ГЕРБ-СДС с най-много нещатни сътрудници в НС

Общо 39 души помагат на депутите засега
27 дек 2021 21:32, Александър Попов
45

39 нещатни сътрудници са назначени в 47-ото Народно събрание до този момент в помощ на депутатите, съобщава Bulgaria ON AIR.

Най-много към този момент имат депутатите от парламентарната група на ГЕРБ-СДС - 12, като някои парламентаристи дори вече имат по двама.

От "Демократична България" имат 9 сътрудници, като председателят на ПГ на партията Христо Иванов си е назначил двама. Те ще му помагат в сферата на правните дейности и на комуникациите.

БСП и ДПС имат 5-ма нещатни сътрудници. "Има такъв народ" ще имат 4-ма. Засега най-малко имат депутатите от "Продължаваме промяната" и "Възраждане" - по двама.

Статистиката показва, че най-много са сътрудниците с профил връзки с обществеността и PR. След тях се нареждат експертите в сферата на икономиката и финансите. Голям е и броят на сътрудниците, отговарящи за организационната дейност и за правните въпроси.

Нещатните сътрудници не са служители на Народното събрание. Те могат да получат възнаграждение от допълнителните две трети над заплатите, които депутатите взимат.

Вижте повече във видеото

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


45
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
35
0
 
0
 
! Отговори
Мел преди 2 години
Цяло чудо щеше да е, ако Христо се беше разминал само с един хаххахах Те поне петима му трябват само за комуникациите хаххах
34
0
 
1
 
! Отговори
Диана преди 2 години
До Ами правилно е Само си пропуснал накрая да поясниш, че колкото по сериозни политици-депутати работят от толкова повече експерти се нуждаят, докато експертите-депутати знаят всичко и нямат нужда от съветници, значи...БСП и СИЕ ВЪН ОТ ПОЛИТИКАТА!
33
1
 
1
 
! Отговори
Ами правилно е преди 2 години
колкото повече некадърни и неграмотни депутати има една група, толкова повече сътрудници са необходими...да им разясняват внесените предложения и им пишат изказванията, а баш "дупетатите" да сричат на трибуната!
32
1
 
2
 
! Отговори
1 преди 2 години
До АМИ , ПРАВИЛНО!,особенно най-уважавана е професорката по география ,защитила доктората си , в столицата на Виетнам Пекин,и сега поради излишъка на сиво вещество е назна4ена за съветник в Народното Събрание,ще съветва дупетатите на герб сдс комунисти.
31
0
 
11
 
! Отговори
Независим журналист преди 2 години
Борисов все още сънува, че е по-голям дори от Александър Велики. Така и не проумява, че мандалото на властта хлопна за него. Продължава да се изживява като народен любимец и че без него страната не може. Някои биха нарекли това състояние дисоциативно разстройство или разстройство с тревога от раздяла. Но да оставим тази тема на медицината.
30
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Борисов дава личен пример как става това. На въпрос Защо въобще платихте тези милиарди за строителство на магистрали авансово, без дори и строителни разрешителни да има?, той моментално прехвърля вината на своите подчинени и изпълнителите: Айде пак да погледнем рамката, за която съм отговорен аз. Оттам нататък тя се изпълнява от министри, зам.-министри, АПИ, фирмите, които са подписали договори. След този отговор Николай Нанков, Петя Аврамова и още дузина бивши шефове в МРРБ, АПИ и пр. дали спят спокойно
29
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Не е лошо междувременно съветниците и пиарите на Борисов да спрат да му внушават нелепици като тази за канонизирането, защото го превръщат в посмешище. Бил е три мандата министър-председател и заслужава повече уважение. За деянията ще си носи последствията, но нека това стане, като му се запази остатъка от достойнство. Освен ако близкият му кръг не е решил да го съсипе докрай. Има и такъв вариант.
28
3
 
3
 
! Отговори
КВИ ГРАБЕЖИ , БЕ.... преди 2 години
АЙДЕ ДОКАЖИ ГИ...ХА,ХА,ХАААА....СТИГА И ТИ КАТО ЧАШКОВ С КРЪЧМАРСКИТЕ ЛАКЪРДИИ.....АМАН ОТ ПРО СТАЦИ!!!
27
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Засега е така....Колкото до бленуваната канонизация Борисов жестоко се заблуждава. Когато дойде време да се носи наказателна отговорност за грабежите, всички ще се разбягат. Първи ще хукнат тези до него. Нищо, че са натрупали милиони благодарение именно на него. Да натопиш другарчето или боса е стара традиция.
26
6
 
3
 
! Отговори
АМИ , ПРАВИЛНО! преди 2 години
ГОЛЕМА , ОБИЧАНА И УВАЖАВАНА ПАРТИЯ ....С МНОГО СЪВЕТНИЦИ!!!....КЪВ Е ПРОБЛЕМА..??!
25
0
 
9
 
! Отговори
Дедо от село преди 2 години
Кърджалийската п...а и тя сътрудник. Е,кофти е да се събудиш един ден по пижама и да не те чака служебна кола. Няма секретарка която да ти направи кафе, да ти каже добро утро и т.н.Няма медии, няма задгранични командировки да обсъждаш климата и времето на брюкселските бюрократи. Но, както би казал героя на соц. труд Дочо Булгуров: За кучета и котки може , а за прасета не може. Вместо да ниже тютюн, дошла в София на раздумка.
24
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Караянченва е съветник по международни въпроси. За местенето на столиците в Азия.
23
9
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
На останалите нали акъла им блика и от ушите - та нямат нужда от сътрудници. А и Радев им казва какво да правят - само дигат ръце като трябва..
22
1
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
ГЕРБ скоро отиват в историята при НДСВ....Вкопчили се в народа и смучат 12 години нещастници п_р_о_с_т_и. и нагли.....
21
1
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
ББ плаща и на медиите, но и това ще спре скоро....За съжаление до тогава ще виждаме призраци от миналото, които допринесоха в годините за ограбването на държавата.След като днес гост беше и Надежда Михайлова на която гафовете са повече от любовниците, медиите удариха дъното.Разкри се още, че вече като лидер на СДС Надежда Михайлова е знаела и покривала" корупцията в Топлофикация София" чрез спрягания за неин приближен в партията Владимир Кисьов, който е бил прокурист на дружеството.Ранната Надка пък стана известна и като Гаражната принцеса около тогавашния си съпруг Камен Михайлов. Към н
20
0
 
11
 
! Отговори
ИСТИНА Е преди 2 години
След вкарването на Караянчева за сътрудник , няма на къде по надолу да е падението на ГЕРБ !!!
19
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Кой им плаща на тия нещатни сътрудници ?
18
1
 
7
 
! Отговори
ЖалкиНищожества преди 2 години
Те бяха най-много в ДС и в БКП някога.
17
13
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
ГЕРБ са най-голямата партия. БСП са на изчезване. ПП Продуктово Позициониране дори не са партия. ПП нямат регистрация. Ползват регистрацията на ВОЛТ.
16
3
 
16
 
! Отговори
хихих преди 2 години
Бокич не смогва да им намери работа, щото в реалния живот не стават и за *** за зеле, хахаха. Но още има кратуни, дето ги боготворят. Нищо, че им вземат от парите, за да нагушат "сътрудниците", като PKP:))***, откъде толкоз акъл у гербера.