Има ли значение големината на вагината?

Тя е еластичен орган
11 сеп 2016 23:00, Eкип на Puls.bg
38
Има ли значение големината на вагината?
Източник: Reuters, архив

Въпросът дали има или няма размерът значение обикновено е насочен към мъжете, но жените също се притесняват за големината на своите части от тялото.

Въпреки че рядко жените говорят за това, някои се безпокоят за големината на вагината си и как тя влияе за сексуалното удоволствие на мъжа, особено след като са родили. Няма много изследвания, направени в тази област, защото има много противоречиви мнения относно сексуалността на жените и е трудно да се каже дали големината на вагината и сексуалното удоволствие са свързани.

Вагината е еластичен орган. Тя е достатъчно тясна, за да задържи тампон, но също и се разширява толкова, че да премине цяло бебе при раждане. Това е така, защото стените на вагината са подобни на тези на стомаха: те имат гънки, които се разтягат едновременно, за да се разшири при секс или за раждане. Тоест влагалището се нагажда и неговата големина не е с фиксирана, а тя зависи от функцията, която то извършва.

Cлeд paждaния или aбopти e възмoжнo влaгaлищeтo дa се скъси мaлкo. Toвa ce cлyчвa пopaди cвличaнeтo нa мaткaтa. Ocвeн тoвa глaдкaтa мycкyлaтypa нa мaткaтa cлeд paждaнeтo e oтпycнaтa и мoжe дa изглeждa, чe влaгaлищeтo e cилнo paзшиpeнo. Слeд paждaнe вaгинaтa yвeличaвa ширината cи, но съвсем нeзнaчитeлнo.

Какво наистина има значение?

Удоволствието от секса винаги се е свързвало с размера на пениса. Трябва да си даваме сметка все пак, че и вагините при жените, както и пенисите при мъжете, са различни. 

Тревогите относно големината на вагината всъщност са излишни. Много по-важни за сексуалното удоволствие на жената са фактори като възбудата и достатъчно лубрикант, както и физическото привличане между двамата партньори.

Установено е, че желанието, възбуждането, оргазмите, болката и сексуалната задоволеност нямат нищо общо с големината на вагината. Всъщност, когато говорим за добър секс, не търсим определени физически характеристики, тъй като всяко тяло е пригодено да изпитва и да предоставя нужното удоволствие. По-скоро трябва да се целим към правилната комуникация между партньорите, както и осигуряването на действия, удовлетворяващи и двамата.

Повече информация може да намерите в рубриката „Секс и здраве“ на Puls.bg


38
Още по темата: размервагина
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
18
0
 
1
 
! Отговори
сатана преди 5 години
влиза излиза бизи бизи
17
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Мен това не ме интересува. Маята приятелка е хванала калъп от моя и се разтяга до там :)
16
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До 17Има ли страст и вдъхновение има флуиди. Силно привличане. Чувственост, любов обич.
15
0
 
1
 
! Отговори
хм.. преди 5 години
Размерът няма значение, ако страстта има вдъхновение.
14
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
силно използвани кофи навсякъде
13
0
 
13
 
! Отговори
Веселин Узунов преди 5 години
до 23 Мен един приятел Стайко ме е учил как се лиже. Носа го вкарвап като за център отзад и то растоянието от носа до устата е колкото там от предната до задната дупка и действаш.
12
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Искаш ли да те науча как сепише вaгинa без да ти я трияти без да ѝ слагаш точки, тиретавибрaтoр и т.н.?
11
9
 
4
 
! Отговори
Emiliq преди 5 години
Женскара ва.гин.а е СТРЕДНОСТАТИСТИЧЕСКИ около м/у 18 022 см възбудена г-да хамали и бетонджии..Едва ли са много от вас поплювковците дето ще изпълнят размера и още по малко тези ,които изобщо могат да я докарат до възбуда или овлалжяване.
10
2
 
19
 
! Отговори
Веселин Узунов преди 5 години
Па тябва да има значение някво. Моят е къс и дебел и става като тапа там. По широките минджи сигурно по трудно се мият. Имам една леля дето и викат Миризлива Пута . Има особено неприятна миризма в интимната област та за това така, Ходихме с нея да набиваме колове за боб и тя ми предложи тогава .Беше май месец. Навих се и почнах но на моменти вземах настрани въздух. После члена ми си смени кожата като смок.
9
4
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Е за широки се намира начин. Щипка за пране, защипваш я по средата и имаш две дупки. Все едно си със две жени! Нещо шведска тройка.
8
1
 
20
 
! Отговори
Кръчмаря преди 5 години
Ако размерът е ПОПСКИ РЪКАВ, тогава имате право на джокер ОБАДИ СЕ НА ПРИЯТЕЛ!!! От личен опит ще споделя, че тесните катерици са голяма рядкост и притежателките им са мнго ама много пристрестени към секса...
7
0
 
33
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Съдейки по нивото на статията, най-вероятно "екипът на Пулс" се състои от Михаела Лазарова и Теодора Драгоева... Отдавна очаквахме от тях интересни подробности не само за размера на пениса, но и на вагината. Браво, това е поредният им "шедьовър"!
6
1
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
...а като гледам на сватята още не и е пресъхнал кладенеца
5
3
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Поредната "новина" от този необикновен "новинарски" сайт.
4
12
 
15
 
! Отговори
Секс, 27г, надарен преди 5 години
Омръзнало ми е от теснячки. Подбирам си само партньорки с големи широки и еластични вагини, че това чудовище не влазя.
3
0
 
9
 
! Отговори
член преди 5 години
Да
2
5
 
36
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Размерът на портфейла винаги е имал значение, той компенсира всички други !
1
3
 
32
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Нещата не са така. Размерът и при жената има значение.