МОН предлага по-кратка лятна ваканция

Решението трябва да бъде съгласувано със синдикатите
26 ное 2021 19:47,
51
МОН предлага по-кратка лятна ваканция
Снимка: Pixabay

Министерството на образованието предлага да има по-кратка лятна ваканция. Причината е пандемията от коронавирус.

Още по темата
Решението трябва да бъде съгласувано със синдикатите, обяви образователният министър Николай Денков, цитиран от Нова тв.

Идеята е децата да започват със седмица по-рано, за да имат повече време за преговори и затвърждаване на материала. 
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


51
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
41
0
 
3
 
! Отговори
Пипам майка ти преди 2 години
До Беновска пипа ти си педалллл да ти изсъхне всичко но не и прането *** смотан!
40
0
 
4
 
! Отговори
Ти си бастун преди 2 години
До ACDCACDC е хубава група ама ти не си. Хубаво ли ще ти е да ти намалят ваканцията ве ей ***. Да ти имам и *** речи. За хората като тебе България пак не става. Черен необразован ***. С голяма Т
39
0
 
4
 
! Отговори
Име преди 2 години
До ACDC Ей, разваляш името на групата. Явно твойта глава не е увряла, а е още във фризера. Всички осъзнават, че сме в извънредно положение, но това не са мерките. Заради хора като теб Бойко властва 12 години.
38
0
 
10
 
! Отговори
Ученик преди 2 години
Ние не сме виновни,че има вирус. Който иска да учи го прави и през онлайн убочението. Според мен е напълно излишно да се намалява лятната ваканция, за сметка на преговорите. Пак казвам вирус има, това е факт, но това вече е прекалено.
37
0
 
13
 
! Отговори
Ученик преди 2 години
Значи това вече минава всякакви граници!Не стига че ни се дават по е дин куп книги за четене и помагала за писане а и ще ни е по - кратка ваканцията. Извинявайте много ама вие за какво мислите че се казва ВАКАНЦИЯ!? А не искам да говоря за безмисления материал който се преподава 8-12 клас. Аз съм 9-ти клас и сега ако питам родителите ми за нещо от материала който учим те мълчат защото те на младини са учили по смислени. А сега МОН се чудят с какви измишльотини да напълнят учебниците.
36
0
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
В това лятно време 30 градуса ще връщат децата в училище. Това не е нищо друго освен тъпотия
35
1
 
7
 
! Отговори
дете преди 2 години
До просто едно ДЕТЕПОНЯКОГА СИ МИСЛЯ, ЧЕ ДОРИ НЕ СИ ЗАСЛУЖАВА ТОЗИ ТРУД КЪДЕ МИ Е ДЕТСТВОТО? ПОСЛЕ СЕ ОПЛАКВАТЕ ЧЕ ПОРАСТВАМЕ БЪРЗО... КОГА ДА СЕ РАДВАМЕ НА ДЕТСКОТО КОГАТО ДА СИ ДЕТЕ ЗНАЧИ ДА СЕ БЪХТИШ ПО 10 ПРЕДМЕТА И ДА ТИ ПАДА КОСАТА ОТ СТРЕС ????
34
0
 
10
 
! Отговори
просто едно ДЕТЕ преди 2 години
Защо МОН искат да ни изтощят и изцедят от живот? Като ученик от елитна гимназия съм вече засипан от работа и често плача, защото съм уморен вече! То не бяха матури в 10 клас не знам какво... Само ни тормозят МОН и учителите ни тормозят ама те просто си вършат работата не го избират те материала! Аз мисля,че за подобрение трябва олекотяване на материала и по малко учене че да смогнем. И не ми казвайте малък си не разбираш, аз разбирам, че имам точно 2 часа свободно време на ден вкл събота и недел
33
0
 
6
 
! Отговори
Върнете соца! преди 2 години
По бай Тошово време, имахме най-доброто образование в Света! А сега?!
32
0
 
13
 
! Отговори
Мей преди 2 години
Българската образователна система е под всякаква критика. Удължаването на учебната година няма да накара учениците да учат повече, а напротив по-скоро ще ги измори. В 9. и 10. клас децата имат по 16 предмета и през всички "ваканции" вместо да си отдъхнат и починат, те учат като роботи и пишат домашни...Много деца на тази възраст не могат да се виждат с приятели и да излязат навън.
31
6
 
18
 
! Отговори
1234 преди 2 години
Аз съм съгласен учебната година да започва на 1 септември, но само ако завършва 3 седмици по-рано. В класните стаи без климатик и или щори не се диша. Очаквах в ПГЕЕ да са адекватни нещата, ама всичко отива за снобите от EVN!
30
0
 
27
 
! Отговори
До 33 преди 2 години
В нашия клас половината родители бойкотираха летните домашни, включително и аз.Дори през тоталитаризма нямаше такъв мор!Даскалите се превърнаха в експлоататори на детски и родителски труд! Все едно на тях да им дадем работа през отпуските.Мисля да пусна подписка за освобождаването на министъра на образованието. Този човек не бива да участва в новото правителство!
29
0
 
36
 
! Отговори
анонимен преди 2 години
Удължаване ли? Че защо ни е удължаване на учебната година? Учим по цял ден, а те искали да учим още! МОН не разбират колко куца образователната ни система, няма да се оправи, като се учи допълнително! Единственото време, през което можем да се отдадем на почивка, е лятото. Сигурно ще си кажете, че има и ваканции, през които също може да се релаксира. Ами да, ама не! Учителите дават домашни и за ваканцията! Събота и неделя също преминават в учене за предстоящата седмица!
28
1
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До АСDС. Тази извънредна ситуация,беше създадена изкуствено с цел затриване на последните поколения. -. ментално и духовно.В това не виждам нищо нормално.Но тя твойта глава,нали вече е увряла,няма усет и капацитет за възприемане и анализ,вече си в графа сварен/а.
27
0
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Не им ли стига всичкото това на съвестните ученици,че и удължена у.година!?Детето ми не вдига глава от лаптопа,цял ден,веднъж за подготовка,втори път да слуша и участва...Не са сред себеподобните си връстници,няма човешки контакт,не излизат.Говоря за наистина работещи деца от математически гимназии.Това е свръх натоварване за тях.А психо натиска с ваксините е от ада.МОН НЕ ПРЕДЛАГА, А ОТНЕМА!
26
0
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Аз лятото няма да пусна детето да се пече в стаите където е над 30 градуса и няма климатик.МОН да си преподават на койтомси искат.Да забравят __________________ юни и юли е по-добре от септември ли? Тази година учиха с удължаване с 3 седмици след обичайния край.
25
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
... да учат нонстоп 24/7 кръглогодишно. ________________________________________________ Изместване на уч. година към началото на септември. Тя ще свършва с толкова по-рано. При извънредни ситуации този край на уч. година може да се отложи - резерв за наваксване, където има нужда. ..като изминалата. Някои деца в класа ни ходеха да се забавляват с проекти, 2-3 задължително доучваха, преговаряха и т.н., а няколко си караха ваканцията някъде.
24
9
 
8
 
! Отговори
Учител преди 2 години
Ще ги преживеем и тизи!!!!Ние си преподаваме нолмално и в онлайн обучение,кой каквото ще да казва!Пък кога ще почиваме?Важното е децата и ние да сме живи и здрави!
23
23
 
8
 
! Отговори
ACDC преди 2 години
Като чета коментарите, явно българските глави няма да уврат скоро. Хората или още не разбират, че сме в извънредна ситуация и не може всичко да е ок или предпочитат дистанционното обучение, срещу което толкова пискаха.
22
3
 
8
 
! Отговори
Анонимен до 19. преди 2 години
Прав си. Аз репликирах N16. Полицаите се женели за прости учителки .Всъщност полицаите/ милиционерите се женеха за мед.сестри.