Новият Ford Mondeo най-накрая и в Европа

Моделът пристига със закъснение през есента на годината
30 яну 2014 16:11, Красимир Ангелов
3
Новият Ford Mondeo най-накрая и в Европа
Снимка: Ford

Петото поколение на Ford Mondeo най-сетне ще пристигне и в Европа, пише Worldcarfans. Това ще се случи през четвъртото тримесечие на годината. Първоначалната идея на Ford бе да представи модела още през април 2013 г., но впоследствие крайният срок бе отложен заради проблеми с хомологацията на колата на Стария континент, както и с нивата на оборудване.

Според британската преса автомобилът ще бъде малко по-евтин от своя предшественик, както и че ще се предлага в луксозна версия Vignale.

Колкото до двигателите, Mondeo ще може да бъде поръчано с 1.5-литров EcoBoost бензинов двигател със 150 к.с. и 240 Нм максимален въртящ момент. Показателите му са идентични с тези на настоящия 1.6-литров мотор, без да броим разхода на гориво и нивата на въглеродни емисии, които са били намалени.

От Ford са подготвили и по-малкия 1.0-литров EcoBoost двигател, който има само три цилиндъра, но е изключително ефективен и ще позволи на компанията да намали средните нива на вредни емисии на моделите си до по-малко от 130 г/км.

Другите предложения ще включват 1.6- и 2.0-литрови EcoBoost варианти, както и 1.5-литровия TDCi дизелов агрегат.

Класическият дизел с 2.0 литра работен обем също ще присъства в гамата. Ще се предлага и хибридна версия с 2.0-литров бензинов мотор и електрически двигател, които в тандем ще произвеждат 188 к.с. При тази версия средният разход на гориво няма да надхвърля 4.3 л/100 км при 99 г/км въглеродни емисии. Максималният пробег с едно зареждане ще бъде едва 32 км, а в хибриден режим колата ще може да се ускори до 100 км/ч за 8.5 секунди.

Двигателите ще бъдат комбинирани с 6-скоростна механична трансмисия, а срещу доплащане ще може да бъде поръчан 6-степенен Powershift автоматик с два съединителя. Ще има и възможност за двойно задвижване на колелата, което ще предлага само в комбинация с по-големия дизел и автоматична трансмисия.

Още новини от света на автомобилите четете в AutoMedia.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


3
Още по темата: Ford Mondeo
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
3
0
 
0
 
! Отговори
ha ha преди 10 години
по скоро прилича на новата мазда 6, която е на пазара от почти 2 години.
2
0
 
3
 
! Отговори
Баш Гурбетчия преди 10 години
Германия диктува парада другите догонват!!!Мондеото е доста по евтино но не отстъпва по конфорт е все пак е форд...
1
0
 
0
 
! Отговори
Джони преди 10 години
Бегло копие на АУДИ А5