Още общини минават на онлайн обучение за част от класовете

Дистанционно ще учат и в два областни града - Ямбол и Сливен
3
Още общини минават на онлайн обучение за част от класовете
Снимка: БГНЕС

В Ямбол и в Сливен, както и в други осем общини, учениците от V до XII клас ще се обучават онлайн до края на седмицата.

Мярката се въвежда още за учениците в градовете Стралджа, Ямболско, и Нова Загора, Сливенско. Присъствено остава обучението за децата от първи до четвърти клас.

В ротация преминават шест общини в Пловдивска област - Пловдив, Куклен, Карлово, Раковски, Родопи и Сопот, както и общините Габрово и Трявна.

Заповедите на министъра на образованието и науката акад. Николай Денков са издадени след нареждане от Регионалните здравни инспекции (РЗИ).

Частичното преминаване към онлайн обучение е заради по-високия процент на карантинирани заради COVID-19 в съответните градове и общини. В МОН постоянно постъпват и се удовлетворяват искания за въвеждане на занятия от дистанция в електронна среда за отделни паралелки или училища.

Към днешна дата под карантина са 4,3% от учителите в страната и 2,99% от учениците. 5,18% от учителите са болни, а заразените ученици са 3,5%, съобщиха от министерството.

Обучението в електронна среда ще продължи до 28 януари т.г. включително. След това всички ученици и учители ще излязат в почивка. Учебните занятия ще се възстановят от 7 февруари – присъствено или онлайн в зависимост от указанията на здравните власти.

Изследването за COVID-19 за всички ученици в страната в първия ден на втория срок е осигурено. Днес МОН получи от Министерството на здравеопазването 700 000 слюнчени теста. Количествата ще бъдат разпределени в Регионалните управления на образованието до два дни.


3
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
2
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
Пускайте децата от Варна онлайн, по три в клас останаха, какъв е смисъла да се водят присъствено??
1
2
 
4
 
! Отговори
Няма Ковид преди 3 месеца
Нали няма Ковид според апологетите на Световната конспирация? Що тъй родителите не си пускат дечурлигата на училище? Вий, антиваксъри, ако имате деца, ще ги закарате ли в школо където има няколко болни от Ковид деца или даскаля?