Обжалват присъдите по делото „Чората“

Полицаите бяха осъдени по на 19 години затвор, искат намаляване на присъдите
20 яну 2008 13:39,
6
Обжалват присъдите по делото „Чората“
Осъдените за смъртта на Чората полицаи ще обжалват присъдите си. Снимка: БГНЕС

Военно-апелативният съд ще заседава утре по делото за убийството на Ангел Димитров - Чората. Това съобщиха от съда.

Делото е по жалба на подсъдимите. На 9 ноември миналата година Софийският военен съд призна за виновни петимата полицаи от Благоевград. Убийството на Ангел Димитров-Чората бе извършено на 10 ноември 2005 г. в Благоевград.

През ноември съдът осъди на 19 години затвор майор Мирослав Писов, а капитан Иво Иванов, старши лейтенант Борис Механджийски и сержантите Георги Калинков и Янко Граховски - на по 18 години лишаване от свобода.

Те бяха признати за виновни за това, че са причинили смъртта на Ангел Димитров, при това той е бил в безпомощно състояние, а смъртта е била причинена с жестокост.

Освен това всички бяха осъдени да платят граждански искове и разноски по делото в размер близо 180 хиляди лева.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


6
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
5
0
 
0
 
! Отговори
taina преди 16 години
malko sa im i tezi prisadi,dano gi zatvoqt pone za tolkova
4
0
 
0
 
! Отговори
liliq преди 16 години
В нас няма правосъдие или по-точно има,но то е на страната на престъпниците,защо тогава тия момчета да си рискуват живота си,да ни избавят от престъпниците,като те са уязвими.Да би мирно стояло,не би чудо видяло,след като не е виновен защо не се е спрял да отиде в полицията,щяха да го освободят и да му се извинят.А всички тия които са против полицайте,те по един или друг начин са засегнати от тях и то съм сигурна несправедливо.Ако той беше убил полицай щяха ли да го съдят толкова не,загинал при изпълнение на сл.си дълг нали.В във всяко стадо има има и черни и бели овце,нима всички ние сме корумпирани или идеални не,виновните рано или късно ще си понесат наказанието.Полицайте трябва да имат авторитет,уважение от всички,те си рискуват живота за нас спокойно да се приберем от работа,а да не се оглеждаме кой откъде ще ни грабне чантата.
3
0
 
0
 
! Отговори
quiz преди 16 години
мен ми е неудобно да ви чета коментарите пък! от де толкова злоба у вас 1 и 2? Чората да не ви е бил покровител, че сега така яростно нападате хора, които са били на работа и са изпълнявали нареждания?! Били са го, защото е оказал съпротива... И вас ще ви бият ако се опъвате на полицията!
2
0
 
0
 
! Отговори
bobikartacha преди 16 години
neka mrut v zatvora tupite gadni kuki malko im e po 18 19 trqbva do jivotni prisudi za tqh
1
0
 
0
 
! Отговори
Даскалеску преди 16 години
едни *** , убили попогрешка друг *** , който ги е черпил до предишната вечер .Ако полицаите не бяха толкова корумпирани , пардон , рушветчии , нали , бай Ахмед , нямаше нужда да го бият , а да го вкарат в затвора , за неща , за които цял Благоевград знаеше , че се вършат .Но , те са същите *** като убития ( лека му пръст) , но облечени във власт и доверие на тия , които им плащат заплатата , тоест , българския народ . Сега , щом не са обикновени бандити , които щяха да отнесат куршума на възмездието , да гният доживот в затвора .Справедливо е .