9-месечно бебе с коронавирус в Благоевград

То е с пневмония и е настанено за лечение в болница в София
8
9-месечно бебе с коронавирус в Благоевград
Снимка: БГНЕС

9-месечно бебе е диагностицирано с коронавирус в Благоевград, съобщи за БТА директорът на Многопрофилната болница за активно лечение в града д-р Огнян Митев.

Детето е било настанено в Детското отделение на лечебното заведение със съмнение за COVID-19. Направен е ПСР тест в лабораторията към болницата, а след излизане на положителния резултат детето е приведено в столично лечебно заведение, посочи д-р Митев.

Още по темата
По думите му детето е с пневмония, но състоянието му не може да се определи като тежко.

Причината да бъде транспортирано в столицата е изискването деца с коронавирус инфекция да се лекуват в лечебно заведение, в което има детска реанимация, уточни д-р Митев. Той допълни, че ПСР тестът на майката също е положителен.

Към момента капацитетът на леглата за лечение на COVID-19 в МБАЛ - Благоевград е запълнен малко над петдесет процента, каза директорът на лечебното заведение.

Ситуацията е значително по-спокойна в сравнение с предишни седмици, когато имаше и много случаи. В инфекциозно и във вътрешно отделение са настанени около 25 човека с коронавирус.

През изминалото денонощие в областта има петнадесет нови случая, сочат данните от Единния информационен портал.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


8
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
6
1
 
0
 
! Отговори
до 3 преди 3 години
Това кови не излезе много благонадежно щото не измряха толково колкото им се искаше, поне с ваксината да наваксат бройката
5
1
 
4
 
! Отговори
яяя преди 3 години
каква чудесна новина за лешоядите журналисти - има матрял за всяване на масов страх, да си оправдаят заплащането...
4
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Айде споко бе, това е като грипа, само че е по-леко, и 0.00000001% са умрели, при това не от вируса, а с него. Все едно не знаете, че всяка година има по 1000 бебета с пневмония. (Пиша тези неща, за да спестя малко работа на дежурните умствено увредени)
3
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
значи има пневмония детето.на коронавируси са носители мин. 50% от хората.няма смисъл от тези тестове.
2
2
 
11
 
! Отговори
а междувременно преди 3 години
един от британските доброволци за ваксината на Астра-Зенека се е разболял от миелит (остро възпаление на гръбначния мозък). От компанията са преустановили опитите.Опазил ни Бог от ваксини!
1
5
 
13
 
! Отговори
Мишо преди 3 години
Горкото бебе най-вероятно си има просто вирусна пневмония. 2019 година Октомври - Ноември имаше бум на пневмонии и то предимно при деца. Болниците бяха препълнени, настаняваха се само сериозно болни, другите идваха просто за вливания. Корона чироз, стига с тази спекула.