Във влака за Истанбул: ДАНС задържа германци за тероризъм

Четирима оттях са експулсирани със забрана да влизат в България
24
Във влака за Истанбул: ДАНС задържа германци за тероризъм
Снимка: архив "Булфото"

Служители на ДАНС задържаха петима германски граждани, заподозрени в тероризъм, във влака от Букурещ за Истанбул. Чужденците, единият от които непълнолетен, са били спипани на 12 април на ГКПП "Капитан Андреево".

Съществуват основателни подозрения за съпричастност на лицата към терористична организация, съобщиха от ДАНС. От там допълниха, че в поведението на задържаните са установени признаци за радикализация, характерни за т. нар. чуждестранни бойци-терористи.

Според събраните данни четирима от задържаните действали като помощници на терористична организация, действаща на територията на Сирия и Ирак. Непълнолетният, пътувал с тях, е искал да стигне до Сирия, където да се присъедини към терористичната групировка.

Германските власти са наложили и на петимата забрана да напускат територията на Германия, за да попречат на присъединяването им към терористите в Сирия и Ирак. Единият от задържаните е ползвал паспорт на друг германски гражданин.

Заради основателното подозрение за участие на задържаните в терористична организация, данните за осъществяваната от тях дейност и целта на пътуването им, е оценено, че присъствието им на територията на България представлява заплаха за националната сигурност, съобщиха още от ДАНС.

Заради това четиримата от тях са задържани за 24 часа и със заповед на председателя на ДАНС са експулсирани от страната. За четиримата е издадена и забрана за влизане в България.

Непълнолетният германски гражданин е предаден на служители от Дирекция "Социално подпомагане" до предаването му на членове на семейството му в Германия. 


24
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
16
0
 
3
 
! Отговори
оскар преди 3 години
добре че са германци.ако бяха дост.леле мале...
15
2
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Единствената държава, при която колониите са станали част от нейната територия, е Русия. С изключение на Аляска, разбира се. Тоест, тези територии не са ограбвани без никакви задръжки и населението им не е поробвано, а е превръщано в поданици.
14
1
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Погледнете исторически на нещата. Всички народи, имали колонии някога, а по - рано завладявали територии и осъществявали набези над тях с цел събиране на роби, а и всички, които някога са осъществили геноцид, са таканаречените в момента "велики държави". И съответно отношението им към другите е пречупено през отношението към роб. А отношението към партньорските държави - или като към конкуренти, или като към колонии. Евросъчза е практически 2 съюза - този на колонистите и този на колониите.
13
1
 
2
 
! Отговори
shokiran преди 3 години
abe komunqgi germacite gi pravite siriyci a bg turcite balgari kakva e tazi fantaziq pri vaz ?
12
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Падна Стената, Източна Германия се присъедини към Германистан.
11
1
 
11
 
! Отговори
браво преди 3 години
Връщат в Германистан ли? За да взривяват и бутат хора с. коли ли?
10
1
 
17
 
! Отговори
Неа преди 3 години
Германци от Сирия
9
2
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Германците Хасан, Юсуф, Ахмед и Мехмед да толкова германци колкото аз китаец. Путин щеше да ги прати в Сибир и да ги пусне на вълците. Ние сме ги екстрадирали????? Лелеее, колко сме толерантнииииии!!!
8
3
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Е, ние поне ги делим на германци и "германци", те обаче не ни делят на българи и "българи", за съжаление!
7
3
 
12
 
! Отговори
Юсуф преди 3 години
Трябваше да ги екстрадират на валията в Истанбул да ги почерпи с каймаклия кафе и кадаиф!След което щяха да запеят като чучулиги.
6
1
 
12
 
! Отговори
До 3 преди 3 години
Точно така прави Путин но всички казват че ,е лош !
5
0
 
19
 
! Отговори
анонимен преди 3 години
врьщат ги в румьния и от там по веригата обратно в германия
4
3
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Меркел праща камикадзета на Ердоган в Истанбул, но е забравила че още не е Тиквата на власт и не го е предупредила ха ха
Ердоганчо изкара късмет...
3
15
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Четиримата са експулсирани от страната. Къде? Едва ли в Германия, нали и оттам са били експулсирани. Значи най-вероятно в Турция.
Сега да обобщим:
ДАНС залавя джихадисти, докато се опитват да преминат от България в Турция. След това ги експулсира в Турция.

Аз ли нещо не разбирам или всичко това наистина звучи... странно?
2
8
 
32
 
! Отговори
Турчина преди 3 години
До Радко

От ония дето запада ги обучава за да не свършат войните и да не им затихне оръжейната индустрия
1
1
 
38
 
! Отговори
Радко преди 3 години
От кои Германци по точно?