Познато: Трафикът на Кулата интензивен, има километрична опашка

Колите чакат по половин час, за да преминат границата
Обновена: 6 юли 2019 13:22 | 6 юли 2019 11:20, Анисия Иванова
122

Интензивен трафик към южната ни съседка се очаква днес. Допълнителни служители на Граничната полиция ще бъдат командировани за уикенда на пункта Кулата, за да се избегне образуването на километрични опашки.

Те ще помагат при обработването на документите и при проверката на преминаващите границата. Движението ще се осъществява в пет ленти. При възможност трасетата ще бъдат разделяни на такива за европейски граждани, при които проверките са по-бързи и за граждани на трети страни. Органите на реда призовават пътуващите да се запасят с храна и вода.

Още по темата

Близо 600 хил. автомобила се отправиха от България към Гърция през последната една седмица.

Според директора на РДГП - Смолян комисар Стоян Мандаджиев в сутрешните часове колоната на границата е стигала до 1 километър. Всички гишета на пункта работят на пълен капацитет. Въпреки това автомобилите изчакват по около 30 минути. Иначе проверките продължават около половин минута.

В 10 часа тежкотоварният трафик е спрян и всички гишета работят за леки автомобили. Мобилни екипи ще проверяват автобусите още преди да стигнат до границата. Това ще се прави с цел избягване на образуването на колони и да не се затруднява преминаването през пункта.

От Гранична полиция съобщиха, че трафикът се е увеличил с 25% спрямо миналата година, което е създало и предпоставките за задръстванията.

Очаква се интензивният трафик да продължи през целия ден като опашките ще се разделят на две – за европейски граждани и граждани на третия свят, съобщава Нова тв.

"Днес наблюдаваме изключително интензивен трафик. Той се усили още от 4.30 часа тази сутрин. Оттогава сме минали на облекчен режим на преминаване. Времето за изчакване беше около 20 - 30 минути. В момента ситуацията е по-спокойна. Създадена е добра организация на работата на пункта”, коментира директорът на Регионална дирекция "Гранична полиция” ст. комисар Стоян Мандаджиев на извънреден брифинг на "Кулата”. 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


122
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
96
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
...ama video ot praznia plaj bg strelbisteto i plaja bulgarian balconing fly nema...i nema presno dneskashno video ot bg mitnicharite kak si pachat debelite tumbaci....
95
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До Хотелиер-патриоти до като си пиеш бирата на "слънчака", да не забравиш да се скриеш на сянка под 70-левовия си луксозен чадър ! и дано ти останат пари за една бира и утре .
94
12
 
1
 
! Отговори
Хотелиера-патриот преди 4 години
Хахаха. Прибрахте ли се от задръстванията, ? Че тук на Слънчака купона е на макс. Плажа е разкошен и баровете прекрасни. Хайде засипвайте да си отпочинете от почивката и изнурителния път.
93
0
 
15
 
! Отговори
еБасси преди 4 години
Да търпиш 2-3 часа в жегата само и само да не ти се налага да си прекараш отпуската на "родното" Бетономорие .... Ако дървените кра*туни бизнесмени и всякакви концесионери не си направят изводите и не променят начина си на управление на бизнеса ще се редят на опашките за помощи за безработни в най-скоро време .
92
1
 
14
 
! Отговори
До хотелиера патриот преди 4 години
Ще си я пиеш сам, даже няма кой да ти я отвори, ***! Толкова си смотан и тъпоъгълен! Ще се молиш да те напсува някой и това няма да те споходи! Отчаяни сте! Фалирайте по-скоро, че да не ви четем болните бъртвежи!
91
0
 
15
 
! Отговори
Capital преди 4 години
Тази година се спука балонът с БГ Черноморие.Очаквайте и този с имотите 😅
90
1
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
По новините даваха нашето бетономорие и празните плажове със скъпите чадъри. Другари хотелиери може и 1 000 лв.да искаш за чадър, но няма Българин , който да ти ги даде . Оказа се , че туризма е проста работа , ам не е за прости хора.
89
4
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Добре де толкова ли не ви идва на акъла да станете примерно 2-3 часа през нощта и да минете границата без да се редите по 2 часа на жегата?!?
88
2
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Каквото и да си говорите всеки има право да ходи където си иска. Свърши времето на комунизЪма когато те стреляха по границите на Турция и Гърция. Младите не го знаят , но затова сме ние по възрастните да им кажем от каква простотия и зло са се отървали днес.
87
24
 
1
 
! Отговори
Хотелиер-патриот преди 4 години
Като се гърчеете сега висете по опашки в жегата. Аз ще си отворя една бира и ще пия за ваше здраве на плажа на Слънчака.
86
19
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Ми, точно там сме на нашето море. Три пъти по евтино е от това, което си написал . Като си сметнеш бензина до тъпата ти Гърция и обратно ти излиза петорно.
85
0
 
14
 
! Отговори
Гърция преди 4 години
Точно в момента сме в Гърция. Апартамент 45 кв. за 8 нощувки на Тасос в Лименас ни излиза 478 евро. Ядене на обед вклчващо риба, салата и да кажем тиквички е 35 евро. Рибата и другите неща не ги коментирам. Чадър и 2 шезлонга са 7 еврака с включена консумация. вечерата не андхвърля 60-70 евро на вечер, като се има в предвид ч е мнооооого обила. Палчинка 3 евро, но поне може да и се насладиш. Айде отивайте на нашето велико море и давайте кинтите на мутрите.
84
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Може би ако хотелиерите рекламират хотелите си за хора страдащи от запеек или ниска телесна температура може би шяха да имат клиенти.
83
0
 
7
 
! Отговори
бай Стамат преди 4 години
мили семо, мили семо...octopus, калмари, гръцка салата, тиквички по гръцки, узоза 20 ойро на калпакгърците са го измислили
82
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
vai, vai....i tova e portata na hotel marinela i hotel viktoria palace, na casino royal, na colozeuma, na arena, na stadion gundi, na restirant chiniata, na olimpiiskia vrah shipka, na kazarma kabile, na carevo...
81
21
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Това е любимата ми тема за четене - как шопите чакат на жегата по няколко часа да влязат в Гърция,как на плажа ползват безплатен чадър и шезлонг и след това обратно в голямото задръстване към София още няколко часа.Цяла България следи с притаен дъх това приключение.
80
0
 
18
 
! Отговори
Бобчо преди 4 години
Поредна статия по темата и едни и същи опорки от предполагам един, максимум два тpола. Все в Гърция хотелите били стари, все когато някой сподели какво е видял, тpола започва да обяснява, че не бил излизал от родното си място и само преразказвал нещо си. Изтръквате се вече. Колкото и да обяснявате колко било зле, никой вече не вярва. От градовете, близо до границата има дневни турове по 15-20лв. Всеки може да отиде да види какво предлагат - услуга, отговаряща на цената си за разлика от тук.
79
19
 
2
 
! Отговори
До as преди 4 години
Никой и никога по Черноморието ни ,не го е интересувал и преди ,и сега за туристи от шопско.Те са бедни с претенции.Дали ще ходят в Гърция или другаде е последния им дерт на хората по морето.Лошото е че от там идват атаките по медии и чрез *** ,срещу Родното Черноморие.За съжаление почти всички *** се подвизават там.
78
6
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
При Банго от Банкя е ТАКА!!Ще чакатИ на 40градуса докато ви уврът тиквите прости.
77
9
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Друго си е в Гърция.Може да се чака 4 часа,докато влезеш,но затова пък ти дават безплатна минерална вода на плажа.Шамар да е ,аванта да е.