Абровски: Защо няма 0% ДДС за брашното?

ИТН недоволстват заради това, че родното производство остава с 20% ДДС
18 май 2022 22:40, Йоана Цонева
14
Абровски: Защо няма 0% ДДС за брашното?
Снимка: БГНЕС

Депутатът и председател на земеделската комисия от ИТН Пламен Абровски призова колегите си в парламента да прочетат коалиционното споразумение. Той изтъкна, че "никой не е по-голям от хляба" и приветства мярката за 0% ДДС за продукта.

Депутатът изрази разочарованието си от решението на коалиционните партньори да загърбят селското стопанство, няма нито една мярка за обикновения земеделски производител, изтъкна депутатът.

Още по темата
Защо няма намаление на ДДС за плодове и зеленчуци, защо няма намаление за мляко, месо, яйца, суровините, от преработката на които се произвежда българската храна, попита Пламен Абровски.

"Защо няма 0% ДДС за брашното", недоумява той.

Народният представител настоява за финансов ресурс за капитализиране на българските мелници.

"Колеги коалиционни партньори, от вече близо месец едно 1,1 милиарда лева стоят на сметка и инфлацията ги изяжда, предупреди още той. Нека направим усилие и да подкрепим българското земеделие и българската храна, защото алтернативата е отказ от продоволствена криза", предупреди Абровски.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


14
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
10
0
 
0
 
! Отговори
Komentar преди 1 година
1 хората като Путин заграбиха колперациите после поделенията на военните и от двете се преместиха на ДДС и след това на износа на оръжие с помоща на гладната полиция по места и за това не е 0%. Питай др. въпроси на дондуков.
9
1
 
3
 
! Отговори
Същото преди 1 година
Първите неща, на които Борисов вдига цените бяха цигарите, алкохола и найлоновите торбички, пък стигна и до хляба. И тия са същите, даже са още по-алчни и крадливи.
8
0
 
1
 
! Отговори
отговор преди 1 година
е нали трябва да имате оправдание защо хляба ше стане 3-4-5 лв. абе нали и вие казвахте че постове нещете , кво стана ?
7
2
 
2
 
! Отговори
Ами преди 1 година
С тия заплати по 700 лева тая държава си остава слаба .защото САЩ искат така от 35 години .
6
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Да важно е брашното ,а също и лекарства ,и Петков да прати безплатно на морето 100 000 пенсионера
5
4
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Нищо няма да стане по-евтино дори и да има минус 20% ДДС. Всеки продукт е съвкупност от редица други продукти докато се получи краен продукт. Така, че няма как реално да поевтинее нещо, което се приготвя с ток, който за бизнеса се вдига с мащаби. А и видяхте като свалиха ДДС-то на ресторантьорите на 9%, цените продължиха да растат със скоростта на светлината. Държавата е сбъркана от грешни политики. Тези мерки са прах в очите на слепите. Отиде коня в рЯката. Каруцата се катурна,пътища много.
4
1
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Като има ДДС брашното ще го платим ние като клиенти. Хляба няма да поевтинее. Будалкат ви. Ще го видите скоро.
3
2
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Всеки потребител който си мисли,че цената на каквато и да е била стока или услуга ще намали своята стойност след премахването или намалението на ДДС е в Тотално Заблуждение!!!!
2
4
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Какво иска да подкрепя земеделието тояНештасник ! Зърнарите данък неплащат и получават евросубсидии и субсидии от държавата тоест от данъците на работещите. То трябва да им сорат всекакви субсидии и да ги приравнят като всеки друг бизнес а тоя още да ги подпомагали !
1
1
 
10
 
! Отговори
(-_-) преди 1 година
Добър въпрос!