Бил Гейтс изпревари Джеф Безос по богатство

Майкрософт получи договор за $10 млрд. за облачни услуги
16 ное 2019 12:36, Елка Василева
38
Бил Гейтс изпревари Джеф Безос по богатство
Бил Гейтс. Снимка: архив, Reuters

Съоснователят на Майкрософт Бил Гейтс за първи път от над две години оглави индекса на Блумбърг на милиардерите, изпреварвайки ръководителя на най-голямата компания за онлайн търговия Амазон Джеф Безос, съобщи агенция Блумбърг.

Състоянието на Гейтс се оценява на около 110 милиарда долара, а на Безос - на 109 милиарда долара.

Тройката на най-богатите хора в индекса на милиардерите на Блумбърг оформя ръководителят на френския гигант за луксозните стоки Луи Вюитон Моет Хенеси - Бернар Арно с богатство на стойност 102,7 милиарда долара.

Блумбърг отбелязва, че за растежа на доходите на Гейтс може да е повлияло решението на министерството на отбраната на САЩ да даде на Майкрософт, а не на Амазон, договор на стойност 10 милиарда долара за облачни услуги. След обявяването на решението на Пентагона на 25 октомври акциите на компанията на Безос поевтиняха с 2 процента, а на Майкрософт поскъпнаха с 4 на сто.

Индексът на милиардерите на Блумбърг е рейтинг, който се обновява всеки ден от агенция Блумбърг. Той прави оценка на личното състояние на 500-те най-богати хора в света по няколко показателя, включително пазарни котировки на активите, които притежават.

Акциите на Майкрософт поскъпнаха с 48 процента тази година, увеличавайки стойността на 1 процент, който притежава Гейтс. Останалата част от богатството му идва от продажба на акции и инвестиции.

Джеф Безос щеше да е много по-богат, ако не се беше развел със съпругата си Макензи Безос. Двойката обяви, че се разделя през януари, като Макензи получи една четвърт от общата им собственост в Амазон през юли. Нейното чисто богатство спадна до 35 милиарда долара в петък.

Гейтс пък можеше никога да не отстъпи първото място в класацията на най-богатите, ако не беше неговата филантропска дейност. Той е дарил над 35 милиарда долара на фондацията "Бил и Мелинда Гейтс" от 1994 година.
 

/БТА/

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


38
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
35
3
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
"Той е дарил над 35 милиарда долара на фондацията "Бил и Мелинда Гейтс" от 1994 година."Искате да кажете че е ИЗПРАЛ $35В чрез собствената си фондация. С други думи "дарил" е пари които трябва да се обложат с данъци, на СЕБЕ СИ, за да може да НЕ плати тези данъци.Пародия!
34
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Безос изостана, защото се разведе преди няколко месеца и бившата му жена отмъкна 35 милиарда долара.
33
2
 
1
 
! Отговори
ytc преди 4 години
болни мозъци са това милиардерите - как спят нощем, когато милиарди други човешки същества на планетата страдат и едвам връзват двата края
32
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Интересно ми е как е на първо място предположение че състоянието на безос в момента е 131 милиярда🤔🤔🤔🤔
31
1
 
3
 
! Отговори
Бил Гей преди 4 години
Богатите се чудиме как да си харчиме парите - то не беха яхти, космически кораби, сега и на луната ше ходиме да си правиме селфита. Бедните да го Д.
30
2
 
0
 
! Отговори
ПроСоТо преди 4 години
До Анонименпробвах и "Десетката"..Заявявам:-Може и да не съм "дорасъл" за нея,но ми се видя ужасно "ЩУРАВА" работа...Но както и да е,това е мое ЛИЧНО мнение...Що се отнася за това,че била.."безплатна" /все пак с малкото уточнение!!/,донякъде има резон..След като първо си платил за ХР,после за "седмица",после за "осмица","десетката" ти идва като "бонус"...Макар и НЕ СЪВСЕМ..
29
1
 
0
 
! Отговори
ПроСоТо преди 4 години
До Анонимен28ето че или не си ме разбрал,или аз грешно съм се изразил....Значи какво излиза?..-МОЖЕШ да караш ТРИДЕСЕТ,ЧЕТИРИДЕСЕТ ГОДИШНА кола,но.."не можеш" да ползваш "двадесетгодишен" софтуер?Защо "никой не поддържа ХР"?..-Ами защото Майкрософт НЕ го поддържа!!!!!!
28
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Да не говорим, че win 10 е безплатен (единствено липсва кустомизация ако не си купиш лиценз)
27
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До ПроСоТоНикой не те спира да си ползваш ХР. Това, че няма повече ъпдейти не пречи по никакъв начин. Друг е въпросът, че софтуерно никой не го поддържа. Технологиите се движат напред, няма как да си с една ОС 20 години
26
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Безос пак ще го мине, споко. А съвсем скоро Мъск ще ги изпреяу сите.
25
4
 
1
 
! Отговори
ПроСоТо преди 4 години
та защо след като си ПЛАТИЛ за "ХР",тоя НАГЛЕЦ те ПРИНУЖДАВА да се бръкнеш за следващото му "детенце"?!?!?!..Да сте чули някой производител на автомобили да ви ЗАДЪЛЖИ да смените малолитражния си двигател с 2.5 литров?!?!НЕ,и няма да чуете!Автомобила се продава С ДВИГАТЕЛЯ ,който трябва да работи докато колата се скапе...Какво прави тоя ухилен очилатко?..-ПРИНУЖДАВА ви да давате пари за "нов двигател" въпреки,че стария си работи перфектно...Ето за това го ненавиждам!..да се задави от
24
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Много облаци в тоя Майкрософт. "Облачни" услуги предлагат.
23
4
 
2
 
! Отговори
ПроСоТо преди 4 години
това очилато типче от техническа гледна точка е гений.От морална гледна точка обаче си е чиста проба МУТРА!..Сега ще се изаясня:..Напр.:-Купуваш си автомобил.В него ЗАДЪЛЖИТЕЛНО има двигател,защото без двигател си е купчина тенекии...Купуваш си компютър..Но о,изненада!..-за да ти работи,трябва да дадеш допълнителни пари за "двигателя" му-така наречената "ОС"..Хубаво,ще го преглътнем...Но защо след като сиПЛАТИЛ за "ХР",примерно,след пед години тоя ти вика:-"Нема повече да го поддържаме,ку
22
0
 
0
 
! Отговори
zigas преди 4 години
До Чавдар МиховА ти как би го превел, о най-велики преводачо на всички времена? Само не ми казвай, че нямаш оригиналния текст.Услугите на гугъл били мъртви. Ами хайде напиши ти NLP невронна мрежа да превежда по-добре от гугълската.Ч******я нещастен...
21
1
 
5
 
! Отговори
Дядо Соци преди 4 години
Ние социалистите не можем да смятаме до такива милиарди.
20
1
 
1
 
! Отговори
ПроСоТо преди 4 години
До не вярвате лиима резон в думите ти.Но все пак не разбрах кой ще е във фалит.Всъщност,"Мрежата" ще бъде яхната,кастрирана и подчинена на тия,които управляват и сега света.
19
1
 
0
 
! Отговори
ПроСоТо преди 4 години
.."..То хубаво,чорбаджи Стамо,но нали знаеш:-един е гроба и за бедняка и за болярина..Как ще наблъскаш в него всичко,което си окрал от сиромасите?"....думи на Хитър Петър....А какви са ВАШИТЕ думи?
18
2
 
1
 
! Отговори
не вярвате ли преди 4 години
До 5 години мережата няма да е в този си вид ,в момента нета е конпроментиран от правителствени тайни и спец служби,и изкуствен интелект в начален стадий,след 6G тези хора ще са пред фалит!
17
5
 
2
 
! Отговори
Чавдар Михов преди 4 години
"Облачни услуги". Поредната статия преведена с "мъгливите услуги" на Гугъл преводач.
16
0
 
1
 
! Отговори
Zohan преди 4 години
Да ама защото Безос се разведе и жена му му кръцна дял,е от Амазон