Ангелкова: Няма оправдание за грубостите срещу израелските туристи!

Това влияе на имиджа на България, допълни министърът
12 юли 2019 15:16, Анисия Иванова
399
Ангелкова: Няма оправдание за грубостите срещу израелските туристи!
Архив: Булфото

Мобилни групи на Министерството на туризма направиха проверка в несебърския хотел, откъдето по брутален начин преди седмица бяха изгонени израелски туристи.

Спешната инспекция е разпоредена от министъра на туризма Николина Ангелкова, след като се появиха кадри и видео за конфликта в хотела, съобщиха от министерството.

Пак се изложихме пред чужденците! Изгониха с ритници израелци от хотел

Заедно с експертите на Министерството на туризма в хотел "Бест Уестърн ПЛЮС Премиум Ин“ са и били представители на Комисията за защита на потребителите.

На място експертите са установили, че конфликтът и разговорът на висок тон е започнал заради желание на четирима туристи - две жени и две деца да бъдат настанени веднага след пристигането им в 11 ч. и отказ на хотела да го стори преди 14 ч. На място е бил и представител на туроператора и гостите вече са настанени в друг хотел.

Представителите на държавата са проверили детайлно документите по резервацията на туристите и твърдо са настояли, че професионализмът изисква уважително отношение към туристите - български или чуждестранни, независимо от ситуацията. Що се отнася до документите за категоризация на хотела - при проверката не са установени нарушения.

"Остро осъждаме всякакви прояви на грубо отношение с туристи, тъй като подобни случаи влияят на имиджа на България. Никакви обстоятелства не могат да оправдаят това", коментира Ангелкова.

От министерството отбелязват, че интересът за туризъм у нас от Държавата Израел е стабилен и в последните години отбелязва устойчив ръст в годините.

Данните показват, че в периода януари - май 2019 г. чуждестранните туристически посещения от Израел са 71 764. За миналата година броят им се увеличава със 17,3% спрямо 2017 г. до 244 146. През 2017 г. гражданите на Израел, посетили България, са били 208 594, което представлява увеличение от 13,7%.

Туристите-български или чуждестранни могат да подават сигнали при всякакви съмнения за извършване на неправомерни действия по Закона за туризма. Сигнали се изпращат на е-mail: nerednosti@tourism.government.bg, както и на телефон – 02/ 90 46 895.


399
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
370
0
 
0
 
! Отговори
баба мара преди 10 месеца
а плюенето по рецепцията какво е за мен това е постановка с цел пари
369
0
 
3
 
! Отговори
do TTT преди 10 месеца
Тя един ден не е работила,ти изкаш на рецепцията !
368
3
 
7
 
! Отговори
ттт преди 10 месеца
Препоръчвам на Ангелкова да изкара една смяна на рецепция и тогава да коментира и прави заключения!
367
2
 
5
 
! Отговори
кклккгк преди 10 месеца
До Анонимен374Аз шутове не видях,видях подхлъзване на един мъж.
366
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
По рано от 14.00 часа никой от желащети да нощуват за датата на деня т.е. за нощта на тази дата считана от 22.00 ч.до 24.00 ч.след което не се настаняват клиенти,освен по служба,не могат да искат настаняване,туй е навсякъде по света,тези от къде дошли що се правят на ударени,че чак изнервили посрещача от рецептията или пазача на входа,едно е резервация друго е начален час обявен за настаняване пък,ако ще апартамента да е на промоция и кои от многото желаещи как се доберат с многото багаж или без
365
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
За какво в затвора? Той леко докосна едната кака ,а другата изобщо. Даже сам падна по гръб и вдигна краката
364
2
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
О о оо Имиджа на България е на просперираща държава с традиции в туризма!
Затова Фолксваген предпочитат Турция заради ИМИДЖА на България
363
5
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
Заслужени шутове, заслужено изгонване.
362
3
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
Ти халюционираш и да са дали ход на дело тия от хотела и те да пускат дело и да тикнат в затвора туристките
361
3
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
До Анонимен 376
Къде съм писал че ще го тикна в затвора, халюцинираш или пак пиеш спирт за горене. Аз присъда не издавам а само констатирам фактите.
До 375
Дори и да го пуснат, изрелците са дали ход на дело, което означава че могат да го приберат всеки един момент. Коментирам според чутото от българските новините. Голямо яйце му се пече на задника, голямо. да си имаш работа с Изрел не е хич здравословно.
360
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
И защо си мислиш,че ще го тикнат в затвора щом не тикнаха Шведа а тоя ще го тикнат.И да я беше ритнал пак нямаше да го тикнат.Ти защо се радваш,че не си ако беше ти щеше да им обясниш как си виновен или невинен и да ги осъдиш.
359
3
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
Не се надявайте да осъдят някой утре го пускат най - много да осъдят израелките за шума който вдигнаха .Те са си виновно а и той дори не ги и удари а трябваше да ги удари търсеха си го
358
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
До Анонимен 372
"И да си на негово място какво ще го тикнат в затвора ли разбирам да я беше ритнал 1 път поне но и това го няма но се вижда другата как го бутна ако го съдят за опит за ритник да съдят другата за бутането"
Абе радвай се че не си! Както писах вече няколко пъти, щом случая е придобил някаква форма на световна 'сензация' изхода е само в контра-доказателство от охранителните камери на хотела. За това не отваряйте кутията на Пандора, викайте полиция и не взимайте 'скъпа инициатива'.
357
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
До 370
А какво ще стане ако изкарат камера как псуват и плюят рецепционистката ония туристки ще плащат.

Нали писах че това е единственото спасение за служителя/собственика. Тогава палачинката се обръща!
356
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
И да си на негово място какво ще го тикнат в затвора ли разбирам да я беше ритнал 1 път поне но и това го няма но се вижда другата как го бутна ако го съдят за опит за ритник да съдят другата за бутането
355
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
До 368
"че някви евентуално се наплюли и напсували се прави сензация е голямта сензация хаха"

Ха ха ама да не си на негово място! Да, сензация е, щом се излъчва по световните новини. Както виждаме новината е отдавна извън обсега на селската ни радио-точка.
354
0
 
1
 
! Отговори
До Анонимен 369 преди 10 месеца
А какво ще стане ако изкарат камера как псуват и плюят рецепционистката ония туристки ще плащат.По-тая логика всеки ден всички да се съдят като се напсуват на пътя че ,видиш ли обидата била физическа саморазправа
353
3
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
До Анонимен 365

Посегателството, според международни закони, не е по различно от самия удар! Също така, ако се докаже че хотелския персонал лъже, което е доста възможно, нещата ще се оплескат още повече за сметка на служителя. Ситуацията е много комплицирана.
352
2
 
1
 
! Отговори
До 367 преди 10 месеца
Е след ден два някоя мутра ще пребие някой турист тогава може да се говори за съд и дело но в тоя случай ,че някви евентуално се наплюли и напсували се прави сензация е голямта сензация хаха
351
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
До Анонимен 363
Българската логика от тип правешки мъдрости не помага в случая. Случая е сериозен, получи се международно ЕХО което няма да отихне с наивняшки оправдания и изказвания! На всичкото отгоре България е членка на ЕС и като за капак, нашенския умник посегна на туристи от Изрел! Такова само-вътрене не съм виждал от години!