Пламна локомотивът на влака София-Варна

Няма пострадали пътници при инцидента
Обновена: 20 юли 2011 20:46 | 20 юли 2011 18:39,
106
Пламна локомотивът на влака София-Варна
Снимка: архив, Булфото

Локомотивът на влака София-Варна се подпали в района на гара Ресен, малко преди Велико Търново. Сигналът за инцидента е подаден около 18.15 часа.

Няма пострадали пътници, съобщиха за Dnes.bg от МВР. От полицията обясниха, че пламъците тръгнали от искра, пламнала в локомотива. Първият вагон до него е бил пощенски и в него не са пътували хора.

Всички 214 пътници са евакуирани на безопасно разстояние.

Транспортният министър Ивайло Московски назначи комисия за разследване на  пожара.  Огънят е започнал от вентилаторната уредба на локомотива и се е разраснал до първите два вагона. 

Превозната бригада е реагирала адекватно и е използвала всичките осем  налични пожарогасители в опит да бъде потушен пожарът, информираха от министерството. 

Имаме подозрение, че причината за пожара е късо съединение във вентилатора от електровоза на композицията, съобщи шефът на БДЖ Йордан Недев.

„Пожарът е голям, целият локомотив изгоря, над влака се носят кълба дим”, разказа за Dnes.bg по телефона след инцидентаНадя Добрева, една от пътничките.

Наложи се пътниците да изчакат с багажа си встрани друг локомотив, към който да бъдат прикрепени  вагоните, за да продължат пътуването си.

„Откачиха три вагона от влака, за да ги спасят от огъня”, допълни Надя Добрева.  

Веднага след възникването на пожара е подаден сигнал към местната пожарна служба, която е пристигнала  в 18.45 ч. заради силно пресечената местност, посочват още от транспортното министерство. 
 

Около 20.00 ч. е потушен пожарът в локомотива и двата горящи пътнически вагона на бързия влак София - Варна. Всички пътници са транспортирани до гара Горна Оряховица, откъдето ще продължат до крайните си дестанции.
 

 

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


106
Още по темата: влакпожар
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
97
0
 
3
 
! Отговори
ИВАН ПЕШАКА преди 12 години
АБЕ ДА ИМБА <А<А<А НА ТАА ДЪРЖАВА. НАФТАТА ПО 4 ЛВ. БЕЗ МАЛКО, АВТОБУСИТЕ ГОРЯТ, БДЖ-то СЪЩО. САМОЛЕТИ НЯМА!!! ЕЕЕЕЕЕ ОТ УТРЕ СИ КУПУВАМ НАМЕСТО НАФТА ИЛИ БИЛЕТ ЕДНА БУТИЛКА РАКИЯ ИВАН ПЕШАКА И ЛОВЯ ГОРАТА....................
96
0
 
1
 
! Отговори
Tur4in преди 12 години
"Германия си имат и 40 годишни вагони и 30 годишини локомотиви"IDI DA WIDI6 TURSKITE DA TI PADNE 6APKATA
95
0
 
0
 
! Отговори
mrazq_da_mrazq преди 12 години
Старо, непотдържано и не напоследно място човешка небережност!
94
0
 
4
 
! Отговори
ЖЕЛЕЗНИЧАР преди 12 години
Баща ми е работил по железниците от 1920 до 1961 на различни нива, пенсионира се като нач.-влак. НИКОГА не съм чула да разказва за катастрофи, навлизане в друг коловоз, въпреки че локомитивите работеха с въглища, а в периода до 1944 често партизаните са взривявали композиции.( слава Богу, баща ми е оцелял!)Защо СЕГА, когато всичко е толкова напред от техническа гледна точка, стават много нещастни случаи???!!!
93
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
От забраната на пушенето до сега има повече пожари, отколкото преди това..На всичкото отгоре отказаха едни от най-редовните си клиенти, които заради крастата си си затваряха очите за по-бавното пътуване, вмирисания ***, гнусните мръсни седалки и дръжки, както и напиращите към свободните места ***. Е то в тоя ад човек ако не може поне цигара да палне, за какво му е изобщо да се навира в тия влакове?
92
0
 
7
 
! Отговори
OUTS1DER преди 12 години
яяя, аз мислех, че заради цигарките се палят влаковете, апък то - заради остарялата и неподдържана техника?! Сега поне нямат с какво да се оправдават!
91
0
 
0
 
! Отговори
Наблюдаващ преди 12 години
Томас (87-ми)Ами ако ни стиска, що не си вземем нови и модерни и старите соц-таралясници да ги изхвърлим? Мрънкаме по соц-нещата, ама нямаме пари да внесем дори, да не говорим да построим и да произведем нещо.
90
0
 
14
 
! Отговори
до 90 преди 12 години
Германия си имат и 40 годишни вагони и 30 годишини локомотиви, само че се подържат и модернизират, последните 4-5 години имат доста излишни и за това ги продават, и каква изненада - купуват се! Като тези спални които купихме ние чехи и поляци купиха над 100 бройки и си ги карат
89
0
 
11
 
! Отговори
до 85 преди 12 години
Така е. А в Германия влаковете са супер нови, карат с 250 км в час и са напълно сигурни, цялата мрежа е добре контролирана. Вътре има интернет, и си като в самолет, дори тракане от релсите няма. Това са железници.
88
0
 
20
 
! Отговори
до 87 преди 12 години
Тоя на снимката е сделан в СССР, но на тези "кошници" трябва да им се издигне паметник - толкова пътници са превозили и когато се подържаха както трябва бяха наистина безавариини и дурако устойчиви. Днес се е запалила баба Шкода, минала миналата година основен ремонт, а преди 5 дена е била на преглед. Не е помогнала нито противопожарната система нито пожарогасителите. А пожарната е дошла след час, само да охлади останките. Добре че са евакуирали пътниците навреме
87
0
 
13
 
! Отговори
mrazq_da_mrazq преди 12 години
До тоя дето ми удари минуса: казвам баба и дядо щото други близки на този свят не ми останаха и, ако не си ги виждам ще полудея ...пък работя, живея и уча във Варна, а съм от Плевен, ха познай кой влак ползвам?
86
7
 
3
 
! Отговори
Томас преди 12 години
Влакове от 78 година - сделани в ссср - сталин *** сутрин рано - какво очаквате???
85
1
 
11
 
! Отговори
mrazq_da_mrazq преди 12 години
Karucata, направо си прав! Мамата си джаса, а аз си пътувам всеки месец по веднъж или с този влак или, ако има с кой партия с колата... щото да не виждам баба и дядо за мен е болезнено!
84
2
 
29
 
! Отговори
Karucata преди 12 години
бензина гони 3 лева, в същото време човек да го е страх да се качи на влак или на автобус... ебааати държавата смотана!!!
83
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
гооолем праз да ти влезе изотзадзе.
82
6
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
гооолем праз
81
1
 
12
 
! Отговори
Tenka преди 12 години
na men li taka mi se struva ili vseki den gori ja vlak, ja avtobus???
80
1
 
0
 
! Отговори
do 77 преди 12 години
Kakvo ob6to ima bre Boroka , dolno iz4adie na BG Evreyskoto kravosme6enie hmmmm
79
2
 
9
 
! Отговори
Реалист! преди 12 години
Тези простотии и в Таджикистан не се случват....живеем в най-западналата държава в света!!!Във Вселената!!
78
0
 
11
 
! Отговори
ТОВА Е ИСТИНАТА: преди 12 години
ДОКАТО КОМПАНИЯТА Е "ДЪРЖАВНА" ВСЕ ЩЕ БЪДЕ ОРЪЖИЕ И ИНСТРУМЕНТ В РЪЦЕТЕ НА ПОЛИТИЦИТЕ!НОВО ПРАВИТЕЛСТВО---НОВО РЪКОВОДСТВО ---НОВИ НЕКАДЪРНИЦИ ,...ЖАДНИ ЗА БЪРЗИ И ЛЕСНИ ПЕЧАЛБИ В РАМКИТЕ НА 4-ГОДИНИ!АЙДЕ ....ДА НЕ СЪМ ПРАВ...ХА,ХА,ХАААА...!!!!