Марешки плъзва из страната: 1,48 за литър дизел е нормално, не 2 лв.

"КЗК да стигне докрай с твърденията за картел на горивата, от това печелят хората"
Обновена: 26 фев 2016 09:52 | 26 фев 2016 07:30,
166
Марешки плъзва из страната: 1,48 за литър дизел е нормално, не 2 лв.
Снимка: Reuters

Веселин Марешки приветства решението на КЗК да започне проверка на вериги бензиностанции за картел на цените на горивата у нас.

Вчера Комисията обяви, че е готова със секторния анализ на пазара на горива. След приключване на процедурата институцията започва проверка за споразумение, нарушаващо конкуренцията на пазара срещу Shell България, Ромпетрол България, Еко България, OMV България, Петрол АД и Лукойл България.

Още по темата

Допълнително срещу Лукойл Нефтохим България е започнато производство за злоупотреба с господстващо положение.

"Очаквам да се стигне докрай, твърденията за картел да стигнат до край и КЗК да стигне до решение, а и от това цените да се нормализират", каза бизнесменът в Сутрешния блок на Bulgaria ON AIR.

По думите му към днешна дата цена  от 1,48 за литър дизел е нормална.

"Над 2 лева е пълно безумие, просто безобразие е това. 15-20% е печалбата на останалите", пресметна Марешки.

"Не съм на загуба, нашата сила е че успявам да намирам баланса между потребителите и моя интерес. Ние като бизнесмени сме доволни и това се харесва на потребителите", допълни той.

Веселин Марешки обяви, че не е получавал съвети да се оттегли от бизнеса с горивата, но "имам съвети как да движа своя бизнес, да виждам какви са цените на останалите и да слагам същите цени на моите бензиностанции, това е безобразието, защото липсва конкуренция", настоя той.

Бизнесменът обяви още, че скоро ще отвори свои бензиностанции в ив други градове, освен Варна и Айтос.

"Няколко са градовете - Сливен, Стара Загора, Пловдив, София – скоро" изброи ги Марешки и сподели новината, че се надява идния месец да отвори врати и бензиностанция в София.

"Няколко месеца твърдяха, че си правим PR. Влязоха в някаква безумна битка с лоукост бензиностанции и от едната крайност - да продават на свръхвисоки цени до другата крайност да правят дъмпинг на нашите цени", отбеляза той.

Според него така се ограбва българина и затова нивото на живота ни е толкова ниско. Веселин Марешки бе категоричен, че не притеснява от конкуренция.

"Нека дойде някой и продава на по-ниски цени от нас, това е добре за българина", категоричен бе той.


 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


166
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
108
0
 
0
 
! Отговори
Kitaristo преди 8 години
Хора , знаете ли и ,че и на Марешки не му е чиста работата.В държавата отиват 0,98ст за всеки литър бензин и 0,90ст. за дизела защо това него казва на хората ,защото ако стане президент няма да е по различен от другите. така че сами си направете сметка колко струват горивата и догава преценете когода обвинявате. А понеже никой от вас можеби никой няма персонал и неплаща заплати и осигуровки за това така реагирате.Ако имахте тогава щях дави питам как сте.
107
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
a v USA litar gorivo e 45 stotinki
106
1
 
27
 
! Отговори
Наблюдател преди 8 години
В градовете където отваря бензиностанция ще го посрещнат като цар Освободител. Хитро го измесли преди президентдките избори.Определено направи повече за хората в последните 4 месеца отколкото Плевнелиев за последните 4 години.
105
1
 
12
 
! Отговори
zombayo преди 8 години
Дано да доживее до лятото, просто виждам как го самоубиват вече..
104
4
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
В Щатите също е долар и 48 цента но за галон не за литърче а галон е четири литърчета за долар и 48 цента за галон разбирате ли как ни е.б.ават от ни лук ял ни лук мирисал ойл по братски цени
103
2
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Какъвто и да го наричат Марешки само той продава на нормални цени лекарствата и сега бензина . Посочете ми друг бизнесмен и тогава ще го обсъдим .
102
13
 
7
 
! Отговори
запознат преди 8 години
Браво на Марешки за бензиностанциите и цената на горивото. Но до тук в аптеките му хората работят за мизерни пари и с натиск за да се гласува за него на избори. такъв човек да си седи в бизнеса - ето с ток може да се занимава с политика НЕ :)
101
0
 
8
 
! Отговори
Шарли Ебльо преди 8 години
До ХахЪхъ...И бардаци с евтини джадии да ни пусне...
100
2
 
17
 
! Отговори
do Mareshki преди 8 години
Не забравяй и Петрич!!!И ние сме хора! Тук идват и много гърци. Оборотът ти е в кърпа вързан. Разбий мафията, младеж!
99
5
 
2
 
! Отговори
Един от многото преди 8 години
Цитат: "имам съвети как да движа своя бизнес, да виждам какви са цените на останалите и да слагам същите цени на моите бензиностанции, това е безобразието, защото липсва конкуренция"Хора няма споразумения има това което казва Марешки. И другото зържавата има интерес от високи цени защото влизат повече пари от акциз, ДДС върху акциза и ДДС.Така е било винаги и така ще бъде.
98
2
 
6
 
! Отговори
Червен бастун преди 8 години
Ама другари ,не така,нали имаме наш другар вграден да защитатава интереса ни при другаря Златев,доста е висок и се вижда отдалеч.
97
12
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
В големи неща се набърква Марешки. Накрая да не свърши като Луканов.
96
1
 
23
 
! Отговори
маймуната преди 8 години
Светът се е управлявал и ще се управлява от парите. Един от проблемите на българите е,че винаги избират най-ненаситно крадливта прослойка от обществото,на най-висшите позиций в държавата.Аз харесвам Марешки затова,че първо си направи парите и едва след това реши да влезе в политиката
95
4
 
39
 
! Отговори
Хах преди 8 години
Крайно време е да купи и някоя пивоварна.Пием най скъпата бира
94
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
До Анонимендържавата трябва да промени в полза на крайния потребител-казваш,ама откого се представлява държавата,някои знае,ли?
93
2
 
32
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Не може на международните пазари цената на петрола да е около 20 долара, а тука да се продава бензина за 1,90! Реалната му цена към момента е около 1 лев..... Значи има нещо, което държавата трябва да промени в полза на крайния потребител!
92
2
 
48
 
! Отговори
Варна-морето преди 8 години
Изправи се срещу фармацевтичната мафия, после срещу петролната. Сега ако направи банка и се изправи и срещу тази мафия вече ще е най-достойният българин на 21-ви век.
91
0
 
40
 
! Отговори
анонимен преди 8 години
Марешки им показва пътя,те се чудят как да го заобиколят,само и само да не тръгнат по него.
90
0
 
1
 
! Отговори
маймуната преди 8 години
До ахха 132 Ако занеш колко си ***.
89
2
 
25
 
! Отговори
nemam nervi преди 8 години
Това е човека,кйто би трябвало да е притеснен за живота си, а не нищоправещия ББ