Панкратий не ще да е компаньонка, зове за църковна полиция

"Не съм луд. Стрелях срещу фалша, лъжата, лицемерието на една рухнала система – ДС и КГБ", призна отецът
12 авг 2008 16:28,
16
Панкратий не ще да е компаньонка, зове за църковна полиция
Снимка: вестник "24 часа"

"Църквата да създаде ведомствена полиция, която да охранява храмове и манастири", поиска бившият игумен на Гложенския манастир йеромонах Панкратий.

Той е под домашен арест в Правешката света обител, а срещу него е образувано дознание за хулиганство и посегателство върху чужда собственост.

След спречкване с гост на манастира йеромонахът на два пъти подпали канцеларията, стреля с газов пистолет, а после запали и джипа си.

"Както всички банки, офиси, държавни учреждения, така и към църквата да има охранителна фирма, която да пази храмовете и манастирите от кражби", настоя Панкратий пред Дарик радио.

По думите му така трябва да се възпират хората с престъпни криминални намерения, които посещават тези места.

"Църквата е отделена от държавата, тя е бедна и притисната в ъгъла. Ние сме принудени да се превръщаме едва ли не в компаньонки и жигола, за да поддържаме тези културно-исторически обекти", добави той.

Бившият игумен на Гложенския манастир не пожела да отговори дали е предизвикал пожара в светата обител, а също и как е запалил автомобила си.

"Трима лекари – специалисти в Ловешкия психодиспансер не намериха никакви пиромански и маниакални наклонности, не съм луд, всичките ми действия са провокирани от силен афект – това значи гняв, ярост, провокирана от нещо", категоричен беше той.

"Стрелях срещу фалша, лъжата, лицемерието на една рухнала и умряла в историята ни система – става дума за Държавна сигурност и КГБ. Аз съм първият дръзнал да стреля срещу генерал-майор от системата", добави йеромонаха.
 
По думите му случилото се в Гложенския манастир е организирана атака срещу самия него, но не уточни кой стои зад нея.

"Ние монасите да не сме паднали от Марс, ние също сме хора, също изпитваме болка и гняв", така той отговори на въпроса дали е редно един свещеник да използва оръжие.

Панкратий се закани да съди човека, който на 3-ти август го провокира - това е Бисер Доков от село Голяма Брестница.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


16
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
15
0
 
0
 
! Отговори
Андрей преди 15 години
По повод коментара за спасението на горите от попа.Няма нищо такова,какъв Стразбуг стигнал.Пълни фарсове и блъфове.Това бе да заблуди обществото.Сега Петков сече в момента вековната гора,а още колко декара са продадени там бедна ви е фантазията.
14
0
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
Доколкото си спомням Панкратий имаше изявено участие в предизборната кампания за местно управление на партия ГЕРБ, в момента местното управление- мнозинство ГЕРБ с всички услилия връща предизборните средства без абсолютно никакви скруполи, така че истината е някаде там...................
13
0
 
0
 
! Отговори
gandoni преди 15 години
ако ще правят църковна полиция , която да охранява господ , що не направят и пияндурска полиция , да бди и подпира пиянките по улицата да не падат и същевременно да охранява джепчиите и апашите да могат да си работят спокойно ?
12
0
 
0
 
! Отговори
LJ преди 15 години
Тоя си е за лудницата, че има бизнес интереси - е ясно, но че църквата си е ДС - също!
11
0
 
0
 
! Отговори
Ми преди 15 години
Тези на които съм държала като на личности ме нарекоха тъпата овца,
10
0
 
0
 
! Отговори
555 преди 15 години
той се нарича монах...!? след като захвърли расото и си обръсна брадата след цирка в манастира...Той блафирва и говори в параноичен стил....Това са стари лични конфликти.....той дължи пари от времето когато се изявяваше като бизнесмен....Е,не може да се служи на двама господари...(спр.Билията)
9
0
 
0
 
! Отговори
оня преди 15 години
кой друг, ако не църквата е призвана да се бори с ДС и КГБ? те са в правителството, а и в самата църква.
8
0
 
0
 
! Отговори
Koyto i da sum преди 15 години
Ima istina v dumite na jeromonaha. Poniakoga tsarkvite i manastirite se poseshtavat ot takiva hora, che chovek trudno moje da se udarji da ne gi narugae ili izgoni...A v sasedna Garcia ima takava ohrana. Protiv prostacite triabva da ima silova organizacia. Te ot drugo ne razbirat.
7
0
 
0
 
! Отговори
Самолетоносача преди 15 години
Моля ви да не се изказвате като хора само с първа сигнална система.Тази статия и новините за този поп са гадно отмъщение на една мафия.Този поп спаси вековна букова гора над селата Гложене и Малък Извор.Той стигна до Страсбург и спаси гората.Страхотни вековни букове който е ходил знае.Този човек засегна интересите на алчни софийски *** и сега ще бъде отстранен.Тези *** ще изсекат гората помнете ми думата.Ще завърша с думите на Христос нека който от нас е безгрешен пръв да хвърли камък по нея
6
0
 
0
 
! Отговори
калин преди 15 години
ей сектанти да си нялагате парцалите *** такива!
5
0
 
0
 
! Отговори
раб божи;) преди 15 години
Тея по църквите и манастирите са пълна ***! Смятат че, хората трябва да им се кланят само засшото пияндурстват на чужд гръб и носят черни дрехи.Ллично аз съм много разочарован от "църковните люде"
4
0
 
0
 
! Отговори
Петър Николов преди 15 години
Човече, знам поне за два случая на крадци на икони и предмети от църква, които малко след кражбата загиват по ужасен начин. Има си и народна мъдрост - Господ бави, но не забравя.
3
0
 
0
 
! Отговори
ocil преди 15 години
Да не би ,да става дума за бащата на уж "нападнатия" студент на автомагистралата от г-н Сидеров,който се казваше Доков и баща му бил от службите!
2
0
 
0
 
! Отговори
lokster преди 15 години
""Както всички банки, офиси, държавни учреждения, така и към църквата да има охранителна фирма, която да пази храмовете и манастирите от кражби", настоя Панкратий пред Дарик радио."---Що бе... нали ако наистина имаше господ, той щеше да ви пази - все пак сте му от P.R. отдела...
1
0
 
0
 
! Отговори
мирянин преди 15 години
Да отиде в Бачковския манастир.Там ще го светнат и за охранителни фирми,и за компютри,и за далавери...Дето има една дума,служенето (венчавки,кръщенета) е последната им грижа,щото си имат ДРУГА работа!