Защо намаляват сперматозоидите на съвременния мъж?

Репродуктивните му способности спадат драстично
4 авг 2017 22:00, Румяна Тасева
14
Защо намаляват сперматозоидите на съвременния мъж?
Източник: Reuters
52% по-ниска е репродуктивната способност на западния мъж в сравнение с мъжа преди 40 години, се съобщава в 25-то издание на journal Human Reproduction Update. Проучването е проведено в периода между 1973 и 2011 г. и включва мъже от Европа, Северна Америка, Австралия и Нова Зеландия. 
 
Концентрацията на сперматозоиди е намаляла с 52% и общия брой на сперматозоиди е 59% по-малко. Това са двата от показателите за оценка спермата. Резултатите са получени след провеждането на 185 отделни изследвания, в които общо са участвали 43 000 мъже. 
 
Показателите са изключително тревожни според експертите, тъй като затвърждават негативната тенденция за драстично намаляване на репродуктивните способности на мъжете от западните нации. За първи път подобен спад от 50% намаляване на фертилните способности е регистриран преди 25 години – когато през 1992 г. са изнесени данните от  първото подобно сравнение за период от 50 години. Няма яснота дали има промени във фертилните способности на мъжете от останалите страни по света, доуточняват експерти.
 

14
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
12
0
 
0
 
! Отговори
Петя преди 1 година
И после обаче жените били виновни за проблемите при зачеването, късно се решавали на деца и все бла бла оправдания и обвинения както винаги на мъжете
11
0
 
1
 
! Отговори
според реките преди 1 година
тежки поражения на момчетата правят нагли престъпници принуждаващи ги да преседяват по няколко часа дневно в училища ,градини,ясли .Видео терора и педофилските камери в училищата увреждат още по жестоко..
10
1
 
0
 
! Отговори
JJIvanov warning преди 1 година
Една от причините е ползване на хлор токсични chlorine waepons/ разтвори подавани вместо питейна вода .Европа е пострадала тежко след 1914 година..терористите са от мед мафия зад плутон..Ползват мед мафията през нагло престъпни министерств аи ведомства.
9
1
 
7
 
! Отговори
съвет преди 1 година
Не носете слипове. Те притискат тестисите към тялото и се повишава тяхната температура. Откакто сложих по-хлабави боксери се родих.
8
0
 
5
 
! Отговори
42 преди 1 година
Лоши храни, лоша вода и въздух в големите градове. Белите първи плащаме цената на индустриализацията и градския начин на живот.
7
0
 
1
 
! Отговори
аз преди 1 година
трябва да намалеемкато бройка-дали с война или по друг начин-няма значение.всичко осрахте де...а и сганта ненаситна.
6
1
 
5
 
! Отговори
просвета преди 1 година
Защото дебелеят. За да са живи, температурата трябва да е по-ниска от телесната. А като има сланина наоколо ги топли и убива. Панталоните по същия начин.
5
0
 
7
 
! Отговори
Кретен преди 1 година
"Естествен подбор". Кратко и ясно. Докато умници решават каво е хуманно и какво не, природата разполага. Строга, но справедлива.
4
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Защото човека е "най-умното" животно. Няма друго като него, дето да си реши всички проблеми, здравни, хранителни и т.н. с химия и биотехнологии. Няма ли някой "умник" да излезе с решение и на този проблем и най-вече да направи една презентация на която да сподели нуждата от няколко милиона да му бъдат преведени. Оня ден имаше статия с колко тона пластнаса е зарината планетата. Скоро ще купуваме "умни" опаковки, които ще бъдат забравени стари, но на двайсеторна цена.
3
0
 
5
 
! Отговори
санджо преди 1 година
нов хомосапиенс (съвременен гай ), женственна устичка и малко брадичка. Как няма да намаляват то от толкова компютри и интерактивни технологий. Активен живот за да има производителност.
2
0
 
6
 
! Отговори
ро преди 1 година
От много чикии ...
1
0
 
3
 
! Отговори
славянин преди 1 година
Затова атлантиците се обзавеждат с черни, кафяви и мюмюни, защото при тях няма проблеми с репродуктивните им способности!

20 идеи за маникюр за къси нокти
20 идеи за маникюр за къси нокти

20 идеи за маникюр за къси нокти

Подаръци, красота и здраве за един от най-хубавите и топли празници в годината
Подаръци, красота и здраве за един от най-хубавите и топли празници в годината

Подаръци, красота и здраве за един от най-хубавите и топли празници в годината