Производители на безалкохолни напитки: Пред съкращения сме

Браншът търпи сериозни щети заради ограничителните мерки
15 юли 2020 15:45, Анисия Иванова
38
Производители на безалкохолни напитки: Пред съкращения сме
Снимка: Pixabay

Големите ни тревоги са свързани с малките предприятия, притесняваме се и изобщо как ще посрещнем зимата, може да се наложи да има съкращения в сектора. Това заяви Жана Величкова, изпълнителен директор Асоциация на производителите на безалкохолни напитки в България, в предаването „Бизнес старт“ по Bloomberg TV Bulgaria.

"И ние търпим сериозни щети заради ограничителните мерки. А и с намаляване на доходите на населението се ограничава и потреблението“, допълни тя.

По думите на Жана Величкова през април средният спад в сектора на безалкохолните напитки е бил с до 25% по отношение на обема най-вече заради затворените хотели и ресторанти.

"Не сме прибягвали до повишения на цените. Поддържаме достъпни цени благодарение на оптимизация на производство“, каза още тя.

"През миналата година беше отчетен 5.6% ръст на пазара на минерална вода, но тази година се надяваме поне спадът да е по-малък. Това обаче ще зависи от връщането на нормалността", каза още Величкова.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


38
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
35
0
 
4
 
! Отговори
Щерю преди 3 години
Вода, химикали, оцветители и вредни подсладители.- Какво качествено нещо предлагате на населението та да очаквате печалби?
34
0
 
2
 
! Отговори
1 преди 3 години
Само *** произвеждат и искат да не фалират.
33
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Пари за вода и боя не! Да си фалирват. И аз минах по тоя път.
32
0
 
0
 
! Отговори
65909 преди 3 години
Всъщност, Гушанската боза със захар много я тача.Време беше, някой да захване да прави нещо качествено.
31
0
 
1
 
! Отговори
bqgai преди 3 години
vreme vi beshe
30
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Ох, не. Дерби Кола ще фалира.
29
0
 
2
 
! Отговори
65909 преди 3 години
Български газиразни не пия от много години. Всъщност българското газирано от соца е единственото произведение от тогавашна ханително-вкусова промишленост, което ми липсва.Сега- цикламат, аспартам, източник на фенилалабаланин... ни захар, ни петмез, за вкус- да не говорим.
28
0
 
4
 
! Отговори
БДС преди 3 години
Една колежка наскоро ходи до Истанбул и почерпи с турска Кока Кола 2,5л ПВЦ. Вкусът и газировката на турската кола спрямо нашата бяха меко казано потресаващи. Като пиеш наша кола все едно сироп за кашлица пиеш - тотална безхабарие от БГ производител.
27
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Колата е вече с прецакан вкус!
26
1
 
2
 
! Отговори
ПорЦелан преди 3 години
Дефлационна спирала. Наличните пари намаляват. Спасението е в инфлацията. За икономиката. Населението купува сигурна валута и злато. Или супа.
25
1
 
3
 
! Отговори
Местя преди 3 години
Всяка фалирала фирма е минус за държавата.Няма фирма няма пари за хазната.Но тъй като нашата държава не е държава проблеми нЕма-))
24
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
И защо не се употребява безалкохолно. Хората спряха да пият ли ? Или спря консумацията там където никой не подбира какво пие, щото по подразбиране трябва да пие нещо.Е това е направо незаменима потребност на съвременното общество. ДА им се гарантира продукцията за поне 10г. напред. А ако няма вече безразборчиви консуматори, да се излива ритуално, в специално направени статуи, чието наименование да е Дълбоко Гърло. Да се правят заклинания в очакване на завръщане на безумния консуматор.
23
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Фалират безалкохолните, защото ние пием само алкохолни.
22
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
В бг се стимулират бизнесите на политиците. Нищо друго.
21
0
 
8
 
! Отговори
Do 22 преди 3 години
Много сложен въпрос повдигаш. Бизнесите трябва да оцеляват защото дават работа и заплата на определен брой хора. Ако фалира бизнеса - работника отива в бюрото по труда. Но в западните държави се помага на бизнеса косвено. В Германия съм свидетел как ако настъпи криза - данъците за хората се свалят. Идеята е да имат повече пари за харчене. Харчейки ги за стоки си стимулират икономиката. Въпроса е че трябва да произвеждаш. Ако само внасяш - парите изтичат в чужбина.
20
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Кока-колата и пепсито са много скъпи и без друго. Отдавна не ги купувам.
19
2
 
12
 
! Отговори
истината преди 3 години
Аз не виждам защо всеки бизнес трябва да оцелява, че и да е на печалба? Това е антипазарно и нелогично. А тия специално с отровите, да се махат.
18
2
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Върнете старият вкус на безалкохолните а не като пия от вашата химия да ме боли Гастрита. По бай тошово време с безалкохолните си оправях киселините а сега ги увеличавам. Каква е тая химия и парфюми дето слагате бе изтровихте народа. От какво я праите тая лимонада бе тя нема вкус на нищо. Ше фалирате ако не започнете да правите истински напитки а не химия.
17
1
 
17
 
! Отговори
"Безалкохолните преди 3 години
Трябва да бхдат збранени със закон. Същото се отнася за пластмасовите бутилки.
16
4
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Аз пиех безалкохолни по 3 шишета от литър. Сега съм минал на чешмяна вода. Стискам пари да има за децата за хляб. Добре че съм спестелив та имам некой лев под дюшека. Сега съм безработа и без доходи и скоро не се очертава да имам работа. А оня с пачките ще ми се праи на обединител на нацията с ония дето ги докара с автобусите и им плати да му ли, жат тааците.