Непознатият Барак Обама

Една от трите критични книги за новия американски президент излиза на българския пазар
23 фев 2009 12:18, Петя Славова
4
Непознатият Барак Обама
Снимка: Издателска къща "Мак"

Да се критикува днес Барак Обама, е проява на лош вкус.

От една страна, заради изумителната му политическа кариера – от неизвестен социален работник и провинциален политик, до сенатор във Вашингтон и президент на Съединените щати.

От друга – заради изключителната медийна и обществена подкрепа, на която се радва навсякъде по света.

Все пак една от трите критични книги за новия американски президент излиза на 23 февруари и на българския книжен пазар.

„Непознатият Барак Обама” е публикувана през лятото на 2008 г. в САЩ.

Провокиран от безкритичния възторг, обожание и любов към един политик, Дейвид Фредосо, журналист в популярното консервативно издание National Review, се заема със задачата подробно и безпристрастно да изследва миналото на Обама.

Неизвестните факти от живота и кариерата на американския президент предизвикват интереса дори на читатели, които не са съгласни с тезите на Фредосо.

Той е американски разследващ журналист, роден през 1976 г. в Саут Бенд, Индиана.

Завършил е класическа филология и журналистика в родния си щат, после е специализирал в Колумбийския университет в Ню Йорк.

Това е първата му книга, която под името “Необикновеният възход и неизследваният дневен ред на кандидата-медиен любимец” бе отпечатана в 300-хиляден тираж и през лятото на 2008 г. се нареди сред бестселърите на в. „Ню Йорк Таймс”.

В края на миналата година у нас излезе и автобиографията на Обама.

"Непознатият Барак Обама" е на българския книжен пазар от издателска къща "Мак".

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


4
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
3
0
 
1
 
! Отговори
реалист преди 15 години
"Аз все още има за какво да се гордея,че принадлежа на народ с над 13 вековна история и много велики умове"Ти ако мислиш, че останалите народи са по-млади и с по-слаби умове, много се лъжеш! Сигурно за това ни викат (и сме) *** на Европа, от многото акъл явно, хаха!
2
0
 
1
 
! Отговори
Дидо преди 15 години
Много добре казано Ралица :)
1
0
 
1
 
! Отговори
Ралица преди 15 години
ето, че и другаде не понасят успехите на други и видят ли, че някой успява гледат веднага да му извадят "кирливите ризи", а все разправят, че това било "типично по български"докато свят светува ще има завистници-независимо умни или с по-елементарно мислене.Та мисълта ми е да се обърна към нашенските критикари да спрат да обобщават колко са лоши българите и сами да се излагат пред света.Аз все още има за какво да се гордея,че принадлежа на народ с над 13 вековна история и много велики умове