Бронхит след грип – как да го познаем?

Излекувайте кашлицата
26 фев 2018 11:52, Eкип на Puls.bg
0
Бронхит след грип – как да го познаем?
Reuters

Често се случва след настинка и особено грип да се развият усложнения. Обикновено, когато сме се забавили с почивката и лечението или не сме спазили предписанието на лекаря за домашни грижи. 

Кашлицата е един от симптомите на простудните заболявания и грипа. Бронхитът е усложнение на вирусното заболяване, след като в изтощения организъм от него се е развила и бактериална инфекция.
 
По какво в кашлицата да познаем, че вече страдаме от нещо по-сериозно?
 
По принцип простудата (настинката) можем да я изкараме на крак или да я „влачим“ няколко дни, преди да ни „стовари“. Това вирусно заболяване по принцип минава леко и бързо, стига да се погрижим навреме за себе си.
 
Ако след „боледуването“ е останала кашлица, то реално вие не сте се излекували и е добре посетите лекаря си. При прегледа не пропускайте да съобщите за всички необичайни оплаквания, които изпитвате.
 
Повишената температура, изкашлянето на жълти или зеленикави секрети, хриповете, нощното изпотяване, отделянето на кръв при кашляне – задължително налагат консултация с него.
 
Наличието на каляне продължително време може да е и признак на астма. Астмата може да се отключи и при респираторни инфекции, включително настинка, вдишване на прах, студен въздух или алергени. При 25% от случаите на хронична кашлица става въпрос за астма и по-често наличието ѝ се разбира едва след първия пристъп.
 
Още за бронхита след настинка и грип, може да прочетете в Puls.bg
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


0
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари