134 души проверени, 8 задържани след спецакция в Хасковско

Един човек е заловен в момент на кражба от склад
6 мар 2020 11:38,
16
134 души проверени, 8 задържани след спецакция в Хасковско
Снимка: БГНЕС

Осем души, трима от които криминално проявени, са задържани от криминалисти, икономически полицаи, униформени и служители на РИОСВ-Хасково, съобщиха от МВР. Проверени са 14 души от криминалния контингент в общините Харманли и Симеоновград, под надзора на Районна прокуратура - Харманли.

Още по темата

Задържан е извършител в момент на кражба от склад на стоки за бита и хранителни продукти в Града на Белоногата. В реното му, паркирано пред склада, са намерени откраднатите хранителни продукти и перилни препарати.

Полицаите са разкрили и два случая на държане на безакцизни стоки. От рено, шофирано от 43-годишен новозагорец, и от дом в Симеоновград са иззети съответно 400 къса цигари и 500 грама нарязан тютюн.

При акцията е установен незаконен пункт за събиране на бракувани автомобили в село Свирково. В двор на склада са открити 60 МПС, 23 от които излезли от употреба, за което служител на РИОСВ е съставил констативен протокол и акт по Закона за управление на отпадъците.

При акцията е издирено лице, на което е повдигнато обвинение за кражба на телефони при повторност в немаловажен случай. Още един е с мярка за неотклонение „задържане под стража“ - също за кражба от търговски обекти. Задържан е и 23-годишен харманлиец за държане на 2 грама канабис и друг - шофирал колата си с над 1,2 промила алкохол.

В хода на акцията са проверени общо 24 обекта, 85 МПС и 134 души. Съставени са 16 акта – 11 от тях по ЗДвП, а останалите по Закона за българските документи за самоличност и по Закона за акцизите и данъчните складове. Образувани са и четири бързи производства.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


16
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
13
0
 
3
 
! Отговори
СС преди 4 години
Мнооо са интересни като вземат да броят цигарите по една ... 400 къса ,2 стека... направо доживотна да му дадат ...
12
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Предниянпът така се почна. Мета на дядо си дневниците и е същата работа. Полицейщина и нагоре. А после разбеснели се комунисти, преврати, *** решения през ВСВ, последвани от 5 години мизерия в началото на комунизма ...
11
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Уес бееееКо стана с НАП впрочем? С Черепа Божко? КТБ? Хванали някого без лична карта - уау! Мене ме писаха, че съм без лична карта, когато ме ограбиха и се оплаках в полицията. Двойна работа са свършили в този ден - установили кражба и глобили нарушител.
10
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До 10Шото оня хапе лошо ...
9
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Ако извадите телефона да ги снимате, ще си направитепо-голяма беля, защото ще ги ядосате допълнително !Лошото е че подобни кадри не се приемат като доказателственматериал в съда /а само за сведение/, тъй като не са правенипо Закона за специалните разузнавателни средства !Това не е СРС. Ако не коне в родния съд, то има други в които минава. Нека да бие, па да си мисли, че като го изтрия от телефона не е качено на 3 други места...
8
0
 
1
 
! Отговори
ххххххх преди 4 години
Г-н Гешев,защо заобикаяте Боянските сараи и още половин България,която тихомълком се изкупува от едн от най-големите злодеи на България наричан наи-добрър политик?
7
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
400 къса цигариМалиииииии! 2 стрка! Ни думай! Че едно време за толкова е пускаха полиците, като бяха на 15-6 и че хващаха след 22:00 на вънка ... голяма престъпност, баце!
6
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Има Закон който РАЗРЕШАВА изрично снимането на хора на обществени и публични местаЗакон за авторското право и сродните им права чл 13 ал 2 - Не се изисква съгласие за създаване на портретно изображение на обществено или публично място , или в хода на обществената дейност на лицето Само се замислете , как може хората които сме сложили да ни служат , да опазват обществения ред , да е забранено да ги снимаме
5
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До серж.Михов от запасаКакъв Закон бе човек Тоя Закон е за държавата а не за гражданите Нямаш понятие от нещата В Закона за МВР е записано чл 3 т4 че - служителите в МВР осъществяват дейността си в условия на публичност и отчетност Всеки полицай като постъпва на работа в МВР вече се е съгласи да бъде сниман Не виждаш ли колко снимки и видеа има в нета Забрави ли случая със задържания фотограф от полицаите , чак министър-председателя и секретаря на МВР трябваше да се извиняват
4
4
 
3
 
! Отговори
серж.Михов от запаса преди 4 години
До анонимен под 4:Ако извадите телефона да ги снимате, ще си направитепо-голяма беля, защото ще ги ядосате допълнително !Лошото е че подобни кадри не се приемат като доказателственматериал в съда /а само за сведение/, тъй като не са правенипо Закона за специалните разузнавателни средства !Та ка че такива като бай ти Данчо ПАГОНА ги пази и контратаще остане във вас . . .гражданина !
3
0
 
10
 
! Отговори
адв.Стоименов преди 4 години
До анонимен под 1Не само лежаха по патрулките, пушеха и ядяха мазни баничкино и клечаха в заведенията и бъзикаха шантонерките! А също и имаха достатъчно свободно време за да заработватдопълнително в разни престъпни структури . . .
2
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Когато ви спрат за тия проверки имате право да заснемете всичко на видео Вадите телефона и снимате Не бъдете страхливи и не се оставяйте тия мошеници-полицаи , катаджии като Данчо катаджията от Ловеч да се гаврят с вас на пътя Видяхте като го задържаха как плачеше като малко дете в съда тоя насрания катаджия от Ловеч
1
0
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Добре им срита задниците на тия търтеи - полицаите Лежаха по цял ден по патрулките или заведения