Каква риба да ядете за здраве?

Ето препоръките
Обновена: 3 май 2021 20:38 | 3 май 2021 20:38, Ивета Иванова
46
Каква риба да ядете за здраве?
Снимка: Pixabay

 Знае се, че рибата е сред най-полезните храни, които може да консумирате. Тя е диетична, добра за сърцето, подпомага здравето на мозъка и осигурява полезни мазнини и други важни хранителни съставки - селен, желязо, витамини от групата В. Експертите препоръчват да се яде риба поне 2 пъти седмично, пишат от "Yahoo.com". Ето на кои видове риба да заложите.

 
Сьомга
Деликатесна риба, която е много полезна. Тя е пълна с омега-3 мастни киселини, които влияят добре на сърцето. Източник е и на витамин D, които помага за здравето на костите и помпа имунитета. Витамин D влиза в състава на малко храни, затова е хубаво да хапвате сьомга, за да си го осигурявате.
 
Риба тон
Рибата тон е изключително полезна за сърцето. Тя също е богата на омега-3 мастни киселини, но съдържа и ниацин (витамин В3), който помага да се намалят нивата на холестерола. Жълтоперата риба тон е скъпа, тъй като е деликатесна, но може да си купувате и консерви риба тон, които са по-евтин вариант. Може да си направите салата с риба тон, която да включва царевица, маруля, авокадо, краставица и т.н.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


46
Още по темата: здравехранариба
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
33
0
 
2
 
! Отговори
Колов. преди 2 години
Писано е от хора които никога не са яли прясна риба.Лефер,калкан,барбун,скорпид,попче поляти с хубаво българско домашно розе!
32
5
 
6
 
! Отговори
Додо преди 2 години
До hitkoБраво, точно така е! В Метро във фризерите има дълбоко замразена, чистена скумрия около 13лв/кг, това за мен е най-добрата като вкусови и хранителни качества риба, която може да се купи комерсиално в България. Единственото по-добро е прясна, нечистена и незамразявана скумрия, която в Метро понякога имат, но е на около 15 лв/кг с глава и карантии. Като цяло в България сьомгата е отровна, пълна с ГМО, соя и боя, а рибата тон е радиоактивна. Пр0стата скумрия е номер 1! Факт.
31
0
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Всички отглеждани са с антибиотици и хормони,а някои като сьомга и боядисани.Има ловени риби в крайбрежни води,които са много замърсени.Затова преди да ядете риба си задайте въпроса:струва ли си?
30
3
 
3
 
! Отговори
My precious преди 2 години
Жива риба, докато още мърда.
29
4
 
2
 
! Отговори
No Coment преди 2 години
В Библията е написано кои риби да се ядат,и кои не.Всичко останало е празни приказки.
28
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
По добре бабушката и костура от снимката. Няма ги по магазините, демек прясно уловени...
27
0
 
10
 
! Отговори
Мери преди 2 години
Рибицата на прасето
26
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Всичко което е див улов е полезно.
25
0
 
9
 
! Отговори
реал нюз преди 2 години
само да кажа че са изпуснали уникалната риба ПАНГАСИУС!!!.....много е"полезна" за здравето на българите...те сега доФторите много се "грижат"за вашето здраве....та пангасиус вирее в на "биологично чистата река в света"меконг там не се изхвърлят отрови и тази риба не я инжектират с ур*** вкусът и на свинско месо замразена е глазирана със свинска мазнина някой наш човек я внася от виетнам!....така че яжте пангасиус много "полезна"риба е даже бори жестоката пандемия!!!!.....статия с реклама :))))))
24
3
 
17
 
! Отговори
hitko преди 2 години
Някой си е платил да се пишат глупости. Четете медии, ама по-малко българските. Сьомгата е Номер 1 риба , която НЕ трябва да се яде често. Защо? Четете и ще разберете. Сьомга само от Аляска, защото там има забрана да се гледа във ФЕРМИ, както правят навсякъде другаде по света...Риба Тон, е хубава , но пък съдържа много тежки метали, така че пак под контрол. оказва се че евтината СКУМРИЯ е най-полезна, ама как ще си поръчате в ресторанта такава, нали ще кажат че сте ***....ПАРАДОКСИ без край!
23
0
 
2
 
! Отговори
Я, ПА Я преди 2 години
Бял амур...мислим!
22
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Мряната,речните раци,пъстървата , са за изчезване в България.
21
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До Най хубавите рибиИ мряна си пропуснал от речните риби, мряната също е добра, дивата българска пастърва е вкусна и без мазнини,вирее само в чисти планински реки,но е на изчезване в България
20
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До АнонименЩука,попчета,паламуд,бяла риба не ти ли харесват?Особено някой тлъст паламуд,осолен или изкиснат в марината със сол,много ми харесва
19
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Всякаква прясно уловена или замразена риба, бок .луци като сьомги, които са хранени с бoклу.ци и обработвани с химикали не се хранимИ риба-тон не ядем, защото е радиоактвна,заради Фукушима
18
2
 
14
 
! Отговори
Най хубавите риби преди 2 години
1. Каракуда. Лесно достъпна, евтина и според мен най вкусната пържена риба. 2. Речна пъстърва. Вкусна риба но е трудна за намиране и е скъпа.3. Кротушка. Много вкусна риба. Не се продава никъде. Може да се хване в някои реки.2. Див Шаран. Много вкусна риба, става и за печене и за пържене.4. Сом. Вкусна риба. Доста калорична. Печена е по хубава.Това са сладководни риби деликатес! Чисти и вкусни.Морските риби като цяло ниско качество. Има някой изключения но не се продават никъде.
17
0
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Дива риба в чисти води.
16
1
 
9
 
! Отговори
ygfyg преди 2 години
Уникално! Пише се за Сьомга, тон, треска, а се публикува снимка на Костур, Платика и Бабушка!
15
0
 
13
 
! Отговори
Дъртия рибар преди 2 години
Сом и да приключим темата. Дунавски сом до 6...7.. кг, че после става сланина. И чиги съм ловил и морунчета, ама по вкусна риба от речния сом няма! И вероятно ще ви изненадам, но таранката е с класи по вкусна от шарана ама пусти и кости.
14
3
 
3
 
! Отговори
цацолюб преди 2 години
само цаца, мушни и някоя бира