Пребиха с чукове журналиста Огнян Стефанов, шеф на Frognews

Мъжът е във ВМА в изкуствена кома, в много тежко състояние
23 сеп 2008 08:57,
149
Пребиха с чукове журналиста Огнян Стефанов, шеф на Frognews
Снимка: Булфото

Снощи към 22,30 часа зверски е бил пребит главният редактор на сайта Frognews Огнян Стефанов.

Ужасът се разиграл пред хотел "Кипарисите", на улица "Петко Каравелов", разказа в ефира на Нова телевизия журналистът от 168 часа Иво Димитров.

Свидетели на престъплението са били служители на ресторанта в хотела и по-точно единият от сервитьорите.

Огнян е излизал от среща в ресторанта, когато на улицата бил пресрещнат от 5-6 мъже, облечени в черно.

Попитали го: "Вие ли сте Огнян Стефанов", а той отговорил: "Да, какво има?".

В този момент мъжете започнали да го бият с чукове и метални прътове, счупили двата му крака и двете му ръце.

Изгубил е над два литра кръв.

Най-малко две операции ще бъдат направени днес на журналиста Огнян Стефанов, каза бригаден генерал Стоян Тонев, директор на Военномедицинска академия, където е Стефанов.

В момента Огнян Стефанов е на командно дишане и е в критично състояние. Стоян Тонев не се ангажира с мнение дали има опасност за живота на журналиста. Той обаче подчерта, че състоянието му е много тежко.

Сервитьорът се е опитал да се намеси и да отърве Стефанов, но биячите му казали: "Полиция, ще стреляме", разказа още Иво Димитров.

Наскоро името на Огнян Стефанов бе свързано и със спрения от ДАНС сайт, наречен "Опасните новини".

Намесата на ДАНС се е наложила заради наличието на елементи на класифицирана информация в част от текстовете, публикувани в сайта. Предстои да се установят източниците на тези информации.

Особено внимание в сайта бе обърнато на бившата барета Алексей Петров, който в момента е съветник на председателя на ДАНС Петко Сертов. Според публикации в медиите зад сайта "Опасните новини" стоят бизнесменът Младен Мутафчийски и журналистът Огнян Стефанов.

В съдружие двамата управляват и интернет сайта Frognews. Преди месец Стефанов написа статия в сайта си, в която се оплака, че е бил притискан от службите и подслушван, тъй като подозренията клонели, че той списвал “Опасните новини”.

Стефанов отричаше да е автор на публикациите в сайта. В "Опасните новини" се появи публикация, в която Стефанов и Мутафчийски признават, че са пускали лъжовни информации, за което се извиняват.

Двамата отрекоха да са писали подобно писмо. Преди това стана ясно, че човек от техническия персонал на сайта е бил разпитван 7 часа от служител на ДАНС. В момента достъпът до "Опасните новини" е спрян.

"Зверското и нагло посегателство над главния редактор на сайта Frognews.bg  е гавра със свободата на словото и пълно незачитане на човешките права в една прогнила от корупция държава, където кукловодите работят само на тъмно.

Тогава те дърпат конците, защото светлината и истината им пречат. Те ги ненавиждат", бе първата реакция на екипа на сайта, който Стефанов управлява.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


149
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
149
8
 
3
 
! Отговори
ehiden преди 4 години
Малко и е на тази подла ***!!!
148
1
 
5
 
! Отговори
преди 15 години
България, събуди се !Живеем в 21-ви век !Мафията управлява държавата !Гласувай те !
147
0
 
2
 
! Отговори
преди 15 години
Абслютно вярно!!! Гласувайте на следващите избори и кажете /задължете/ всичките си познати и непознати да гласуват!!!! С НЕГЛАСУВАНЕ ОСТАВЯМЕ ГЛАСОВЕТЕ СИ НА СЪЩИТЕ *** КОИТО СА МОМЕНТА и така до безкрай!!!!
146
0
 
0
 
! Отговори
Даниел Денев преди 15 години
До 124Няма вечни победи, няма добро и зло - има само динамика и вечен кръговрат и временен баланс.Саурон не е спечелил, няма и да спечели.Не е ясно Огнян защо е бит, ясно е само едно, не е това начинът и не са тези хората (мутрите)Ако (а дефакто е така) те са извзели функциите на правораздавателната власт ... кой тогава управлява България!?Какво стана със случая с писателя който пишеше книги за мафията и го застреляха на сред София????????????Въпрос също тъй интересен: "Към кого е послание побоят? Явно не е желано убийство... ТОГАВА?"
145
0
 
1
 
! Отговори
Alex_varna преди 15 години
Haide , ve4 ima za kogo da dadete glasa si! Da ne sam 4ul, 4e nqma za koi! Ve4e, ima grajdanska i pri tva zelena partiq!
144
0
 
0
 
! Отговори
mun4o преди 15 години
gnus me e ot vsi4ko vbg, a imax njakakvi nadejdi na 10noemvri?!
143
1
 
0
 
! Отговори
до 139 преди 15 години
А пък като не гласуваш още по9сигурно оставяш същите тези на власт.Писах един път,ще го пиша до втръсване.Сегашните управляващи са избрани с гласовете на 30% от имащите право на глас.Остават 70%,с чиито гласове реално могат да влязат във властта съвсем нови личности,биха могли даже да се изгонят тотално иБСП,иДПС и всички,участвали до сега във властта,като при тях поставям и Герб,реално ББ е свързан и с БСП и сНДСВ
142
0
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
ПРАВ СИ АМА ........ как да стане
141
3
 
3
 
! Отговори
За СВИНЕТЕ преди 15 години
Главната цел на КОМУНИСТИТЕ - е да изгонят възможно най-много българи от тук - ИСКАТ ДА НИ УНИЩОЖАТ КАТО НАРОД- СЛУЖАТ НА ОЩЕ ПО ГНУСНА КЛИКА- ЕВРЕЙСКИТЕ ЦИОНИСТИ- Прочете циониските доклади приети 89г в москва и си направете сметка как 20г ВЕЧЕ НИ УНИЩОЖАВАТ- ИЛИ ТЕ ИЛИ НИЕ!!!! ИЗБИРАЙТЕ ВИЕ !!! ИЛИ СЕ ВЪОРАЖАВАЙТЕ ЗА ДА ГИ ИЗБИЕМ ИЛИ ТЕ ЩЕ НИ УНИЩОЖАТ!!!! РЕВОЛЮЦИЯ Е НУЖНА НЕ ПОДЧИНЕНИЕ НА ГНУСНИТЕ КОМУНИСТИ И ТЯХНИТЕ МИЛИЦИОНЕРИ!!
140
1
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
Bravo da gi biat jurnalistite i bez tova samo laji i gluposti pishat!Dano ve4e da ima niakoi v durjavata det da se e setil da polzva durjavna sigurnost po prednazna4enie!
139
0
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
За кой да гласуваме?То който и да се сложи горе ще краде!Те повечето от управляващите са турци,*** и .Как може?
138
1
 
2
 
! Отговори
ДОЛУ КОМУНИЗМА преди 15 години
МРЪСНИ ДОЛНИ КОМУНИСТИ- ЗАТВОР И СЛЕД ТОВА СМЪРТ ЗА КОМУНИСТИТЕ НАЧЕЛО С ПРЕЗИДЕНТА ГОЦЕ!!!!!! ДАНС=ДС - ТОВА Е НЕДОПУСТИМО В 21 век - НИЕ СМЕ ПО ЗЛЕ И ОТ КИТАЙ!!!!!! - 68 години КОМУНИЗЪМ СТИГАТ!!! ГЛАСУВАЙТЕ ХОРА ЗА ДА НЕ НИ УПРАВЛЯВАТ КОМУНИСТИ И *** /ТУРЦИ/!
137
0
 
0
 
! Отговори
- преди 15 години
България си е мутренска даржава!Скапаха армията,полицията...всичко и си бият и трепят като има някои които да им е неизгоден!Тия всичките големи играчи трябва да се наредят в една колона по един и с няколко калашника да се поначешат.Ама ние си падаме малко дупедавци и никои нищо не праи!За това ще си тънем в мизерията със смешните заплати,старите коли,раздърпаните дрехи,празния корем.Докато онея ще си харчат парите за пълни глупости!
136
0
 
0
 
! Отговори
черния преди 15 години
все едно, този и подобни портали имат само целта да са барометър на мнението според разните там червеи с големи уши(видиш ли някой по-нервен да не извади гаубиците). Но поне тези мекерета, които драскат тук, да не обясняват как напускали България. Като я напускат да умират, за кораба и плъховете знаем.
135
0
 
0
 
! Отговори
ЛОГОСА преди 15 години
103, Точно си го казал, но си личи ,че ти липсва насладата от това което си написал.Ще направя един литературен опит да преразкажа думите ти : България все пак не е Русия, ние сме къде по ... от руснаците. Те като не са имали Фердинанд Лисицата да му мислят. От древни времена в Третото Българско Царство съществувала традицията горещите кестени от огъня да се вадят с помощта на ВМРО. На 10 Октомври 2007г. местната организация на ВМРО във г.Варна / до Октомври 1953 - г.Сталин / точно на мястото на издигалия се тогава на главния вход на Морската градина паметник на Великия Вожд на Съветския съюз Йосиф Висарионович ВМРО откри ЛОВНИЯ СЕЗОН за ЕДЪР ПОЛИТИЧЕСКИ ДИВЕЧ. Закъснях за събитието и не разбрах дали е имало истинска стрелба ,но да ви кажа Видях мишената - Наредени Целокупното Българско правителство като Руското Царско семейство пред разстрела в Игнатиево по заповед на Владимир Илич . Че и мишената копирана от от обложката на една грамофонна плоча от 90-те години - Концентрични кръгове в синьо и червено с надпис Познахте ли ? Предположих,че организаторите от ВМРО са имали впредвид , присъстващите да познаят коя ще е следващата ДЕ / Дивечова Единица / ,която ще бъде отстреляна. За нас 103 няма страшно , нас не ни имат дори за ловци ,ние сме предполагаеми ЕЕ/Електорални Единици /. Хареса ли ти литературния ми опит, по културно е да не описваме в прав текст работата на ДАНС . Ти се сети кои са ловджиите !
134
0
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
Защото Ал.Петров е основен рекламодател на БНТ
133
0
 
0
 
! Отговори
DevilishSoul преди 15 години
132,според теб какво означава?
132
0
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
Какво означава факта, че БНТ не съобщава в новините си за този побой? Официалната държавна политика е да си затвори очите в случая ли?
131
0
 
0
 
! Отговори
От 126 преди 15 години
Не са простаци, а зверове. Ръфат телата ни вече 20 години и скоро ще се възнесем. А децата ни - надалече от България, кой както може. А това е тяхната завтна цел...
130
0
 
0
 
! Отговори
X преди 15 години
Странно, нали също като в настоящия случай "прякора" оцеля по чудо, за да го гръмнат по-нататък. Пък и колко удобно, все пак можеха да намерят снимките, ако някой беше ритнал кошче за ***, например. Ама така просто е ясно в чии багажник са, някой да не си помисли нещо друго.... До колкото помня и тогава колата гръмна в движение, явно някой се е специализирал в това. В "материалите" дори се посочва кой може да е, пак някой да не си помисли нещо друго.... за оня взрив, при който пак има оцеляла. Работата е ясна, когато човек им е сърбал попарата години. Абсолютни п р о с т а ц и + голям ресурс=Живковото ДС.