Депутатите спешно решават за "зеления сертификат" за достъп до НС

Две комисии вече одобриха мярката
64
Депутатите спешно решават за "зеления сертификат" за достъп до НС
Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

По предложение на председателя на НС Никола Минчев депутатите още днес ще обсъдят проекта на решение за изискването за "зеления сертификат" като условие за достъп до сградите на парламента.

В четвъртък правната комисия реши, че при извънредна епидемична обстановка достъпът до сградите на Народното събрание ще бъде след представяне на валиден документ за пълен курс на ваксинация срещу ковид или на удостоверение за преболедуване, удостоверение за наличие на антитела, отрицателен PCR тест, направен до 72 часа преди това, или бърз антигенен тест, извършен до 48 часа преди влизането в сградата.

Парламентарната комисия по здравеопазване също одобри текста. Така, ако бъдат гласувани и в пленарната зала, правилата трябва да влязат в сила от 24 януари т.г.

Разходите за антигенните тестове за сътрудниците на народните представители, сътрудниците на парламентарните групи, служителите на администрацията на НС и представителите на медиите да се покриват от бюджета на парламента, е предвидено в проекторешението. Това няма да важи за самите депутати и те ще си плащат сами бързите антигенни тестове.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


64
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
58
4
 
1
 
! Отговори
Емил преди 2 години
Трябва да си страшно *** и елементарен да подкрепиш партия като възраждане, но тази *** подкрепящи тази партия не са от никакво значение!
57
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Програмиран, отивай за 4-та доза да не хванеш омикрон на 12-ти
56
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Ваксините не са проблема на нацията, но явно Кирил Петков и ортаците му в коалицията са.
55
2
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
За работещите в НС нищо не трябва да е безплатно. Достатъчно високи заплати са си взели от нашите пари. Стига превилегии ! Безплатно това, безплатно онова, че и кюфтетата им евтини.
54
2
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Спешно вот на недоверие и канадецо аут и да продава банички на пазара.
53
2
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Щом е спешно да се налага фашисткия пропуск ,значи яко са го натиснали от хамериканското посолства ,че се тутка .Затова е цялата препирня ,после задължително бодене на овцете и ковид лагери за антиваксъри като в Австралия.Ето за тези които гласуваха за Кирчо и Кокорчо ,това е резултата от вашия избор.
52
3
 
16
 
! Отговори
Анти джендър преди 2 години
Разбрахте ли че няма никакво изчегъртване а смяна на постове. От 16 министерства ги направиха на 21 а кокорчо обеща 30% намаляване на администрацията. Искал е да каже с 30 % увеличаване като сложим многото заместници стават толкова. 1.5 милиона гласувахте за хвърчилото. Румбата управлява почти 1 година. Някой може ли да ме оспори. Огромен бюджетен дефицит залагат за харчове и декември ще окрадат излишъка.
51
5
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Абе, ***, сертификата е жизнено важен въпрос. След задължителен сертификат идва задължителната ваксинация. Затова се решава "спешно"
50
5
 
16
 
! Отговори
наблюдател преди 2 години
Аре стига с тоя зелен сертификат! Ако искат и с пембян сертификат да ходят на работа, все ми е тая. Въпросът е да започнат да вършат някаква работа, защото цялата държава е пълен Батак. Аман от изслушвания и занимаване с глупости, както и празни приказки и уверения. Един закон не са приели, една промяна не са направили, а минирано навсякъде от гербавите и има толкова за оправяне.
49
3
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Киро ще съсипе окончателно клоаката останала от ГЕРБ.
48
2
 
35
 
! Отговори
Стига геноцид! преди 2 години
Отказват да публикуват истински данни за починали и с фатални странични ефекти след 2 и 3 ваксини. Не им е изгодно, нали?! Харесва им да броят трупове само и да лъжат, че хората умрели от друго, но не и от инжекциите. Излъгаха за срокове, дози, сертификати и въпреки това нагло и принудително отнемат права и търсят нови жертви.
47
0
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Пич, гледай умрелите след 2-3 седмици във Франция както и в щатите. Заразените не умират веднага.
46
26
 
3
 
! Отговори
Витанов преди 2 години
До АнонименПри 261 000 позитивни вчера починалите са 204. У нас на 5500-72 са починали. За Франция смъртността е 0.00078, а за България-0.013. Това е 16,66 пъти повече. И тук сме номер едно. Именно затова хората се ваксинират. За да останат живи.
45
0
 
32
 
! Отговори
суверена преди 2 години
Господа депутати! Не сме ви пратили там да решавате дали да ходите на работа със гaщи и без гaщи, със сартификат или без. Нас това не ни интересува. Ние сме ви пратили там да СВАЛИТЕ ЦЕНИТЕ. Ако не можете или не искате да го направите, то моля подайте си оставката и ние ще изберем други които ще направят това. Не ви плащаме тези космически заплати за да се занимавате със защита на интересите на фарма мафията. Защитете нашия интерес, както пише в клетвата която сте дали!
44
0
 
34
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Макрон го обясни в прав текст към избирателите : искам да направя живота на неваксинираните непоносим. Това е. При 90% ваксинирани 300 хиляди заразени дневно във Франция.
43
3
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Всички, които са за ваксините (политици, лекари и протежетата им) не са набодени с тях и сертификатите им са фалшиви. Целта е да излъжат и принудят хората насилствено и чрез отнемане на права да се самоубият с отровните химикали. Истинските лекари разкриха състава им и последиците, които са известни вече в цял свят.
42
1
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Киро канадеца излезна с класи по-голям антибългарин от бацето. Изненада?
41
0
 
30
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
На просто Киро само войни и сертификати са му в главата. Голям психар излезе. Клета майка България....
40
0
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Киро ескремента веднага на бунището.
39
0
 
32
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Спешно? Това ли е най-спешното нещо в тая срината държава? Бог да ни е на помощ.