Само трима са живите в света, родени преди 1900 г.

На 116 г. почина Гъртруд Уивър, обявена за най-възрастния човек
7 апр 2015 09:03, Елка Василева
23
Само трима са живите в света, родени преди 1900 г.
Гъртруд Уивър. Снимка: БТА

Гъртруд Уивър, която миналата седмица бе обявена за най-възрастния човек на Земята, почина на 116 години в дом за възрастни хора в щата Арканзас, предаде Ройтерс.

Уивър е казвала, че ключът към нейното дълголетие е доброто й отношение към всички хора. Тя е родена на 4 юли 1898 г. според Международната група за геронтологични изследвания (МГГИ), която регистрира най-дълголетните хора на планетата.

Според тази организация сега има само трима живи земни жители, родени преди 1900 година.

Сега според МГГИ най-възрастният човек на Земята е Джералийн Тали, родена на 23 май 1899 г. Следващия месец тя ще навърши 116 години. Живее в предградие на Детройт и смята, че е дълголетница благодарение на своята вяра. "Всичко е в божиите ръце", казва Джералийн.

В неделя пък на 117 години умря най-възрастната жителка на Перу - Филомена Таипе, предаде Франс прес. Тя е родена на 20 декември 1897 г. по данни от личната й карта.

Филомена получила за първи път пенсия миналата година по силата на правителствената програма "Пенсия 65", осигуряваща пенсии от 65 долара за най-бедните хора. За Филомена тайната на дълголетието й било храненето с натурални продукти – картофи, месо, козе мляко и масло от собствената й градина. Тя никога не напуснала родното си село Покуто в перуанската провинция Хуанкавелика, добавя АФП.
 

/БТА/


23
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
3
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Такъв коментар като 3 може да се види само в този "сайт"
2
4
 
1
 
! Отговори
Стар преди 6 години
згладнели клошари от Дупница се биха за парче стар колбас.На Цветница 58-годишната Цветанка ровила в контейнер и открила въпросния салам. Не успяля обаче да му се зарадва, защото я нападнал друг клошар, който започнал да я удря където свари и да й крещи, че този контейнер е под негов надзор и каквото има в него, той ще го вземе.
1
5
 
29
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Всички македонци са родени преди поне 2000 г