Постъпи искане за отмяна на решенията на кредиторите на "Нова Плама"

На 9 септември кредиторите на "Нова Плама" решиха рафинерията да бъде продадена изцяло
1 окт 2005 10:29,
Искане за отмяна решенията на събранието на кредиторите на рафинерията "Нова Плама" постъпи в Плевенския окръжен съд. Това съобщи за БТА Силвия Кръстева, говорител на съда. Собствениците на дружеството в несъстоятелност смятат, че събранието от 9 септември т.г. е проведено с опорочена процедура при допускането на участниците в него и е взело решения, които са в противоречие с клаузите на търговския закон, предвиждащ различни възможности за решения в "първо" и в "последващо" събрание на кредитори.

Съдебното заседание по искането на собствениците на "Нова Плама" се очаква да бъде насрочено този месец, до момента съдебният състав, който ще го разгледа не е определен, уточниха от ведомството.

На 9 септември кредиторите на "Нова Плама" решиха рафинерията да бъде продадена изцяло, а ако няма кандидат-купувачи - да се премине на части, а непроизводствените обекти - поотделно.

Събранието назначи за постоянни синдици Цветан Банков и Валентин Георгиев и определи фирма "Амрита" ООД-София за оценител на имуществото със задача да приключи до месец.

Оценката не е готова. Съдията по несъстоятелността Стефан Данчев допусна до участие в събранието представител на собственика на рафинерията Жан Кристоф Вотрен, но без право на глас. Сред кредиторите, взели решенията на събранието, са Агенцията за държавни вземания, седем банки, Булгаргаз и НЕК. Съдът възобнови производството по несъстоятелност на 19 юли т.г., обяви дружеството в несъстоятелност, прекрати дейността му и пълномощията на управителното тяло, наложи обща възбрана и запор върху имуществото с мотива, че не се изпълнява оздравителния план, приет през 1998 година.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


Спонсорирано съдържание

Спонсорирани публикации