7 причини да хапвате краставици всеки ден

Кожата става по-мека и сияйна
13 авг 2019 22:50, Михаела Лазарова
15
7 причини да хапвате краставици всеки ден
Снимка: istock

Детокс на организма, по-добро здраве на костите, контрол на нивата на кръвната захар, баланс на хормоните... Все важни неща за здравето, които можем да постигнем, консумирайки всеки ден краставици. Зеленчуците имат редица предимства, от които е добре да се възползваме. Какво се променя в тялото ни, когато ги направим част от всекидневното си меню?

Намалява се рискът от неврологични заболявания

Краставиците съдържат физетин, който има доказани ползи за здравето на мозъка. Вкусните зеленчуци съдържат и фосфор. Много важен минерал, чиито дефицит се свързва с повишен риск от когнитивни заболявания.

По-бързо отслабване

Полезните зеленчуци съдържат голямо количество вода, а консумацията им ни осигурява ситост. Това ни позволява да контролираме апетита си и да не преяждаме. Ако се опитвате да отслабнете, не пропускайте да добавите краставици към менюто си.

Подобрява се храносмилането

За да имаме добро храносмилане, нашата храносмилателна система се нуждае от достатъчно количество фибри и вода. Всекидневната консумация на вкусни краставици ни осигурява точно това. В допълнение, те ни снабдяват и с витамини, които подпомагат храносмилането.

Повече по темата може да прочетете в Az-jenata.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


15
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
8
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Някоя си михаела в 22:50 е мислила за краставици..... Ама то е така, когато си грозен, дебел и недоучил, третополов и не те пожелават мъжете- мислиш си за заместител.
7
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Тази статия за жени ли е предназначена? За един преятел питам.
6
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Защо само 7, като са 77.
5
1
 
5
 
! Отговори
Тя има лош дъх преди 4 години
ТЯ ИМА ЛОШ ДЪХ, ХОРА! Трябва да повярвате, много е важно!
4
2
 
6
 
! Отговори
Ерген Минко47 преди 4 години
Яжте мoя,бълвa значи всички витамини на куп! Няма майтап,на Пешо жена му така каза!
3
6
 
0
 
! Отговори
Знаеш като знаеш преди 4 години
Станете всички Хабиби ... И Аллах Акбар и Амин Господи прости нашите грехове ... Христос прощава, Видар не ... А Христос никога не се е раждал никога не е съществувал, но Видар да ...
2
3
 
0
 
! Отговори
Педали ... преди 4 години
А на мен ми викат всякакви такива ... И само гледат какви простотии да свършат. Е кажи ми кой е *** ... Някакъв дето те следи десет години и си прави майтапа с тебе всяка вечер ... Или тоя дето си върши работата ... При всичките тия глупости. Аз нам защо го правите да можете да си правите каквото искате и каквото е читаво да се смачка по заповед от юг и запад ...
1
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Чисти измислици, в кой учебник го прочете или на кое доказано научно изследване се базира написаното. Излагате се всеки ден!