Премахнете паласките с фитнес

Съветите на инструктора Мартин Гергов
10 май 2017 13:30, Eкип на Puls.bg
3
Премахнете паласките с фитнес
Reuters

Паласките са бич за една голяма част от населението по света. Техният обем се увеличава и увеличава с всяка поета и неизразходена калория и на теория според рекламите за фет бърнъри махането им е лесно. Но, всъщност, без тренировки и правилно хранене си остават само мечтите. А сега нека да се завъртим и паласките да намалим с едно от най-старите, но базови и супер ефективни упражнения „Въртене на тялото в кръста”. Как да се избавите от тях съветва фитнес инструкторът Мартин Гергов: 

Изпълнение на упражнението "Въртене на тялото в кръста"
 
В по модерните фитнес центрове има и специална машина, на която може да изпълнявате това упражнение (попитайте фитнес инструктора в залата). Но в случай, че няма специална машина, тогава „Въртене на тялото в кръста” с лост зад врат е нашето упражнение. (Помагайте си с видео материала по долу).
 
Заемете изходно положение – седнал на хоризонтална лежанка с лост(килограмите му са в зависимост от възможностите) разположен на раменете (зад врат).
 
Съберете краката и стъпалата си (един до друг) , всмучете корема навътре и стегнете мускулите си в тази част. Главата е насочена напреди и леко нагоре. Поддържайте тази стойка по време на изпълнението на упражнението. По този начин се получава гръдно вдишване и косите коремни мускули („под т.нар. паласки”) участват най-активно(трябва да усещате триене). Поемете въздух и започнете изпълнението на упражнението, като издишвате постепенно.
 
Тук една пълна работна серия се състои от две части.
 
Пример: Вдишвате, когато се завъртате на ляво и издишвате, когато се завъртате на дясно. Това е едно повторение. И така докато направите необходимия брой повторения. Във втората част от работната серия вдишвате от страната на която се издишвали – т.е. вдясно и издишвате, когато достигнете лявата крайна част на упражнението.
 

3
Още от
Напиши коментар Коментари
3
0
 
2
 
! Отговори
Един без паласки преди 1 година
То само с въртене ако ставаше всички щяха да са манекенки
2
0
 
5
 
! Отговори
Сандо преди 1 година
почти съм постигнал божествена фигура ... приличам на Буда
1
1
 
20
 
! Отговори
Дечо преди 1 година
Без диетка няма да стане баце, не мое плющите кат свинки и да искате да отслабвате, таз яка талия от снимката не е от моркови и марули.

Оригинален маникюр с арт линии (галерия)
Оригинален маникюр с арт линии (галерия)

Оригинален маникюр с арт линии (галерия)

Неща, които всяка жена трябва да знае за своите 40
Неща, които всяка жена трябва да знае за своите 40

Неща, които всяка жена трябва да знае за своите 40