Спирането на тока в метрото - терористичен акт, минават се граници

Радев се държал не като човек с власт, а като претендент за власт
60
Спирането на тока в метрото - терористичен акт, минават се граници
Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

Поведението на бившия депутат от НДСВ Минчо Спасов в метрото е терористичен акт,  убедена е политологът Татяна Буруджиева.

Още по темата
Спасов прекара нощта в ареста, след като спря тока в столичното метро в понеделник.

„Задържани бяха разни хора, но сега са пуснати. Да кажат, че полицията можела да ги спре, но къде била тя, е просто наглост. Искам хората да знаят, че могат да живеят спокойно, независимо дали някой протестира или не. Ако утре вашите деца са в метрото в такъв момент? Не може тероризмът да се оправдава", коментира още политологът пред Нова тв.

„Всичко си има някакви граници, дори и протестът. Може да изразяват недоволство, без да се застрашава животът на хората. Искам протестиращите да дадат отговор. Демонстрациите контролират и изискват от политиците, но не може да дават решения", категорична е Буруджиева.

„Във времена на размествания и голяма политическа и обществена динамика обичайните правила са временно суспендирани. Това е характеристика на революциите”, посочи социалният антрополог Харалан Александров.

Според него заради това в такива моменти избуява разрушителното и психопатно поведение.

Според него на протестите има две основни групи от хора - едната иска промяна, а другата - властта.
"Гешев и Борисов са персонализирани, защото те ефективно упражняват власт. Правителството и прокуратурата са  свръхактивни, постоянно нещо правят нещо и доста хора са разстроени от това", каза още Александров.
Според него протестиращите не искат оставката на президента Румен Радев, не защото много го харесват, а защото "той се държи не като човек с власт, а като претендент за власт".
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


60
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
54
0
 
0
 
! Отговори
Бончо от Банки преди 3 години
Много интересно, дъщерята на терориста Иван Буруджиев, член на БКП, (не на БСП) убил генерал Луков да прави квалификации:..кое било тероризъм..! Тази ***-политолог от която ме е гнус, вече толкова врме не я срам да прави изказвания в полза на Герб. Говори ли това нещо....? в ГЕРБ е пълно с комунисти, които в момента изповядват "антикомунистическа" идеология, защото това се харесва все още в Брюксел .
53
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Политоложката като дъщеря на терорист, убил с още две "другарки" ген.Луков, разбира от тези неща. Да се съберат с Т.Тодоров и И.Г., да напишат обвиненията на СпП, тя да ги предяви пред спецсъда и наказанието да бъде затвор, поне докато ГЕРБ е на власт. Сетне амнистия.
52
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Аз пък искам Буруджиева да даде отговор, защо баща и е убил генерал Луков?Защо е била началник кабинет на Станишев?Защо е подкрепила Пеевски за шеф на ДАНС
51
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До Анонимен 51Той семейството си вече го е гръмнал, както се разбра от коментарите тук.Зарязал е безнадеждно болната си съпруга още докато е била жива, за да заживее с любовница.
50
0
 
0
 
! Отговори
Спас преди 3 години
До ЛенинЛенин, нищо не ти се разбира!
49
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
И на това му викат хулиганство!Това да не е бой в ресторант??!!Ама в името на каузата?Философия на терористи!Алоо Минчо-терориста що не си гръмнеш семейството в името на каузата!!!Това е слаба съдебна система!
48
6
 
1
 
! Отговори
Дизайн преди 3 години
Пак хората им виновни? Евтин и лош дизайн на метрото довежда до такива провокации.
47
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Козарев, Какви са тези според тебе? Майтапчии? Дечица невинни? Утре ако тия ти палнат плевнята, ще йи почерпиш ли по едно, майтап да става? Перверзен морал имате вие, . Ако са ваши - невинни са, герои един вид. Така ли беше?
46
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До Сат НЕй, Тома неверни, ако искаш вярвай, ако искаш не вярвай, на мен ми дреме от това. Има ги записани и то не на една охранителна камера. Спирането на тока в метрото влиза в новините, винаги. Въобще не е често явление, както се опитваш да внушаваш. Не оправдавай тези гамени и политика-водач. Освен че им хлопат дъските са и страхливци.
45
0
 
11
 
! Отговори
До 33 преди 3 години
На камерите се вижда как Минчо Спасов с двама други хлапаци от тези дето лежаха вчера пред НС натиска първо единия бутон който се намира в края на перона и е само за аварийни случаи и после претичват до втория бутон който спира тока и на насрещната линия и после побягват в посока ескалаторите към Софийския университет.Това ако не е тероризъм - здраве му кажи.Върха на наглоста е, че група продажни адвокати и неуспели политици тръгнаха като Матросов да защитават сатрапа.Защо ли ???
44
2
 
5
 
! Отговори
Ленин преди 3 години
Без ток няма кумунизъм.Да се растреля тоя монархо фашист заради съботажа и чекистите от НКВД да ми докладват!
43
12
 
2
 
! Отговори
Иван Козарев-Балкан преди 3 години
До meryРазбира се, ти си забранила сега, на робите си да говорят за политика, защото, когато дойде времето за избори ще ги закараш под строй да гласуват за Борисов! Ти си Борисов! Ти си М'атрялът! Право на всеки е да изразява своята политическа позиция, дори в офисът ти! Животът е Политика, а ти си една малка прашинка в него!
42
21
 
6
 
! Отговори
Иван Козарев-Балкан преди 3 години
Метрото, това е Егото на Борисов;))) Не накърнявайте Егото на Величеството! Затова има арестувани!
41
2
 
15
 
! Отговори
Mhm преди 3 години
Къде е Минчо Мършата да му избия зъбите.
40
2
 
24
 
! Отговори
mery преди 3 години
Истината е, че борбата е за парите, а не за доброто на хората. Работя до клуб на една от партиите, която не е в управлението и идват да им права ксерокопия на документите. Говорят само за парите които ще дойдат и как Борисов ще ги открадне. Забраних да се водят разговори за политика в офиса ми. Всеки си има глава на раменете и може да мисли, и на изборите да даде своя глас за когото е решил. Смятам, че в момента протестиращите се използват от партиите, които не са на власт.
39
0
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Много добре казано: Организаторите на протестите искат властта, а масата млади хора искат промяна.Новото ще дойде от младите хора, но организирали се сами, а не като се включат при старите муцуни.
38
6
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
побратимите на ислямските терористи - комунистите си имат водачбанкянския комунист второ поколение
37
16
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
поредната гербава провокация тия са готови на всичко особенно като се очаква да дойдат нови средства за крадене
36
0
 
7
 
! Отговори
феро преди 3 години
ДоМитака Чети кой спрял напрежението . Не се поддавай на финансови страсти .
35
14
 
3
 
! Отговори
Сат Н преди 3 години
Каква паника ако токът спре?Като че ли е нещо необикновено да спре тока!Пълна измислица.Милиционерите се надлъгват с народа.