КНСБ: Бедността в България е рекордна!

Инфлацията била с 1% по-висока от планирана в бюджета
Обновена: 17 яну 2012 16:05 | 17 яну 2012 16:05,
240
КНСБ: Бедността в България е рекордна!
Снимка: архив Булфото

В България бедността се увеличава, както в никоя друга страна в Европейския съюз, заяви президентът на КНСБ Пламен Димитров.

Според него правителството се е вкопчило във финансовата стабилност и бюджетния дефицит и не вижда, че българите обедняват все повече и повече.

Президентът на КНСБ цитира проучване на Евростат, според което 49,2% от населението на страната е в риск от бедност. Според Пламен Димитров това е абсолютен рекорд за страната ни.

Той отчете, че положението е най-лошо за най-бедните, тъй като тяхната потребителска кошница поскъпва най-бързо.

Димитров определи като основна причина за тези показатели бързото покачване на цените на храните, увеличението на природния газ и поскъпването на услугите в здравеопазването.

Президентът на КНСБ заяви още, че според него инфлацията в страната е била над планираната в бюджета.

"Нашите изчисления показват, че издръжката на живота и поскъпването, измерено през нея, е с процент повече от официалната статистика. 4,2 на сто е инфлацията за 2011 г. по данни на НСИ", каза Пламен Димитров.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


240
Още по темата: бедностЕвростатКНСБ
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
199
0
 
2
 
! Отговори
до 236 преди 12 години
Комунисти долни,по Виденово време беше страшно.Тогава в измислена,режисирана криза,комунистите завзеха икономическата власт.Спестяванията на хората с големи лишения се обезцениха и станаха роби на партийни секретари, та дори и на шофьорите и секретарките им.Надеждите ни бяха в демократична Европа.И там е порнография.Къде да отидем като отшелници?
198
1
 
5
 
! Отговори
до 231 преди 12 години
ТОГАВА БЕДНОСТТА И МИЗЕРИЯТА В БЪЛГАРИЯ БЕШЕ НАЙ-РЕКОРДНА В ЦЯЛАТА НИ ИСТОРИЯ.Най-вероятно за теб е било бедност и мизерия. По-бедни и мизеруващи до сега не сме били. По виденово време много бързо си стъпахме на краката ( ако може въобще да се каже , че някога сме били стабилно стъпали) , а сега вместо да се изправяме, стигнахме дъното, че и надолу копаем...
197
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
О, расте и приказното богатство на ограбилите държавата,бетонирано от законите,които бяха създадени специално за грабежа.Има ли някой осъден за грабеж?Няма и няма да има.Софиянски ни се хили от екрана и обеснява,че е единственият доказано честен,Ковачки за над 16 милиона окрадено ДДС бе осъден на смешните 2 год.пробация или условно,Брикел,който замърсява с въглеродни емисии бе оставен да работи и утре ще купуваме емисии,емблематичните Стоев и Николов някак си се покриха,Андрей Иванов оцеля...
196
2
 
8
 
! Отговори
Един Гет преди 12 години
До 232 а помниш ли кой беше министър по времето на Цар-Вуля??Пак твоя БОКО!!Той и неговата банда извършиха всички убийства които и до ден днешен са неразкрити..Колко ти платиха мутрите за да ги представляваш а БОКО??Дано Божието проклятие те достигне по бързо и изчезнеш така както се появи..Смятам че знаеш че отдавна имаш изтеглено билетче за АДА където ти е мястото и на всичките гадини и престъпници около теб!!Бог да пази България!
195
1
 
4
 
! Отговори
Eдин Гет преди 12 години
Братя българи прочетете книгата на акад.Цветан Гайдарски Тракийските хроники за да разберете пътят на нашия народ и защо стигнахме до тук..Докато всички не погледнем дълбоко в душите си и не потърсим мирът в тях и не презрем завистта и алчността нищо добро не чака България..Насилието поражда насилие но аз лично не виждам как Боко ще си тръгне сам..а и има още 230 храненика които също трябва да си тръгнат и никога да не се връщат в България както те така и семействата им..
194
2
 
12
 
! Отговори
Към помним преди 12 години
Да ще запомним, мили печенего софийски, какво е сега. Никога, ама никога България не е била в такова отчаяно положение като сега. Що не вземеш да се поразходиш в страната, ами от София плямпосваш лъжи. Днешното ГЕРБ-ерско управление ще се запомни яко. Царя отказа за стотици години от Царското; ГЕРБ ще откаже завиаги Българите от Капитализма, който ни натресохте. За твое огорчение, Китай, Русия, Индия, Бразилия, Япония (отчасти) натириха доларът като резервна валута. Вашият край е близък.
193
0
 
11
 
! Отговори
КВО СТАНА С КАЛИНА преди 12 години
Как ли точно факирката в областта на фалшивите дипломи Калина Илиева се е сдобила с жълтата книжка?Калина Илиева един от най-коментираните представителите на властта през последните няколко години се е измъкнала от затвора, въпреки множеството престъпления, който доказано е, че е извършила, пише Агенция Блиц, позовавайки се на столичен всекидневник.Калина Илиева отърва затвора!Според думите на настоящи служители на фонд Земеделия, бившата шефка на ведомството си е извадила документ, удостоверяващ, че страда от тежко психическо разстройство. След като го е представил пред компетентните органи, те са й опростили всички провинения и фалшивите дипломи от германски университет, и менте трудовия стаж, и още, и още.Факт е, че още преди няколко месеца се заговори, че Илиева лекува разбитите си нерви в санаториум. Здравословният й проблем се бил появил в резултат на ожесточения натиск, който й оказали жълтите медии, след като стана ясно, че си е послужила с измама, за да напредне в службата си. Бившата шефка на фонд Земеделие беше засечена и пред входа на столичната психиатрия там, оказва се, са били направени въпросните медицински прегледи и заключения, въз основа на които на Илиева й е бил издаден документ, благодарение на който тя ще отърве предвидената в закона санкция.И докато обществото недоволства, че толкова лесно скандалната дама се измъква от ударите на правосъдието, тя се радва на спокойствие и на бебето си.Алекс Антонова
192
3
 
10
 
! Отговори
SOS преди 12 години
ДО БУРАТИНО:ТАКИВА КАТО ТЕБ *** КРЕПЯТ ТОВА ВРЕДНО ЗА ХОРАТА И СТРАНАТА ПРАВИТЕЛСТВО.ТРЯБВА ВСИЧКИ ЛИ В BG ДА ИЗМРЕТЕ,ЧЕ ДА СЕ ОТЪРВЕТЕ ОТ МАФИАТА НА БОЙКО ***?
191
1
 
5
 
! Отговори
do 217 преди 12 години
Ama che si prost chovek...A krizata v Shtatite koga pochna? 2008...Ako ne beshe Boiko Borisov shtqhme da sme kato 1997 sega
190
2
 
7
 
! Отговори
до КНСБ преди 12 години
Сега ли си извадихте очите от задните части ?????????/
189
4
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Тия *** от БеСеПето си вкараха таралеж в гащите като взеха Гоце в последния си ред. И баба знае, че първата му работа е била да се намърда в първия ред, а нищо чудно да избута скоро Сергейча от лидерското място. На червения електорат, разбира се, му е все едно кое от двете магарета ще го води към светлите бъднини, така че пак ние, другите, ще трябва да предотвратим домогванията на Столетницата към властта.
188
6
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
С какво ще запомните отиващия си президент Георги Първанов? С какво ще запомните отиващия си президент Георги Първанов?С нищо (47%, 172 гласа)С хобито му да ходи на лов (20%, 75 гласа)С критиките към правителството (13%, 46 гласа)С ордените, които раздаде (11%, 40 гласа)С желанието да дърпа конците в БСП (9%, 34 гласа)
187
4
 
6
 
! Отговори
муспи преди 12 години
Историята не може дълго да боксува. Задава се дългоочакваното: - Евреи и комунисти две крачки пред строя!- Това е дискриминация и антисемитизъм!- Взвоод, огън наред!Но първо трябва народът да проклина непрекъснато евреите, а не да ги обвинява в това с което те се гордеят. - Проклето да е еврейското племе!
186
0
 
17
 
! Отговори
Никога профсъюзи преди 12 години
А какво правите вие бе профсъюзи, като бедността е рекордна. Вижте какаво става в Румъния, Гърция, Испания. А вие проповядвате съглашателска с управляващите политика.Ама иначе ще ви лъсне гъзъ. Колко получавате от управляващите за да се съгласявате и въздържате хората от каквато и да е реакция, освен показните такива.
185
5
 
5
 
! Отговори
bolka преди 12 години
Мизерията започна с разграбването и съсипването на държавата ни. Изтъква се, че около 2020 година ще стигнем жизнения стандарт, който сме имали до 1989 година.
184
3
 
14
 
! Отговори
Дядо Йоцо преди 12 години
Глупостта у българина е рекордна, иначе нямаше да гласува да го управлява по- голям *** от Тодор Жиеков! Овчедушието и безнравствеността също са рекордни, защото всеки признава, че също би правил безчинства ако е богат. Рекордна е алчността и омразата към околните и близките ни, към съседите ни, те ни отвтъщат със същото. Затова ще изчезнем, ние не заслужаваме да съществуваме в този си вид- в руините на държавата ни Боко ще сади картофи, вдъхновен от чърчиловите брътвежи....
183
12
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
216Шушумиго,мизерията дойде в последните 3 години!!!Боковите години,***........
182
3
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Работещите българи в чужбина вкарват милиони, Ако не бяха тези пари много българи щяха да измрът от глад и студ. *** в България не плащат данаци, ток и вода но не им режат електрочеството докато на българите прекъсват електричеството. Хората от умора нямат сили да се разправят, докато *** енергия нето се използва за разправии кражби и убийства. Те не се изморяват от работа нито от учение. Те пият кръвта на българите и скоро ще свърши един цял народ пред очите на шепа олигарси
181
2
 
23
 
! Отговори
стефан преди 12 години
мизерията започна още с началото на "прехода",сега не само хората са бедни. те са духовно смазани. който не вярва нека се вгледа в очите на хората по улиците....
180
2
 
2
 
! Отговори
до 207 преди 12 години
Явно за различни чужбини говорим ....