Без топла вода, с течащ покрив - състоянието на общински жилища в "Люлин"

Хората се опасяват, че входът е пред разпадане
15 юли 2021 15:22, Петя Славова
2
Без топла вода, с течащ покрив - състоянието на общински жилища в "Люлин"
Снимка: Кадър, БНТ

Години наред общински блок в столичния квартал "Люлин 1" е в потресаващо състояние - наемателите са предимно социално слаби, нямат топла вода, покривът им тече, а входът е пред разпадане.

Хората от блока се опасяват, че жилището е опасно.

 "В нашия вход проблемът е, че откакто живеем тук, откакто съществува самият вход, не е правен никакъв ремонт. Няма кой да направи ремонт", споделя пред БНТ наемателката Събка Янкова.

Виолета Дунчева е собственик в общинския блок и от 20 години живее в него. По думите ѝ блокът си има домоуправител, но той не си върши работата и не обръща внимание на проблемите.

"От 20 години живея тук. Досега почти нищо не се е променило. Всичко продължава по един и същи начин. Правила съм оплаквания към общината, но казват, че ние трябва да се оправяме с всичко", допълва още тя.

Според началника на отдел "Жилищно настаняване и общински имоти" Миглена Василева отговорността за състоянието на блока е на живущите.

"Те са в режим на етажна собственост и трябва да си имат домоуправител, домсъвет и да си вземат решения, да си ремонтират и покрива, и щранговете. Това е работа на живущите във входа, общината не може да взема отношение", каза още Василева.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


2
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
2
6
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
И защо аз плащам 200 хил. ЕВРО за апартамент, а уж социално слабите си живеят там по 20 и повече години почти безплатно? И защо НИЕ трябва да плащаме за техните ремонти? ЗАЩО са "социални слаби" - нима за тях няма образование и работа? Добре, че грипльо пак ни натресе комунизма на главата - ние да бачкаме за трима, а чалга-юмрукчовците да си живеят с чака-раката!
1
5
 
1
 
! Отговори
Ъкълат преди 2 години
Ами да го копуват на него! Щом са го нямали вода а тече горе на дъжд, са го намалили и цената да го копуват и да правим на ремонт-ефтено работим на ремонт