Оставиха в ареста корумпираните пътни чиновници

Любомир Лилов и Иван Владимиров поискаха 50 000 лв. подкуп от архитект
15 май 2008 13:03,
4
Оставиха в ареста корумпираните пътни чиновници
Снимка: БГНЕС

Софийски градски съд остави в ареста Любомир Лилов бившия директор на дирекция „Усвояване на средствата от ЕС“ към фонд „Републиканска пътна инфраструктура и Иван Владимиров бивш началник сектор „Подготовка търгове и договаряне към фонд „Републиканска пътна инфраструктура“.

Съдът не уважи молбата на двамата за изменение на мярката им „задържане под стража“ в по-лека, като се аргументира с високия обществен интерес, който не отпаднал и интерес от страна на ЕС.

Според съда, в продължение на трите месеца и половина от датата на задържане на Лилов и Владимиров, не е отпаднала и възможността, те да извършат друго престъпление.

Съдът не изключи и възможността за влияние по хода на делото, ако те бъдат пуснати на свобода.

Лилов и Владимиров бяха арестувани в средата на януари, след като поискаха и получиха подкуп от архитекта Георги Янев, за да променят статута на земя до магистрала "Хемус", така че да стане подходяща за строителство.

Общо исканата от тях сума бе 50 000 лева.

Заради скандала ЕК прекрати временно изплащането на средства за инфраструктура от еврофондовете.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


4
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
3
0
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
Предлагам в България, за такива като тези - да се въведе бой с камшици на площада (както в някои арабски държави - за по-малки престъпления).
2
0
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
много скоро ще ги пуснат
1
0
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
Вальо-топлото също седя в ареста и какво? После ги пускат и ни лук яли ни мирисали. Това е пълна простотия в нашето правосъдие. Всички престъпници извън затворите, а вътре само неграмотни кокошкари.