Великобритания насърчава британците да се върнат на работа

От следващата седмица училищата отварят врати
8
Великобритания насърчава британците да се върнат на работа
Снимка: БГНЕС

Правителството във Великобритания подема кампания за насърчаване на хората да се завърнат по работните си места.

Работодателите, които имат персонал, който работи вече месеци наред от вкъщи, ще бъдат призовани да дадат всички гаранции, че е безопасно завръщането на хората по работните им места и че са взети всички мерки в борбата с разпространението на Covid-19. Кампанията ще се води основно чрез регионалните медии, предаде БНР.

От правителството побързаха да уточнят, че кампанията не означава, че онези, които продължават да работят от домовете си, са изложени на по-голям риск да загубят работата си.

Директорът на Камарата на британската индустрия Карълайн Феърбеърн предупреди тази седмица, че финансовите центрове могат да се превърнат в "призрачни градове", ако премиерът не направи нещо повече за насърчаване на служителите да се върнат в офисите.

Министърът на бизнеса в сянка Луси Пауъл обаче критикува кампанията като заяви, че "никой не бива да бъде принуждаван да избира между неговото здраве и неговата работа".

От следващата седмица отварят училищата в Англия и Уелс, което също би трябвало да насърчи завръщането на родителите на работа.


8
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
5
1
 
1
 
! Отговори
ludo mlado преди 1 година
tezi sa ludi za men
4
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До АнонименНасърчават означава задължават, натискат, принуждават.
3
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Лобитата на няколко лорда, притежаващи огромната част от сградния фонд, в който са основно фирми, а не хора (и затова няма протести, де), сега се охълцаха. Новата поземлена аристокрация, ще трябва да се задоволи с това, да инвестира парите си с риск в икономониката, а не да чака на готово.
2
0
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Щи бе? Почнаха да падат цени на наеми и имоти, хоратя видяха, че не е нужно, да се гърчат по 50 часа на седмица, за да изкарат, ама нещо не ви харесва, нали?
1
1
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Насърчават ги, ама няма желаещи. Англичаните са мързеливички, освен това им е по-удобно да си свършат работата за 2-3 часа от вкъщи, отколкото да комютват като шантави по 2 часа сутрин и вечер. Разбирам ги!