Новата Corsa излиза в две версии - Sport и Comfort

Дебют с модела ще направи 1.0-литров бензинов турбодвигател със 115 к.с.
24 юни 2014 17:03,
1
Новата Corsa излиза в две версии - Sport и Comfort
Новата Corsa по време на последните изпитателни тестове. Снимка: Opel

След серия от шпионски снимки на петото поколение Corsa, компанията производител разкри официална информация за новия модел. Той ще бъде представен на изложението в Париж и ще стъпи на пазара още тази година.

Една от основните новости при Corsa E ще бъдат двата вида окачване. Моделът ще се предлага в две версии - Sport и Comfort, като първата ще се отличава със спортните си настройки, докато втората ще залага на комфорта. Разлики ще има и в дизайна на двете модификации.

Към момента все още няма подробна информация за задвижващите агрегати на новия модел. От Opel обаче разкриват, че дебют с Corsa E ще направи новото поколение 1.0-литров бензинов турбодвигател, който работи с нова шестстепенна механична трансмисия. Двигателят е трицилиндров и генерира достойните 115 к.с.

Нито дума не се споменава за дизайна на колата, но появилите се по-рано шпионски снимки разкриха, че моделът ще получи елементи в стила на Adam и Meriva. В салона пък ще видим нова централна конзола с по-малко бутони.

Петото поколение Corsa ще се предлага във версии с 3 и 5 врати. В основата на модела е платформата Gamma II, благодарение на която масата на Corsa E ще бъде редуцирана с около 50 кг.

Моделът вече е бил изпробван лично от д-р Карл-Томас Нойман, главен изпълнителен директор на Opel, като отзивите му са били повече от положителни, сочи официалната информация.

"Новият модел прави огромен скок в сравнение с Corsa D. Оценката за новия 1.0 ECOTEC двигател е също положителна. Той се отличава с по-висок въртящ момент, по-добра спонтанност на реакциите и по-ниски нива на шум", споделят производителите.

Още снимки вижте в Automedia.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


1
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
1
1
 
0
 
! Отговори
Corsa??? преди 9 години
Opel???????Corsa???Ти луд ли си?(без дори да съм чел статията;)))