Потвърдиха се още 2 проби, случаите на COVID-19 стават 187

Един от новопотвърдените случаи е в Плевен
Обновена: 22 мар 2020 22:26 | 22 мар 2020 21:00,
291
Потвърдиха се още 2 проби, случаите на COVID-19 стават 187
Снимка: Димитър Кьосемарлиев, dnes.bg

Общо 17 са случаите на коронавирус у нас днес. Този следобед са потвърдени още 2 проби. Това обяви пред Нова телевизия ген. Венцислав Мутафчийски.

Единият от новопотвърдените е от Плевен, другия е в „Пирогов” и е в доста тежко състояние. Става въпрос за 67-годишен мъж.

Според математическия модел, който разработват от Оперативния щаб и БАН, прогнозата е за покачване на случаите на заразени с COVID-19.

Още по темата

„В бъдещите дни бройката най-вероятно ще се удвоя. Надяваме се с мерките да смалим тази ярост на епидемия”, каза ръководителят на Оперативния щаб.

По думите му в настоящата ситуация не бива да се прекалява с хоспитализирането на болните, защото това ще изтощи системата и няма да може да се помогне на тези, които наистина са застрашени от фатален край.

По-леките случаи се лекуват симптоматично и под карантина.

Тези пациенти у нас, които бяха официално обявени за оздравели, са лекувани с антибиотици и никакви кортикостероиди.

В Щаба пък идвали непрекъснати дарения. Ген. Мутафчийски похвали хората, че са доста дисциплинирани и като цяло спазват мерките.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


291
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
216
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Ауу 187... А може ли лечителят да дава статистика едновременно и за безработните. Заради модерната настинка ще се вкараме в невиждана рецесия. И дано не последва и съответната инфлация, защото парите ще станат с по-малка стойност от тоалетната хартия с която се запаси народа!
215
0
 
2
 
! Отговори
ОНЗИ преди 4 години
ГЛЕДАМ ГО ТОЗИ И УПОРИТО ПОЧВАМ ДА СИ МИСЛЯ ЧЕ АБРЕВИАТУРАТА Б А Н Е СИНОНИМ НА ПРИМИТИМНОСТ НАКИСНАТА В АГРЕСИЯ И АМБИЦИЯ ЗА ВЕЛИЧИЕ ... - иначе реалния живод показва че тези за нищо не стават освен за титли научни звания пагони и погледи на пикаещи крави !?!?!?
214
3
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Ужас, г-да герберисти, членът на БКП Бо(й)ко Тиквата е в паника, какво да каже на работодателите си от Брюксел и бившето US Правителство на Глобалистите, че не може да въведе военно положение, заради вето на Президента!!!
213
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До 261 АнонименВирусът си обича родината и своя баща Бил Гейтс но още го търси
212
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До 274 Били ПортатаЕ то нали вируса е творение финансирано от Бил Гейтс та нищо случайно няма . След тая епидемия ако не избухне война и то ядрена добре ще е
211
0
 
5
 
! Отговори
МОДЕЛ ОТ БАН преди 4 години
1 ЗАРАЗЕН Х 30 КОНТАКТНИ=30 ЗАРАЗЕНИ;182 ЗАРАЗЕНИ Х 30 КОНТАКТНИ=3300 ЗАРАЗЕНИ;НЕОБХОДИМ БРОЙ ТЕСТОВЕ И ПРОВЕРЕНИ: 3300х2=6600КАК Е ГЕНЕРАЛЕ , СТАВАМ ЛИ ЗА БАН
210
0
 
5
 
! Отговори
ЦентрИнтелигентАгент преди 4 години
по Нова TV: "Ще има ли скоро лекарство за Covid-19?" - Споко, в хуманитарните лаборатории на Бил Гейтс/ЦРУ, ваксината отдавна е готова, очаква се едновременна доставка на всички послушни правителства, които затвориха граници, градове и вкараха лековерното население вкъщи чрез ХИСТЕРИЯ на корпоративните медии за фейк вирус. Тая ваксина е истинското биоОръжие за редуциране на световн население, върви с бонус тату с нано-чип за лесно следене от дронове кой се е ваксинирал и може да излиза от домаСи
209
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
"УМНИЦИТЕ" ДЕТО УЖ СПИРАТ ЗАРАЗАТА ТУКНЕ МОЖАХА С МЕСЕЦИ И ОЩЕ НЕ МОГАТ ДА РАЗБЕРАТ ЧЕ КАРАНТИНАТАТРЪГВА ОТ ВХОДНО - ИЗХОДНИТЕ ТОЧКИ НА СТРАНАТА НЕ КАТО ЗАТВОРИШ ГРАДОВЕТЕ..
208
1
 
6
 
! Отговори
1111 преди 4 години
Ох котьооо
207
1
 
3
 
! Отговори
Били Портата преди 4 години
Бил Гейтс е настоявал също за гривна на ръката, с електронно устройство за лесно проследяване от дронове. Видяхте ли оня ден дрона над Столипиново, само е репетиция, скоро ще е така над всички квартали по градовете, които вече не можете да напускане под заплаха от глоба или затвор. Говедата защо ги вкарват в кошара и кошарки, за по лесно щамповане, господа гербаристи!
206
4
 
5
 
! Отговори
Глупости??? преди 4 години
"Айде малко да спрем да пишем глупости" - Скоро като получиш призовка за задължителна "ваксинация" и тату на китката с нано-чип, и дрона те бройка отгоре, снабдяването на храна по супермарк бъде прекъснато, по телеф получаваш разреш кога да излизаш, ще си послушно роботче вкъщи, на което му спускат с дрон храна и плик с чек за миним базовДоход (не се знае още в БГ колко ще е), на тел компании е наредено да не позволяват да говориш с повече от 10 чов в група.Ще е късно,щото вечеЩе си на 4 крака!
205
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Абсолютно никакви средства не ни предпазват от заразяване...Целта на тези мерки са САМО за намаляване на скоростта на епидемията...Този вирус живее при почти всякакви условия извън човека до 9 дни.По всякакви повърхностти. Няма начин да се неутрализира без ваксина... Дори с маниакална хигиена... Целта е епидемията да протече плавно за да може да се отдели време и лечение на всички...
204
1
 
5
 
! Отговори
на Съпротива преди 4 години
Всеки, който си мисли,че по цял свят,като поСценарии ще се налага ХИСТЕРИЯ да стоиш вкъщи, да НЕизлизаш в парк иГрадинки, затваряне вс малкиБизнеси, ще чакаш за храна наТротоара, ще затварятГраници,градове,летища, щеИзкарват полиция и армия да те пази от някакъвВирус, с дронове ще ти пускат високоговорители да не излизаш, поСпирки на гр транспорт също пише Стой уДома!, Е ИЗКЛЮЧИТЕЛНО МНОГО НАИВЕН! ИЗЛИЗАЙТЕ НАВЪН СРЕЩУ НОВАТА ТОТАЛНА ТИРАНИЯ НА ДЕМОНИТЕ ОТ НОВИЯ СВЕТОВЕН РЕД! А, кои ли са те?
203
4
 
4
 
! Отговори
Ангел преди 4 години
Кой се прибрал - прибрал. Да не влизат от чужбина... А децата? Децата ни , които са студенти в чужбина да не се приберат при родителите си? Още на летището попълват декларации, стоят изолирани и полиция ги проверява всеки ден и са мноооого по-отговорни от вас. Айде малко да спрем да пишем глупости.
202
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До ...Нищо не те спасява от заразяване с този вирус... Всички мерки се правят с цел... плавно нарастване на епидемията... До 9 дни този вирус живее при почти всякакви условия извън човека. По всяка повърхност... Не се вижда и в 99% от вероятностите ще зарази повечето хора.МЕРКИТЕ СА САМО ЗА ЗАБАВЯНЕТО НА ЕПИДЕМИЯТА...
201
3
 
2
 
! Отговори
Хюсеинчо Обамов преди 4 години
Гледате филма: The Lightning War of The New World Oder/ Светкавичната Война на Новия Световен Ред - Коопродукция на Глобалното Правителство в Сянка/ US Democrat Party & China HollyWuhan Production!!!
200
7
 
3
 
! Отговори
Коньо Спиратов преди 4 години
Коннспирация ли? Вкараха ли ви е кошарите за нула време, както и почти целия прогнил западен свят. Полиция и джендърмерия, пази ли ви да не излизате навън по градинки? Дронове отгоре вече ви бройкат отгоре. Чакате ли с нетърпение ваксина? Ще я имате скоро, Бил Гейтс и ЦРУ вече да я произвели. 5G нета ще ви срине имунинитета за по лесно усвояване на ваксин на клетъчно ниво. Ще имате на китката тату с нано-чип. Честит Нов Световен Ред, от US Democrat Party в сътруднич с Си Дзинпин, ККП!!!
199
2
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Досега всички заразени май да дошли от чужбина или са контактували с такъв човек дошъл от чужбина. За съжаление вместо да затворят границите още преди два месеца, заразата продължава да влиза в България.
198
5
 
7
 
! Отговори
... преди 4 години
Не мога да разбера тоя кризисен щаб за какво е? Само да ми се показва някакъв си по телевизията и да съобщава за нарастващата бройка на заразените ли????Кризисния щаб, директно да въвежда пълна карантина в цялата държава. Затваря абсолютно всички граници. Няма полети, няма сухопътни граници. Кой се прибрал-прибрал. Затваряне на границите, затваряне на всички търговски обекти и никакво излизане навън. Бира пиели по парковете, събирали се... ми ще пият, като има откъде да си купят.
197
4
 
6
 
! Отговори
... преди 4 години
Семейството ми е здраво, няма заразени. Но аз ходя на работа, задължават ме да излизам и да ходя на работа. А ако на работа, имаме заразен колега - ще ни зарази и нас. Прибирам се вкъщи и заразявам семейството ми. Както и другите колеги като се приберат - заразяват семействата си. И ето - от един колега, всички семейства са заразени. Не трябва да се ходи и на работа. Всичко, всичко трябва да се затвори. Само това ще ни спаси - Пълна карантина и нищо да не работи.