Имаме европлан за борба с финансовата криза

Лидерите на ЕС подкрепиха общоевропейския план за спасяване на финансовата система
15 окт 2008 22:46, Георги Савчев
21
Имаме европлан за борба с финансовата криза
Европейските лидери призоваха за нов световен финансов ред. Снимка: БГНЕС

Лидерите на ЕС подкрепиха общоевропейския план за спасяване на финансовата система, заяви полският министър на финансите Яцек Ростовски, цитиран от Асошиейтед прес.

Споразумението в първия ден на Европейския съвет в Брюксел позволява на всички 27 страни от ЕС да подкрепят националните си банки и други финансови институции.

Планът предвижда отделните страни да заделят общо 1,7 трилиона евро за гаранции и спешна помощ за банки.

Европейските лидери призоваха за нов световен финансов ред, за да бъдат предотвратени бъдещи финансови кризи на фона на растящите индикации за глобална рецесия, които помрачиха оптимизма от усилията на правителствата за спасяване на банките, предаде Ройтерс.

На срещата на Европейския съвет в Брюксел британският премиер Гордън Браун и германският канцлер Ангела Меркел подкрепиха предложението на френския президент Никола Саркози за среща на върха, която да преобразува финансовите структури, създадени на конференцията в Бретън Уудс през 1944 година.


21
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
20
0
 
0
 
! Отговори
Европейски съвет преди 13 години
Г-н Станишев на 15 и 16 октомври ще бъде в Брюксел за да вземе участие в работата на редовния Европейски съвет. Там ще се обсъждат мерките на страните членки на ЕС за преодоляване на финансовата криза. Нашия премиер ще каже че страната ни е цъфнала и вързала и няма нужда от ервофондовете защото мафията ни помага достатъчно. Също така ще им обясни учението на Маркс и Енгелс. И накрая но не на последно място ще подчертае че Българската банкова система е най-стабилната в Света и никакви кризи няма да я разклатят.
19
0
 
0
 
! Отговори
преди 13 години
за къв план на 27 те ...нема такова нещо има план на 15 от еврозоната не бъркайте нещата ..на с новите никой не ни смята в сметките пък и когато собствената ти черга гори никой не тича да спасява на комшията нали ...а вие не се бойте България ще я заливат с пари от европейските фонодове
18
0
 
0
 
! Отговори
стан преди 13 години
дръж се сериозно и не ми говори каква идея се е "пръкнала". От пръкването до закона си е едно кило вода, ако мога така да се изразя...
17
0
 
0
 
! Отговори
преди 13 години
За каква гаранция говорим в България под управление на БСПще си ги получите във вид на облигации-добре ,че нямам пари в банка
16
0
 
0
 
! Отговори
преди 13 години
скъпи stan, гарантирани са суми до 40 000 ЛЕВА, но от около седмица се пръкна идеята за гарантиране на суми до 50 000 ЕВРО. Недей да даваш акъл без да си проверил. А чичко ти Гугъл... Никой няма да си прави труда да регистрира там всяка страница с променен закон, още по-малко път с проектозакон.
15
0
 
0
 
! Отговори
stan преди 13 години
влоговете са гарантирани до 40 000лв, не до 50 000 евро. Влезте в чичко Гугъл и напишете: Фонд за гарантиране на влоговете в банките. Прочетете малко и се научете да се информирате преди да се е случило най-лошото. А ако сумите са над 40 000лв, това не значи, че влог от 50 000лв не е гарантиран. Означава, че ще се върнат 40 000лв.
14
0
 
0
 
! Отговори
фира преди 13 години
FZD e fira
13
0
 
0
 
! Отговори
план Б преди 13 години
Така както разбирам от написаното членовете на ЕС ВКЛЮЧИТЕЛНО БЪЛГАРИЯ приемат план за борба с финансовата криза. Според този план всяка страна ще даде няколко десетки милиарда евро за спешна помощ на банките. Тук възниква въпросът колко точно милиарди евро смята да задели нашата страна. Не е ли глупаво до сега да се твърди че в страната няма криза и да се решава колко пари да се отделят от нашите данъци без да се допитат до нас?Интересно също какъв е ПЛАН Б. Както знаем в повечето случай нещата не се развиват по сценарий и се прибягва до резервни варианти. Ами ПЛАН Б е всеки да се спасява поединично. Вероятно така ще стане и не можем да очакваме че националистите от Австрия ще ни дадат няколко милиарда евро помощ.
12
0
 
0
 
! Отговори
преди 13 години
hhaahahhaaaaaa imate plan......aide stiga be.....
11
0
 
0
 
! Отговори
българин преди 13 години
НЯМА ОЩЕ ПРОМЯНА НА НАРЕДБАТА ИМА САМО ГОВОРЕНЕ ,КАКВО ЗНАЧИ ПРЕМИЕРА ..КАЗАЛ ..,ПРИ НЕСЪСТОЯТЕЛНОСТ СЕ ПРИЛАГА ЗАКОНЪТ ТАКЪВ КАКЪВТО Е ,А ЗАСЕГА ПРОМЯНА НЯМА НИТО Е ОБНАРОДВАНА!!!!
10
0
 
0
 
! Отговори
Логоса преди 13 години
50000? или близки суми в България имат работещите най хубавата професия - ЕДЪР РЕСТИТУТ.
9
0
 
0
 
! Отговори
преди 13 години
България е бедна държава и това че се гарантират влогове до 50 000 евро изглежда доста неестествено ! Колко хора в Бъгария имат такива големи влогове- това са много малко хора - по малко от 1 % от населението ! За тях ли се е загрижил толкова премиера Серго? :-)
8
0
 
0
 
! Отговори
Marinel4ety преди 13 години
Това, че държавата гарантира влогове ДО 50 000 евро, ще рече, че и влог от 100 евро е гарантиран. Точно едрия бизнес и сериозните инвестиции не се гарантират, тъй като влог от примерно 60 000 евро остава без гаранции и при евентуален банков фалит няма да се изплати от държавата.
7
0
 
0
 
! Отговори
Bau преди 13 години
Премиера неговори за обикновенните хора , тои говори за тези които имат пари могат да си плащат.
6
0
 
0
 
! Отговори
преди 13 години
Нещо не се връзва - Серго премиера да казва че държавата гарантирала влогове до 50 000 евро, след като огромната част от българския народ нямат и 1 000 евро влог в банки! Затова се питам - кой или кои всъщност защитава премиера Станишев?
5
0
 
0
 
! Отговори
Продуцент - Май Френ преди 13 години
притежавам десетки левове и ме боли уйо
4
0
 
0
 
! Отговори
Bau преди 13 години
Мале аз за 200 лв невярвам на банките камоли за 1 милион .Наи хубаво в злато и скатани някаде в къщи, сеиф това онова и така .
3
0
 
0
 
! Отговори
faraona преди 13 години
No2 Da Go D__A_ Na 98% Ot Bulgerite Zna4i
2
0
 
0
 
! Отговори
преди 13 години
Аз имам влог за 1,5 милиона лева и определено съм притеснен от ситуацията :-(
1
0
 
0
 
! Отговори
преди 13 години
Държавата гарантира влогове до 50 000 евро - Колко от вас скъпи читатели имат влогове в български банки от по 50 000 Евро - или близки суми? Замислете се над този въпрос!