Байдън: Няма повече време по климатичния въпрос

Президентът на САЩ призова лидерите да посрещнат предизвикателството
Обновена: 1 ное 2021 22:06 | 1 ное 2021 22:05, Веселина Йорданова
65
Байдън: Няма повече време по климатичния въпрос
Снимка: БГНЕС

Президентът на САЩ Джо Байдън призова лидерите по света да посрещнат предизвикателството, което представлява глобалното затопляне. Пред участниците в международната конференция за климата КОП26 той заяви, че няма повече време за колебаене по климатичния въпрос или за спорове за това каква опасност грози планетата ни, предаде Асошиейтед прес.

"Глазгоу трябва да бъде началото на едно десетилетие на амбицията", заяви Байдън.

Той допълни, че насред нарастващата катастрофа, произтичаща от все по-затоплящия се климат, има една невероятна възможност за разрешаването на проблемите, причинени от екстремното време, от намаляващите ресурси и от други пагубни въздействия на климатичните промени.

Байдън заяви, че САЩ ще изпълнят ангажимента си за намаляване на емисиите на газове с парников ефект с 50-52 процента до 2030 г. спрямо нивата от 2005 г. Той подчерта, че светът трябва да помогне на развиващите се страни да направят повече, за да се справят с климатичните промени, допълва Ройтерс. "Точно сега ние продължаваме да не успяваме да отговорим на очакванията в тази насока", заяви той.

Същевременно днес администрацията на Байдън публикува стратегията си за превръщане на САЩ в нация с изцяло чиста енергия до 2050 г. Дългосрочният план, разработен в съответствие с Парижкото споразумение за климата, предвижда САЩ все повече да разчитат на вятърната и слънчевата енергия и на други чисти енергийни източници.

На конференцията в Глазгоу Байдън пък поднесе извиненията си за това, че предшественикът му Доналд Тръмп е изтеглил страната от Парижкото споразумение. (БТА)

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


65
Още по темата: САЩДжо Байдън
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
42
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
да беше дошъл в Глазгоу с велосипед...
41
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
няма повече време, прав е, стрелките на часовника му си извървяха своето
40
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Какви сте ми симпатични с 2030 или 60, но така стоят нещата, аз си отивам...
39
0
 
1
 
! Отговори
доц. д-р Чоко Боков преди 2 години
Точно така или както казват прескачащите границата, ексактаменте. следващия път да си не със 100, а с 200 кадилака. Неграмотни лицемери.
38
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Празни приказки
37
0
 
6
 
! Отговори
дасеунищожиимперията преди 2 години
Деменций Алцхаймерович Байдън отново пропя песента на империята на античовечността-САЩ,че нямало време да вкарат човечеството в концлагер!Залогът е един-или човечеството ще помете печтарите на нефелни зелени хартийки,или над света ще легне тъмата на американският монополистически фашизъм!Трети път няма!БОРЕТЕ СЕ!
36
0
 
4
 
! Отговори
До Бай дън преди 2 години
Прав си че няма време. Некролога ти виси от джоба.
35
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
По вредни емисии, Китай е на първо място и произвежда колкото САЩ и Русия заедно. Обаче никой не пипа Китай, що така? Ами САЩ, вторите по вреди емисии, пак тишина. Но настояват аз от БГ да не карам кола. Хайде у лево памперс.
34
0
 
3
 
! Отговори
Мдаа преди 2 години
Човека заспал сега от вьзрастта е поне знае за какво е там ако вече не е забравил
33
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Видях те ли го тоя,пристигнал чак от сащ в ЕС за да спи )никой покрай него не смееше да го събуди
32
0
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Най-големшя успех на Бай Дън е да върви 10 минути без да падне
31
0
 
15
 
! Отговори
Дзъ преди 2 години
Лицемери! Спрете производството на бо- к- Лу-ци в световен мащаб, като се почне от дрешки и обувки - еднодневки, домакински електроуреди издържащи 3 ползвания, Бяла и черна техника - същата шитня и т.н. стоки, които ни се набутват на пазара и спрете да агитирате обикновения човек да спасява света. Огледайте се във вашите бизнес лобита - може пък да ви помогнат
30
1
 
4
 
! Отговори
Асан преди 2 години
И на Бай Гън малко му остава до свети Петър :)))
29
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Хубаво е, че е успял да прочете всичко написано до края без да се наака или да заспи. Даже този път не се е спънал...
28
1
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Появи се буквално с 80 коли ескорт. Хич не е екологичен.
27
1
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
"предвижда САЩ все повече да разчитат на вятърната и слънчевата енергия и на други чисти енергийни източници."------------Под други източници да разбираме 60-те атомни централи на територията на САЩ, които ще дърпат каруцата, накичена с перки и панели за украса.
26
1
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Стига де, и на децата им е ясно, че нищо от казаното не го е писал той. Просто актьор, на когото му се спускат реплики. Пак е успех, че все още помни как се чете, от километри му личи, че вече не го слуша главата.
25
3
 
16
 
! Отговори
Сержант преди 2 години
Тези са много нагли. Един американец консумира ресурс колкото 100 африканеца.
24
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До 30 - А измирането на динозаврите от глобално затопляне ли се е получило? Или ледников период. И това въпреки че са ... къде по-мощно от кравите, които искат да премахнат, за да спасят земята. И да ядеш изкуствено месо и мляко произведено от загрижените.
23
2
 
5
 
! Отговори
Въпрос преди 2 години
До 27- Няма ли някой тук да обясни какво означавa смисъла на това: Let's Go Brandon? Виждам че много се употребява и скандира по цял свят. Че на журналистите май им е забранено.