7 навика, с които да задържите теглото си след диета

Не спирайте да се движите
4
7 навика, с които да задържите теглото си след диета
Снимка: Istock

Диетите са трудни за спазване, резултатите от тях още повече. А най-трудното идва, когато успеем да оцелеем след хранителния режим и най-после сме свалили излишните килограми. Да задържим теглото си е най-голямото предизвикателство, с което много хора не успяват да се справят. Те допускат грешки, които им пречат да задържат постигнатите килограми.

От друга страна има и хора, които някак успяват да запазят стройната си фигура след диета и задълго задържат балансираното си тегло. Как успяват?

Кои са навиците на хората, които успяват да задържат теглото си след отслабване?

Те не изпадат в крайности

Всичко или нищо. Много хора се самобичуват по този начин. Заради горчивия си опит и неуспехи в задържането на килограмите те смятат, че е най-добре да се ръководят от погрешната максима „всичко или нищо“. За да задържите килограмите трябва да се разграничите от крайностите, защото в дългосрочен план те не носят успехи.

Те наблягат на зеленчуците

Зеленчуците са прекрасни, защото съдържат малко калории, а толкова много фибри, антиоксиданти, минерали и витамини. Консумацията им е традиционен начин за справяне с килограмите. Ако наблягате на тях вместо на която и да е друга храна, ще спечелите в дългосрочен план. Това не означава да изключвате останалите макронутриенти, напротив. Просто в съотношението във всяка порция наблягайте на зеленчуците.

Още по темата може да прочетете в Az-jenata.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


4
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
3
0
 
1
 
! Отговори
Ммм преди 3 години
Ако искате да не си връщате кг- те, забравете хляба и всичко зърнено, алкохола и захарта във всичките ѝ форми, дори и като сладки плодове.Иначе ефект няма да има, само ще стоите гладни и нещастни.
2
0
 
2
 
! Отговори
Гравитация преди 3 години
Можете и да залепите стикер с желаното си тегло върху дисплея на кантара.
1
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
винаги съм казвал и писал от личен опит най добрата и сигурна диета е да се яде и пие наполовина от това което сте поемали досега без да се лишавате от нищо което обичате видимите резултати започват да се виждат още на вторият месец от години съм така и се чувства отлично от 84 кг в начлото сега съм65 кг трайно