 500 лева, да летя до Лутън и в неудобни часове. Комбинацията БГ Еър и БА ми излиза около 350 лева и ще летя до Хийтроу при това с храна на борда.
42
8
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Все съм летяла със всякакви нискотарифни компании без оплаквания, но тези Ryanair наистина бяха зле. Първо че пътеката е вечно задръстена с колички, от които се опитват да ти продадат някакъв джънк, цигари, парфюми, химикалчета, календари с женки. Много ме болеше глава - хапчета нямат. Останалите пътници ми дадоха, исках им вода - нямат. Купуваш си за 3 евро. Ами ако някой пътник наистина има нужда от спешна помощ - те нямат елементарна аптечка.
41
1
 
7
 
! Отговори
мухи преди 12 години
Имаше някаква фатка с летище Пловдив.Община Пловдив и още 4 други им плащат летищните такси,само да е удобно на стотиците емигрантии от общината лесно да се изнасят от Бг.Дори забавянето на плащането беше използвано в предизборната кампания на Мамин Ваньо.Интересното в случая е ,че директора на летището е човек с педагогическо образование,много подходящо за меджърските му задължения,нали.Да не говорим ,че миналото лято летището започна да се разпада ,а тази зима и се срути част от покрива
40
2
 
6
 
! Отговори
Доволен клиент преди 12 години
Не поставяй Wizzair в това число.Постоянно летя от София до Лондон със тях и съм много доволен.Самолетите им са нови а цените страхотни.Януари си идвах до България с тях,като двупосочен билет със всички такси и багаж беше малко под 100 паунда.За сравнение летях и със Austrian Airlines през януари до Дубай,самолетите небяха по-хубави.Дори напротив.А храната и напитките се заплащат не се заблуждавайте че са безплатни.
39
6
 
17
 
! Отговори
klient преди 12 години
Аз съм летял много пъти и с Ryanair и с Wizzair, също така с Lufthanza, BA, Alitalia и т.н.Мога да кажа че обслужването и качеството на пилотите на нискотарифните компании нее по-лошо от това на останалите скъпи компании.Не мога да разбера, защо хора които са летели веднъж в живота си се опитват да дават мнение относно нискотарифните компании. Типично българска работа- некомпетентни хора оценяват останалите!
38
3
 
6
 
! Отговори
developer преди 12 години
Аз веднъж им проеврих сайта за полети от Германия, но изобщо не ми се стори толкова евтино да се лети с тях. Те летят от Франкфурт-Хан, което е на над 400 км от Байерн. Освен това двупосочен билет струва 55 евра, за багаж в двете посоки още 50 евра или 70(20 кг), според сезона. Още разходи с влака и то ти излиза над 150 евра. Предпочитам да платя 50 - 100 отгоре, но да летя като бял човек с Лутханза или Bulgarian Air. Евтини са но за хорат които живеят близо до летището им.
37
2
 
9
 
! Отговори
Деян преди 12 години
Защо всеки казва, че с British Airways, Lufthansa и т. н. храната на борда ти е безплатан? Не е вярно това. Вижте разликата в цените на билетите и ще разберете че си си платил всичко. Ако искаш да нямаш грижи при пътуване вземаш нормална авиокомпания, ако трябва да се придвижиш бързо и на ниска цена до някъде без багаж вземаш low cost. Това е! Кой каза, че комфорта с BE и LTH е по голям. Не е вярно. Летял съм с Wizz до Рим и самолета беше по-хубав дори от самолет на CSA или LTH и двата Еърбъс
36
1
 
8
 
! Отговори
Инсайдер преди 12 години
Проблемът с Ryanair е че те по принцип ползват летище Пловдив, но в Януари поради мъгла са кацали и в София. Тогава летище София са ги пуснали на доверие, но още не са си платили сметката и затова сега са ги задържали от летището докато не си платят всички задължения.
35
5
 
11
 
! Отговори
nexusss преди 12 години
До 22:Преди няколко дена ходих до Лондон и се върнах с WIZZAIR и мога да кажа, че съм очарован от тази авиокомпания!!! Чисто нови самолети А320, и на отиване и на връщане екипажа беше 100% български. Няма турбуленция, меко излитане, меко кацане и т.н. Мисля, ча за тези пари това е супер компания... На летището в Лутън видях и самолети на RIANAIR...ми да си кажа верно си бяха в окаяно състояние и неподдържани. Така, че айде да не ги поставяме под общ знаменател!!!
34
4
 
21
 
! Отговори
Ryanair преди 12 години
Аз и мъжа ми сме м ного доволни от компанията. Освен това, са изключително евтини. Нормално е когато има мъгла - самолета да не излети, незвисимо дали е ниско-тарифна или не компанията. Ако трябваше да чакат на летище Пловдив - можеше и цял ден да не тръгнат. Пет часа нищо не са - не драматизирайте. Ако в София имаше мъгла - може би и на Бритиш Еъруейз нямаше да излети...Ама ако искате - качвайте се на скъпите самолети, вие сте богати и правите и другите богати...
33
3
 
7
 
! Отговори
до 32 преди 12 години
Е , значи аз сигурно се приземих и отлетях от нивите край Крумово . Говориш пълни глупости. Това е много добра компания и останах много доволен от нея. В неделя се приземих без секунда закъснение . Просто тези ниско-тарифни компании не поддържат офиси , не карат с автобуси до самолетите , нямат безплатни храни и напитки на борда , билетите им се купуват само по интернет и за това са по-евтини. А в София летищните такси са много високи , колкото са и в Лондон.
32
15
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Винаги съм имал едно на ум за нискотарифните авиокомпании. Досега само 1 път съм пътувал с такава и не, благодаря, не бих повторил.
31
5
 
4
 
! Отговори
до 30 преди 12 години
От ноември 2011 полетите на Ryanair от и за летище Пловдив са преустановени.....
30
6
 
17
 
! Отговори
Тра-ла-ла преди 12 години
Хехе... че вие какво искате - с нискотарифна компания да получите 5 звездно обслужване ли? Леко нагли ми се струват тия пътници.
29
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Няма нужда от кавги. Отворете сайта на Ryanair и пробвайте да купете билет от Пловдив до Лондон. Късмет!
28
2
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
"Лондон до София с British Airways-160 паунда,комфорт,усмихнат екипажл, без скрити удръжки,ядене и пиене на корем-безплатно.Лондон до Пловдив с Rayanair..."Така си е. Става и с България Еър, обаче започнаха редовно да променят времето на полета. А и закъсняват доста често.