Смотрите, какая машина: Пуснаха в продажба лимузина, като тази на Путин

Тя ще струва 1,2 млн. евро, двигателят на бронираният автомобил с 598 конски сили
23 апр 2021 17:30, Нели Христова
40
Смотрите, какая машина: Пуснаха в продажба лимузина, като тази на Путин
Снимка: АВИЛОН AURUS

Ако някога сте искали да притежавате лимузина, като тази в която се вози руския президент Владимир Путин - това вече е възможно, но стига да имате над 1 милион евро в джоба си.

Официалният дистрибутор на Aurus в Русия, компанията Avilon, пусна в продажба лимузината Aurus Senat "като тази на президента Владимир Путин". "Нормалният" модел Senatе неброниран и се продава за 24 милиона рубли (265 000 евро), но колата, която използва руския президент е далеч по-специална. Бронираното возило може да бъде поръчано за 6,9 милиона рубли (1 183 000 евро).

Лимузината Aurus Senat е оборудвана с защита VR10 и само бронята, която военните бронирани машини получават, е по-здрава от тази на въпросния автомобил, пишат от "24 часа". Ламарините и стъклата на лимузината може да издържат не само на обстрел три куршума в зона 50 на 50 см, но и на цели картечни откоси.

Освен това превозно средство с броня VR10 е в състояние да предпази от изстрел и от мощна снайперска пушка от типа "Драгунов" (SVD) с бронебоен куршум B32. По дължина и междуосие лимузината надминава базовия седан с метър, а по тегло - почти 2,5 пъти (6,5 тона срещу 2,65 тона).

Пълният комплект на президентския Aurus включва самозатварящи се врати, електрически капак на багажника, отопляем волан, на всички седалки и предното стъкло, head-up дисплей, система за нощно виждане, адаптивен круиз контрол, мултимедийна система за предна и задната част в купето, безжично зареждане за смартфон и първокласна акустична система.

Под капака на президентската лимузина Senat има същия двигател с хибридна задвижваща система кото при останалите Aurus. Основният агрегат е бензинов 4,4-литров V8, които заедно с електрическия мотор произвежда 598 конски сили. Задвижването е на 4-те колела, а трансмисията 9-степенна автоматична.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


40
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
32
1
 
2
 
! Отговори
Русия преди 2 години
Вовата е Велик !!! Затова и се вози в такава грандиозна машина !!!
31
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Гледам тук мого специалисти,гадатели.Тва убаво, онва китайско, тва пък лимузина. Брей брей.КАКВО ще е бъдещето бе пич. Кажи да си купим нещо вечно, дет не е Китайско. А, докато гадаеш, може спокойно да си купиш Путиновата лимузина, да махаш на хората докато шофираш..
30
0
 
5
 
! Отговори
До 30 преди 2 години
Интересно. А, на коя кола частите не се произвеждат в Китай или Турция?
29
1
 
7
 
! Отговори
До 26: преди 2 години
Не разбираш от автомобили.Бъдещето на Волво е като другата шведска кола - СААБ.В момента частите се произвеждат в Китай, така че ти си щастлив притежател на китайски автомобил.
28
3
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
хахахахахахаааа,тролчетата ги е яд много че немогат да си позволят такава кола освен да критикувате друго нищо нестава от вас
27
11
 
10
 
! Отговори
Kolino Mongo преди 2 години
Успешна и сигурна като руски самолетоносач хаха
26
18
 
11
 
! Отговори
Монката преди 2 години
Поредната руска грондомонщина от която нищо не става
25
7
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Смотрим смотримАш си карам Волво то, пък вьи си смотрете
24
7
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Ква таз Волга
23
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
... head-up дисплей, система за нощно виждане...Не е за нощно виждане, а за показване на скорост и др. параметри върху предното стъкло! Това е просто оптичен дисплей със светлинни отраженияСистема за нощно виждане е комбинация от инфрачервена камера с радар-локатор, която аз имам, но е много екзотична, защото дава само излишни предупреждения когато напр. дyха вятър и има дървета наоколо! Поздрави от централна Европа за всички бодри мушмуроци в България!
22
1
 
15
 
! Отговори
Ноби преди 2 години
газово може ли да се сложи ? колко гори градско ?
21
13
 
9
 
! Отговори
Въздух преди 2 години
Руска мегаломания. Къде отидоха идеалите на социализма на които ни учеха преди 50 години.
20
9
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Е убаф уфтумобил......ама не разбрааме дека че складираме кюмюро , ото он че *** яко....
19
5
 
0
 
! Отговори
SHEFA преди 2 години
До Анонимен 11- НЕ Е МНОГО ПАРИ.-ЗАЩО ДА НЕ Я КУПИ ЧОВЕК?-АЗ СЪМ СЪГЛАСЕН САМО АКО ДВИГАТЕЛЯТ Е РУСКИ.-НО ТАКЪВ АВТОМОБИЛ НЯМА ДА МИ ОТИВА.
18
15
 
6
 
! Отговори
Мутра от НС на БГ преди 2 години
Руски ***. И без пари да ми го предлагат няма да го ползвам.Може и скрити камери на руското разузнаване да са положили вътре. После *** казвай, че нямаш сестра.Тези никога не играят честно.
17
7
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Мене ме кефи обстановката в Бронкс -мадъ факър чернокож брадър наркодилър с лъскав Мустанг,задължително бяло к**ве на другата седалка, Мустанга даръмжи като танк когато подаваш газ, а музиката от колатада е толкова надута, че прозорците наоколо да вибрират.Ето това са моите американски ценности.Блак Лайфс Матър!
16
2
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Абе как така нормалната кола е 24 милиона рубли(265 000 евро)А тази на президента е 9.6 милиона рубли ( 1 180 000 евро)Руснаците два различни курса евро-рубла ли имат?
15
6
 
16
 
! Отговори
Зевзек преди 2 години
Баце с джипката по ме кeфи!
14
14
 
11
 
! Отговори
Хахаха преди 2 години
Риещите борящник нямат пари, а тези руснаци дето имат НИКОГА не биха си купили руски ***
13
1
 
4
 
! Отговори
светнат преди 2 години
До Анонимен 11Елементарно е, тези които имат 1 млрд евро.