Лекарите очакват хипертонични кризи сред евакуираните

Вече е оказана помощ на 3-4 души с повишено кръвно налягане
3 юли 2008 16:42,
8
Лекарите очакват хипертонични кризи сред евакуираните
Снимка: Булфото

Лекарите очакват хипертонични кризи и обезводняване сред хората, евакуирани от района на Челопечене.

Очакваме хипертонични кризи от стрес и от горещините, както и обезводнявания, каза д-р Красимир Алексиев, началник на екипа на спешната помощ, изпратен от Военномедицинска академия в Ботунец при евакуираните жители на селищата около Челопечене.

Вече е оказана помощ на 3-4 души с повишено кръвно налягане. Медиците имат готовност и за спешна оперативна помощ, ако се наложи.

Алексиев уточни, че на мястото е тяхната полева болница. На около 4 км от мястото на инцидента по права линия продължават да се чуват експлозия с различна сила. От няколко места се издигат стълбове дим.

Най-опасен за човешкия организъм е азотният окис от състава на тротила, съобщиха от Военномедицинска академия /ВМА/ във връзка със запитвания относно опасността от взрив на тротил, който представлява сложна газова химическа смес от въглероден двуокис, въглероден окис и други.

От влагата по лигавицата може да се образуват азотна и азотиста кисилина. Съотношението на газовете е различно и е опасно, ако се стои в затворено помещение.

Клиничната картина е в зависимост от постъпилите газове. Може да се появат кашлица, парене и сълзене на очите. Тъй като има букет от газове, има и латентен пероид от 1 до 48 часа, който се афишира с прояви на белия дроб.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


8
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
7
0
 
0
 
! Отговори
do 4 преди 15 години
emi nz spr anomalii stavat mai az se maham v holandiq i nqmam namerenie v blizkite 3 godini da stupq v bulgaria...vsichko se provalq tuka nqma hair nqma jivot nqma nishto pulna mizerviq
6
0
 
0
 
! Отговори
Юри преди 15 години
около 1 след полунощ в района на южен парк се появи дим, някой дали знае какво става? мирише отвратително и не ми прилича на пожар
5
0
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
Още никой ли не е умрял? То без да умре някой, кел файда от взривовете?
4
0
 
0
 
! Отговори
Роси преди 15 години
И понеже здравния министър каза, че нямало психически разстройства та затова хората от Чепинци ги откараха право в Курило!?!? към лудницата...
3
0
 
0
 
! Отговори
bez ime преди 15 години
Става нещо с държавата ни бе ХОРА.ОСЪЗНАЙТЕ СЕ БЕ!!!!!!!!!!!!Крайно време е!!!!!
2
0
 
0
 
! Отговори
az преди 15 години
ne samo hipertonichni krizi, a psihichnia stres, a tova che sa van ot doma si.hipertonicite nay-zle shte se pochuvstvat, no opasno e za zdravite i detsata! kakvo yadat i piyat van ot doma si v tazi jega?
1
0
 
0
 
! Отговори
1 преди 15 години
Никой не може да бъде сигурен дали не крият нещо нашите управници - кой знае какво е имало в склада!!