МВР на крак за Великден, готви специални мерки за реда по празниците

Пожарникари ще има около храмовете, Пътна полиция – по пътищата
20 апр 2022 19:30, Красимир Ангелов
22
МВР на крак за Великден, готви специални мерки за реда по празниците
Снимка: БГНЕС

МВР предприема специални мерки за опазване на обществения ред по празниците.

Над 1800 проверки е направила пожарната в храмове и манастири преди Великден, съобщиха на брифинг в Националната полиция. Над 160 предписания и три акта вече са връчени.

Близо 30 пожарни ще са в близост до големите църкви в основните градове на страната. Пожарникарите ще следят и за спазване на нормите за пожарна безопасност, съобщава БТА.

От там напомнят на гражданите да бъдат внимателни с използването на свещите, които са най-честата причина за възникването на  пожари около светлия празник.

"Гранична полиция" очаква засилен трафик в дните около Великден, каза Румяна Борисова от ресорната дирекция. Най-голям поток се очаква на границата с Турция. В пиковите дни през пунктовете с Турция минават по 8000 превозни средства и 30 000 души на ден.

Интензивен трафик е възможен и с другите съседни страни след отпадане на рестриктивни мерки заради COVID-19. От "Гранична полиция" очакват засилен трафик и към Гърция и напомнят на пътниците да носят всички валидни документи, както особено важно това е за малките деца, които пътуват само с един родител. Заради повечето пътуващи "Гранична полиция" ще осигури повече работещи по пунктовете.

Мария Ботева от "Пътна полиция" обясни, че в първия и в последния от серията почивни дни ще има повече пътни полицаи, които ще подпомагат по-бързото излизане и влизане в големите градове. Ботева уточни, че става дума за дните около Великден, 1 май и 6 май.

За употреба на алкохол и наркотици, както и за превишена скорост,  ще следят интензивно пътните полицаи през почивните дни. Всички камери и радари ще бъдат използвани дори и в най-тъмната част на денонощието.

Над 160 екипа средно всеки ден ще работят за безопасността на шофьорите.

Утре след 14:00 часа и сутринта в петък от "Пътна полиция" очакват най-много пътуващи по пътищата.

Данните сочат, че през 2021 г. в дните около Великден по пътищата са загинали 11 души, а през 2020 г.-двама, каза Ботева и напомни, че преди две години България е била в локдаун, което в известна степен обяснява ниския брой.

Дарин Димитров от "Охранителна полиция" посочи, че ще бъдат наблюдавани съмнителни лица, неправилно паркирани превозни средства и подозрителни багажи. Гари и автогари също ще бъдат наблюдавани заради очаквания поток от пътници. Започнали са проверки и за нерегламентирани продажби на пиротехника.

От "Криминална полиция" също предприемат мерки около празниците. Възложени са оперативни задачи, като допълнително готовност да се включат имат още полицаи. Цивилни служители ще има и на конкретни места, каза Росен Белишки от дирекцията.

Здравата врата и заключващите механизми са важни за сигурността на жилището. Райберите за дограма също повишават сигурността. Важна за крадците е информацията кога има хора в жилището и какви ценности се съхраняват вътре.  Важно е навременното подаване на сигнали за подозрителни лица, посочи Белишки и призова всички да бъдат наблюдателни.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


22
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
15
0
 
0
 
! Отговори
Айде! преди 2 години
И да изкарате много бакшиши! (Я ела тука, бе!) ... и почвам да бегам бате!
14
0
 
2
 
! Отговори
nexussss преди 2 години
Охаааа....ще падне паша за милиционерите! Потриват лакомо ръчички, ах как искам да ги строша тези крадливи пръстчета :D
13
4
 
0
 
! Отговори
La Verga de la Perro преди 2 години
Поклон до небесата, господа полицаи
12
0
 
12
 
! Отговори
"мерки" ви преди 2 години
Еееейй не се наядохте, бе! Значи по празници можем, а другите дни люпим семки и пием кафенца на топло в колата? Ден година храни, нали? Ще има пак засади на пътища с абсурдни ограничения на ръждиви знаци? Пак ще се крием зад храстите? С тия шкембета трябва да им дават коли за инвалиди - то шкембакът му се опира във волана! На това, което вие му викате "акция" - ние нормалните го наричаме ежедневна работа, за която си получаваме заплата. И не те сочат презрително с пръст и да те псуват на "кука"!
11
1
 
9
 
! Отговори
Изтезават хора преди 2 години
МВР е Терористична Организация
10
0
 
5
 
! Отговори
Модерна работа преди 2 години
Пръво бея с ладички, после станаха с астрички, сега вече са с киички. Но винаги с двигател 1.4 - 13 конски сили, за да не може да настигне депутатския син с мерцедеса.
9
3
 
6
 
! Отговори
Мостафа Карадере преди 2 години
Лека служба другари милиционери.
8
0
 
11
 
! Отговори
пффф хахахаха преди 2 години
Глей как си е бръкнал в джобовете, като Бойко Борисов в ГДНИ на път за кауша
7
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
ушевчо ще си хапне агънце, яйчица и козуначе
6
0
 
5
 
! Отговори
к'во му плащаш преди 2 години
От утре, печеното агнешко бутче във Фантастико е.........79 лева килцето!
5
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Ще захлебват шмекерите,ядат им се яйчица от по едно левче бройката,с козуначе от кирчовата курасанаджийница.
4
0
 
14
 
! Отговори
КАТ в храстите преди 2 години
И не забравяйте граждани! По празниците рушвета е двоен!
3
0
 
9
 
! Отговори
АМ Хемус преди 2 години
По повод Великденските празници, ще затворим всички платна на магистралата, без едната аварийна лента. ВЕСЕЛ ПРАЗНИК!
2
0
 
12
 
! Отговори
M3 332км/ч градско преди 2 години
Ще махнат ли тировете? Нищо не казват
1
7
 
5
 
! Отговори
Веско Маринов преди 2 години
Живо здрави, карайте внимателно, по-важно е да стигнете живи, кога няма значение, не дръжте ценности вкъщи и оставете всичко друго на родната полиция, тя ни пази дори и по празниците. Благодарим Ви господа полицаи! Поклон до земята!