Отлагат със седмица пускането на метрото до летището

Борисов заминава на свиждане в болницата на Жан-Клод Юнкер
Обновена: 1 апр 2015 10:29 | 1 апр 2015 10:27, Красимир Ангелов
127
Отлагат със седмица пускането на метрото до летището
Снимка: Булфото

Дългоочакваното откриване на новата отсечка на метрото до Летище София ще бъде отложено с една седмица и ще се състои на 9 април, вместо утре, съобщиха от Столичната община за Dnes.bg.

Причината е отсъствие на премиера Бойко Борисов от страната. Министър-председателят заминава на свиждане на председателя на ЕК Жан-Клод Юнкер, който влезе по спешност в болница заради операция на камъни в бъбреците.

"Няма как да не посетя господин Юнкер. Знаете, че сме много близки, а и той държи много на България. Подкрепя ни и за Шенген, подкрепя и ГЕРБ в предизборната кампания, плюс това голяма част от парите за метрото бяха издействани от него, а и аз не съм неблагодарник като Орешарски, който го държаха изкуствено на власт 1 година, да разсипе държавата, и накрая едно "Благодаря" не каза на ДПС", заяви премиерът на излитане от Летище София.

По думите на Борисов софиянци ще проявят разбиране за внезапното отлагане на пускането на новите станции на метрото. "Госпожа Фандъкова е купила нови автобуси, нови тролейбуси, пътува се удобно, уютно. Нека хората ни разберат, задължени сме пред тези хора и трябва да ги уважим в трудни за тях моменти, както те ни помагат", допълни Борисов и продължи:

"Пускането на метрото другата седмица ще е като Великденски подарък за софиянци. Да пътуват, пътуват, безплатно. Цяла вечер ще могат на Великден да се возят на него, напред-назад, до църквата, след църквата с огънчето". Премиерът посъветва чакащите го на летището журналисти за откриването на метрото да му бъде донесена хубава ножица, с която да отреже лентата.

"Да не ми донесете някоя изхабена, ей! Изхабената я дайте на Мишо Миков, той там милия преди време в Кюстендил търсеше ножица, а няма кой да му я даде", пошегува се Борисов навръх 1 април.

Според наша вътрешна информация на откриването на летището ще присъства и главният прокурор Сотир Цацаров, който има информация, че първият пътник по новата отсечка ще бъде лично Цветан Василев, който ще се върне същия ден от Белград с директен полет. Очаква се по време на откриването да има и митинг на "Атака" пред летището, на който лидерът на партията Волен Сидеров да поиска да се приеме специален закон, според който новите вагони за столичното метро да могат да се купуват само и единствено от Русия.

В заключение екипът на Dnes.bg ви желае усмихнат 1 април и комфортно пътуване до летище София от утре :)

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


127
Още по темата: метро1 април
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
101
0
 
1
 
! Отговори
нова преди 9 години
До Анонимен"Метрото , чрез МОЛИПОЛИТЕН се строи от 1982 г. Защо толкова години нямаше въпроси и коментари?"Амииии...през 1982...да беше питал, ако ти стискаше..
100
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Gotino! Hvanah se! Hahaha
99
0
 
3
 
! Отговори
смехурко преди 9 години
нии жителите на с торба лъжи сме много разочаровани може да си изтървем полетите
98
3
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
До ПървоаприлскаДа, бе, добре, че е Първи април, та всичките му тъпотии, които говори сериозно, да минат за "шега".А иначе, в днешното издание на Dnes.bg има 4-5 статии само с негови шеги. И само за него пишат. Нещо като: "Бюлетин за нивото на акъла Тиквунов"
97
1
 
5
 
! Отговори
Първоаприлска преди 9 години
1 ви април е и много малко хора са разбрали че статията е шега.Днес ви метна,браво,хванаха се много.Сега не си отмъщавайте като започвате да плювате срещу медията.
96
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Метрото , чрез МОЛИПОЛИТЕН се строи от 1982 г. Защо толкова години нямаше въпроси и коментари?
95
0
 
6
 
! Отговори
Велимир преди 9 години
Честит 32 Март! ;)
94
0
 
4
 
! Отговори
Да го ева преди 9 години
""Причината е отсъствие на премиера Бойко Борисов от страната. Министър-председателят заминава на свиждане на председателя на ЕК Жан-Клод Юнкер, който влезе по спешност в болница заради операция на камъни в бъбреците.""""Хахахахахахаххаххахахахахаах....Е не , не се издържа . Обръща ме на вино
93
5
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Tova metro javno e negovo , lichno
92
14
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Тряя да дойде тупана за да му се радват агросите с сергия за фъстъци и семки и *** и балони. Аз не бих се качил на тази селяния.
91
12
 
10
 
! Отговори
www преди 9 години
После говорим срещу режима в Северна Корея!? Та не разбрах каква е толкова голямата разликата?В България хората работят, плащат си данъците, но метро няма, щото пиар ербапът го нямало. Не го ли открие пиар ербапът - не може. Може да стои затворено до второ нареждане.В КНДР е същото. Може би там е малко по-зле, защото хората по-трудно бягат в съседни страни, основно Южна Корея. Но ербапът от СИК искаше и нас да затвори в предишния си мандат, помните ли?
90
0
 
4
 
! Отговори
az преди 9 години
Мда.. и мене ме хванахте :)
89
0
 
7
 
! Отговори
Лапнишаран преди 9 години
Добре, Дневник! Хванахте ме :-)
88
1
 
15
 
! Отговори
Някой си преди 9 години
Той българина на Барека и Болен се върза ,че на това ли няма....То не беше цар,доган,телефонни измами,пирамиди.....абе *** народ! Иначе самочувствието е до небето.....
87
9
 
7
 
! Отговори
aaaa преди 9 години
Много сте прости DNES.BG
86
4
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Очаква се по време на откриването да има и митинг на "Атака" пред летището, на който лидерът на партията Волен Сидеров да поиска да се приеме специален закон, според който новите вагони за столичното метро да могат да се купуват само и единствено от Русия.WTF????? :))))))
85
2
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Разбрали сме хумора, но забелязахме, че при Бизнес парка автобусите, които служат за връзка с метрото са много малко, много нередовни-на 25 мин., а е много неудобно за ходене пеша, има много хубави бизнес сгради, но никакви улици разбира се. Освен това Ал.Малинов е пак в ремонт, защото толкова добре са го направили миналия път. Много некачествени ремонти и пътища
84
12
 
6
 
! Отговори
me преди 9 години
Оф какви са тия тъпотии бе, днес.бг, нормално ли е новинарски сайт да си прави шегички. Мразя го тоя ден. Голям майтап да се чудиш как да си промениш плановете, днес.бг, ама голям.
83
16
 
7
 
! Отговори
ме преди 9 години
Какви са тия глупости, бееее? Ами хората, които бяхме планирали да го ползваме метрото тази седмица? Ние да не сме лично владение на Бойко, че откриванията да се съобразяват с него?! И какво по дяволите има общо Орешарски и ДПС. ПРосто нямам думи.
82
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
До ГЕРПМетрото го пускат утре .... И го знае всеки който чете до края статийте или гледа новини .... Никога не са казввали че ще бъде пуснат днес...Метрото Тръгва от Утре и това се знае от един месец ..... Че 02.04.2015 тръгва метрото ...... И като не четете ходете чакайте сега метрото за Бизнес парка (Туко виж са отворили врати)