Каква риба да ядете за здраве?

Ето препоръките
Обновена: 3 май 2021 20:38 | 3 май 2021 20:38, Ивета Иванова
46
Каква риба да ядете за здраве?
Снимка: Pixabay

 Знае се, че рибата е сред най-полезните храни, които може да консумирате. Тя е диетична, добра за сърцето, подпомага здравето на мозъка и осигурява полезни мазнини и други важни хранителни съставки - селен, желязо, витамини от групата В. Експертите препоръчват да се яде риба поне 2 пъти седмично, пишат от "Yahoo.com". Ето на кои видове риба да заложите.

 
Сьомга
Деликатесна риба, която е много полезна. Тя е пълна с омега-3 мастни киселини, които влияят добре на сърцето. Източник е и на витамин D, които помага за здравето на костите и помпа имунитета. Витамин D влиза в състава на малко храни, затова е хубаво да хапвате сьомга, за да си го осигурявате.
 
Риба тон
Рибата тон е изключително полезна за сърцето. Тя също е богата на омега-3 мастни киселини, но съдържа и ниацин (витамин В3), който помага да се намалят нивата на холестерола. Жълтоперата риба тон е скъпа, тъй като е деликатесна, но може да си купувате и консерви риба тон, които са по-евтин вариант. Може да си направите салата с риба тон, която да включва царевица, маруля, авокадо, краставица и т.н.
 

46
Още по темата: здравехранариба
Още от Ако щете - вярвайте
Рецептата Dnes: Картофена салата с репички и лук
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
37
0
 
1
 
! Отговори
Колов. преди 1 седмица
Писано е от хора които никога не са яли прясна риба.Лефер,калкан,барбун,скорпид,попче поляти с хубаво българско домашно розе!
36
4
 
5
 
! Отговори
Додо преди 1 седмица
До hitko

Браво, точно така е! В Метро във фризерите има дълбоко замразена, чистена скумрия около 13лв/кг, това за мен е най-добрата като вкусови и хранителни качества риба, която може да се купи комерсиално в България. Единственото по-добро е прясна, нечистена и незамразявана скумрия, която в Метро понякога имат, но е на около 15 лв/кг с глава и карантии. Като цяло в България сьомгата е отровна, пълна с ГМО, соя и боя, а рибата тон е радиоактивна. Пр0стата скумрия е номер 1! Факт.
35
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
Всички отглеждани са с антибиотици и хормони,а някои като сьомга и боядисани.Има ловени риби в крайбрежни води,които са много замърсени.Затова преди да ядете риба си задайте въпроса:струва ли си?
34
2
 
2
 
! Отговори
My precious преди 1 седмица
Жива риба, докато още мърда.
33
3
 
1
 
! Отговори
No Coment преди 1 седмица
В Библията е написано кои риби да се ядат,и кои не.Всичко останало е празни приказки.
32
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
По добре бабушката и костура от снимката. Няма ги по магазините, демек прясно уловени...
31
0
 
9
 
! Отговори
Мери преди 1 седмица
Рибицата на прасето
30
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
Всичко което е див улов е полезно.
29
0
 
8
 
! Отговори
реал нюз преди 1 седмица
само да кажа че са изпуснали уникалната риба ПАНГАСИУС!!!.....много е"полезна" за здравето на българите...те сега доФторите много се "грижат"за вашето здраве....та пангасиус вирее в на "биологично чистата река в света"меконг там не се изхвърлят отрови и тази риба не я инжектират с ур*** вкусът и на свинско месо замразена е глазирана със свинска мазнина някой наш човек я внася от виетнам!....така че яжте пангасиус много "полезна"риба е даже бори жестоката пандемия!!!!.....статия с реклама :))))))
28
3
 
3
 
! Отговори
Дамилапа Техуя преди 1 седмица
Без кости и с едно око.
27
3
 
16
 
! Отговори
hitko преди 1 седмица
Някой си е платил да се пишат глупости. Четете медии, ама по-малко българските. Сьомгата е Номер 1 риба , която НЕ трябва да се яде често. Защо? Четете и ще разберете. Сьомга само от Аляска, защото там има забрана да се гледа във ФЕРМИ, както правят навсякъде другаде по света...Риба Тон, е хубава , но пък съдържа много тежки метали, така че пак под контрол. оказва се че евтината СКУМРИЯ е най-полезна, ама как ще си поръчате в ресторанта такава, нали ще кажат че сте ***....ПАРАДОКСИ без край!
26
0
 
2
 
! Отговори
Я, ПА Я преди 1 седмица
Бял амур...мислим!
25
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
Мряната,речните раци,пъстървата , са за изчезване в България.
24
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
До Най хубавите риби

И мряна си пропуснал от речните риби, мряната също е добра, дивата българска пастърва е вкусна и без мазнини,вирее само в чисти планински реки,но е на изчезване в България
23
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
До Анонимен

Щука,попчета,паламуд,бяла риба не ти ли харесват?
Особено някой тлъст паламуд,осолен или изкиснат в марината със сол,много ми харесва
22
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
Всякаква прясно уловена или замразена риба, бок .луци като сьомги, които са хранени с бoклу.ци и обработвани с химикали не се храним
И риба-тон не ядем, защото е радиоактвна,заради Фукушима
21
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
САМО ЦАЦА И ШАРАН
ДРУГО НЕ ЩА ДА ЗНАМ
20
2
 
13
 
! Отговори
Най хубавите риби преди 1 седмица
1. Каракуда. Лесно достъпна, евтина и според мен най вкусната пържена риба.
2. Речна пъстърва. Вкусна риба но е трудна за намиране и е скъпа.
3. Кротушка. Много вкусна риба. Не се продава никъде. Може да се хване в някои реки.
2. Див Шаран. Много вкусна риба, става и за печене и за пържене.
4. Сом. Вкусна риба. Доста калорична. Печена е по хубава.

Това са сладководни риби деликатес! Чисти и вкусни.
Морските риби като цяло ниско качество. Има някой изключения но не се продават никъде.
19
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
14, 18,

пак си пило
18
2
 
4
 
! Отговори
Anus shepti преди 1 седмица
ДУНАВСКОТО ПОПЧЕ Е НАСЛАДА ЗА ДУШАТА КОГАТО НЯМА СОМ...И ТРАБАНТА Е КОЛА..КОГАТО ВАЛИ ДЬЖД...