Учебната година стартира присъствено, увери Вълчев

Министърът обаче иска организация за бързо преминаване на електронно обучение
22 юли 2020 16:15, Красимир Ангелов
86
Учебната година стартира присъствено, увери Вълчев
Снимка: БГНЕС

Взехме решение да стартираме новата учебна година в присъствено обучение, обяви  министърът на образованието Красимир Вълчев по време на заседанието на Комисията по образованието и науката.

Според него това решение е единственото логично в тази ситуация, съобщава "Фокус".

Още по темата
"Факт е, че обучението в електронна среда не може изцяло да замести присъственото. В същото време ние трябва да работим и разработваме правила за функциониране на системата в тези условия. Те ще бъдат най-общи по отношение на организацията и конкретни по отношение на така наречените здравни протоколи", посочи Вълчев.

Той поиска да се създаде организация, с която училищата ще трябва да имат план за организация на работа, за да превключат при необходимост за обучение в електронна среда за кратък период.

"Било то 3,5 или 7 учебни дни. Надяваме се и здравната система да има този капацитет бързо да направи анализ на ситуацията и като види здравния протокол да види каква е средата на контакт", каза още Вълчев.

Той посочи, че голямо внимание ще бъде обърнато на дезинфекцията в училищата.


86
Още от Образование
55 студенти ще учат задочно "Право" на държавна издръжка
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
82
0
 
1
 
! Отговори
ДО 77 преди 1 седмица
Каква забавачка бе, идея си нямаш какви са програмите в други страни! Тук родителите работят за 600-750 лв. чисто, нямат пари за лаптопи на две деца, само по англ. език в 3-ти клас имат по 30 нови думи на час! Нетът забива, малките не могат сами... Пълна лудница, родителите на работа, учителааките звънят и си мислят, че всички са в къщи като тях!
81
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
Разбрахте ли, повечето учители са на възраст. В ромските села повече от половината персонал са пенсионери. Нали знаете там как се учи. Колко деца има в клас. С дистанционното е супер. Ром нема комп. Даскалите си седят дома. Има училища, в които не е проведено никакво дистанционно. Нито са раздадени работни листове. Пенсионерите така са си получили пенсии и заплати. Един пенсиониран учител получава около 1300 лева заплата и около 700 лева пенсия - 2000 лева държавна пара. А вие кредите теглете.
80
1
 
3
 
! Отговори
стига бе преди 1 седмица
Спрете да обиждате децата - по умни са и от вас и от министъра
79
1
 
5
 
! Отговори
родител преди 1 седмица
Как може да се твърди нещо за след два месеца, картината е много динамична. Ама така ще е като само питате. И тази година ще се учи основно дистанционно, защото този вирус е създаден умишлено и справяне с него НЯМА.
78
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 седмици
Ало как не те е срам бе как ще почне присъствено днес има 330 случая
Леле какъв министър си това ли ти е кариерата на тебе
77
3
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 седмици
Крайно време е родителите да разберат, че училището не е забавачка!
В много държави има дистанционни форми на обучение, които са ефективни. Но не, българският родител не иска да положи никакво усилие за собственото си дете!
По-лесно е да се прехвърли цялата отговорност на учителите - не само да образоват децата, а и да ги възпитават!
76
1
 
8
 
! Отговори
От Плевен преди 2 седмици
Напълно неадекватни искания по време на епидемия- да търсиш социализация! Драги, родители, ако досега не сте изградили у децата си навици за възпитано общуване, навици за труд ,учене и отговорност, то какви родители сте?!
75
0
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 2 седмици
Иванов, ако не сте разбрали говорим тук и за учителите. Те са рисковите. Като откажат да работят какво правим? Можете ли да станете учител? Ако можете дерзайте.
74
8
 
9
 
! Отговори
Ивайло Иванов преди 2 седмици
Цяло лято децата са заедно, събират се на групи и играят... Какво ще е по-различното в училище?? Оставете на мира хората да си живеят нормално и най-важното неувреждайте детската психика с постоянните си глупостти! Вместо да мислите схеми с обществените поръчки за дезинфектанти, помислете за децата...
73
2
 
19
 
! Отговори
абе преди 2 седмици
Другарю Велчев, училището е създадено да е в ПОЛЗА на хората, а не инструмент за терор на държавата над тях!
Учебната година ще започне така както решат родителите и учителите !
Образованието е УСЛУГА!
Набийте си го в тая кратуна!
72
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 седмици
До 4567

Тц, няма да са. Нищо няма да са, а тези професии и титли и призвания ще изчезнат. На тях не са им нужни и сега, защо да ги съхраняват, след като и последните носители на разум си отидат от този свят?

Трябва да се мисли за утилизацията на племето, но малко разумни хора са осъзнали сериозността на проблема. Поне още 50-тина години ще трябва да им се намира приложение на "младите", докато науката дръпна с алел-оринетираните ваксини при контрола на полпулацията.
71
3
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 2 седмици
Г-н Велчев, толкова ли голям трън в очите ви се явява учителското съсловие, та искате да ги уморите без време? Повечето са хора на възраст, със съпътстващи заболявания, едва ли ще преживеят каквато и да е сериозна вирусна инфекция. Така или иначе, нулевото поколение чрез колективна форма на обучение знания и умения няма как да придобие. Мозъците им са дефектни, а не системата на преподаване да е лоша.

Работя по темата, как да се извличат ползи от тези нещастни деца, но нямам успехи за споделяне
70
12
 
3
 
! Отговори
4567 преди 2 седмици
По страшно е ,че след години,училите дистанционно ще са бъдещите инженери ,лекари,учители.
69
1
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 2 седмици
В Миниcтeрcтвoтo нa oбрaзoвaниeтo и нaукaтa e уcтaнoвeнa пoлoжитeлнa прoбa зa Соvid-19 нa eдин cлужитeл. Cъглacнo прeпoръкитe нa Cтoличнaтa рeгиoнaлнa здрaвнa инcпeкция в cгрaдaтa щe бъдe извършeнa пълнa дeзинфeкция. Вcички кoнтaктни лицa нa зaрaзeния cлужитeл щe бъдaт тecтвaни.
68
5
 
6
 
! Отговори
българин преди 2 седмици
Учебната година господине.Ще в мислят другите след вас! Вие сте ПЪТНИЦИ вече Герберски БОК ...И!-:)Да ви Е.. сещате се!
67
1
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 2 седмици
В детските градини учители и помощен персонал липсват-за справка във всяко Бюро по труда има дълги списъци със свободни позиции.Учителите по принцип са кът или на възраст 55+.Само няколко да се разболеят и гледайте какъв отлив ще има.Учителите не са полагали Хипократова клетва, а и за тези заплати едва ли нещо ще ги възпре да напуснат веднага!Обикновено са и с не една квалификация и могат да се устроят и в други сфери! Така че както някой преди мен е написал ще трябва отнякъде да си ги внасяме.
66
16
 
8
 
! Отговори
Пловдив преди 2 седмици
Искащите онлайн обучение родители са иди оти.Няма нищо по важно от социалните контакти,човек не се ли среща с хората ежедневно се превръща в кре тен.
65
5
 
11
 
! Отговори
6 преди 2 седмици
След толково много хвалби на дистанционното защо се налага МОН да уверява родителите , че ще се учи присъствено !? Нелогично !
64
12
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 седмици
до Родител
Изобщо не го пускай никъде- даже му забрани онлайн обучението, че то докато ти си на работа ще гледа порнак в нета, ще лъска паламарката/ или ще си потрива сливката/, а не да се обучава!
63
7
 
21
 
! Отговори
Родител преди 2 седмици
Аз няма да пусна детето си присъствена. По добре е онлайн.