Кои преработени храни трябва да избягвате?

Внимавайте с овкусените ядки
12 юли 2017 19:51, Михаела Лазарова
10
Кои преработени храни трябва да избягвате?
Снимка: pixabay

В идеалния случай би било добре, ако всеки ден пазаруваме само свежи продукти, директно от пазара. Но в динамичното ежедневие това е почти невъзможно и искаме или не, се налага да консумираме често преработени храни, които не са толкова полезни за здравето.

Но какво е преработена храна?

Изразът „преработена храна“ се отнася до онези хранителни продукти, които са преминали поредица от механични или химически манипулации, извършени с цел промяна или съхранение. Това са храните, които обикновено се продават в пакети или кутии и съдържат повече от една съставка. За повечето от нас е напълно невъзможно да избягваме всички преработени храни. Някои от тях всъщност са много полезни, но не всички.

Вижте в галерията ни кои преработени храни е препоръчително да се избягват или поне да се консумират рядко.

Повече по темата може да прочетете в  Az-jenata.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


10
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
8
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Само си мислиш, че в северна америка няма информация по етикетите. Дори е на 2 езика минимум в поввечето случаи. А за Русия не знам. Не съм бил там от няколко десетилетия, но имам познати там. Казват, че няма разлика от магазините в европа и Англия. Казват, че повечето им вериги са ораганизирани по английски стил на мениджмънт.
7
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Много мразя недовършени статии. Некадърна работа.
6
3
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Не е вярно, че са доживявали масово до дълбоки старини нашите дядовци и баби. Моя дядо, бог да го прости, почина на 65 а баба ми на 83. Не пушеха и си живееха селски живот. Едно време просто нямаше никаква информация по етикетите на храните. Не са били по-вредни от сега, даже напротив. И стига с тази химия, хора всичко е химия. И мога да ви кажа, че Европа е единственото място където на етикетите задължително има толкова много информация. Това го няма нито в щатите да не говориме при Братушки
5
2
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Яжте живи прасета.
4
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Преработена храна е тази, която излиза от другия край на фабриката.
3
1
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До 3Е ти сигурно, защото живееш на село и можеш да си позволиш. :)
2
3
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
От домашно приготвената храна по добро няма. Едно време бабите и дядовците ни са консумирали само пресни гозби а не замразени. Затова са били здрави и доживяли до 90 години. Помня баба как приготвяше всеки божи ден гозби и баници. Но по онова време продуктите бяха стотинки и качествени. А сега за да си позволиш да консумираш качествена храна трябва да си я произведеш в домашни условия. В магазините ви продават химия която химия вкара в гробищата милиони хора. От магазин не купувам нищо.
1
4
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Преработена храна е и тази, която излиза от другия край на устата. И може да се окаже, по-малко вредна от западната.