Премахнете паласките с фитнес

Съветите на инструктора Мартин Гергов
10 май 2017 13:30, Eкип на Puls.bg
3
Премахнете паласките с фитнес
Reuters

Паласките са бич за една голяма част от населението по света. Техният обем се увеличава и увеличава с всяка поета и неизразходена калория и на теория според рекламите за фет бърнъри махането им е лесно. Но, всъщност, без тренировки и правилно хранене си остават само мечтите. А сега нека да се завъртим и паласките да намалим с едно от най-старите, но базови и супер ефективни упражнения „Въртене на тялото в кръста”. Как да се избавите от тях съветва фитнес инструкторът Мартин Гергов: 

Изпълнение на упражнението "Въртене на тялото в кръста"
 
В по модерните фитнес центрове има и специална машина, на която може да изпълнявате това упражнение (попитайте фитнес инструктора в залата). Но в случай, че няма специална машина, тогава „Въртене на тялото в кръста” с лост зад врат е нашето упражнение. (Помагайте си с видео материала по долу).
 
Заемете изходно положение – седнал на хоризонтална лежанка с лост(килограмите му са в зависимост от възможностите) разположен на раменете (зад врат).
 
Съберете краката и стъпалата си (един до друг) , всмучете корема навътре и стегнете мускулите си в тази част. Главата е насочена напреди и леко нагоре. Поддържайте тази стойка по време на изпълнението на упражнението. По този начин се получава гръдно вдишване и косите коремни мускули („под т.нар. паласки”) участват най-активно(трябва да усещате триене). Поемете въздух и започнете изпълнението на упражнението, като издишвате постепенно.
 
Тук една пълна работна серия се състои от две части.
 
Пример: Вдишвате, когато се завъртате на ляво и издишвате, когато се завъртате на дясно. Това е едно повторение. И така докато направите необходимия брой повторения. Във втората част от работната серия вдишвате от страната на която се издишвали – т.е. вдясно и издишвате, когато достигнете лявата крайна част на упражнението.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


3
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
3
0
 
2
 
! Отговори
Един без паласки преди 6 години
То само с въртене ако ставаше всички щяха да са манекенки
2
0
 
5
 
! Отговори
Сандо преди 6 години
почти съм постигнал божествена фигура ... приличам на Буда
1
1
 
20
 
! Отговори
Дечо преди 6 години
Без диетка няма да стане баце, не мое плющите кат свинки и да искате да отслабвате, таз яка талия от снимката не е от моркови и марули.