Проф. Габровски: Справихме се отлично през изминалия тежък период

Ситуацията в страната е относително добра, оцени зам.-директорът на "Пирогов"
29 авг 2020 14:05, Елка Василева
30
Проф. Габровски: Справихме се отлично през изминалия тежък период
Снимка: архив, БГНЕС

„Ние сме в относително добра ситуация. Притеснителното е неизвестното, свързано със зимния сезон и всички въпроси, които поставя”. Това каза зам.-директорът на „Пирогов” и зам.-председател на Българския лекарски съюз проф. Николай Габровски пред Нова тв.

Според него българските медици вече са по-подготвени и ще се влезе по-спокойно в зимния сезон.

Той е на мнение, че въпреки отминалата тежка ситуация в момента обстановката в страната е спокойна.

Още по темата

„Мисля, че минахме през тежък и изпълнен с неизвестности период, за който смятам, че сме се справили отлично. Сега сме в далеч по-спокойна фаза – няма пикове, няма претоварване на системата, няма липса на защитни средства и консумативи”, заяви проф. Габровски.

За него е важно, че броят на положителните проби за коронавирус  ежедневно намалява. Габровски отбеляза, че напоследък данните са по-ниски и това е положително.  

Според него медицинският персонал у нас е по-подготвен –както психологически, така и материално.

„На повечето места колегите вече са се сблъскали с това заболяване. В повечето болници колегите знаят и имат ясна програма какво трябва да се направи. Мисля, че вече сме по-подготвени”, отбеляза той, определяйки положението като стабилно.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


30
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
26
0
 
0
 
! Отговори
Пилат Понтийски преди 3 години
Професоре, една пандемия е своево рода катастрофа ударила цялата планета. Катастрофата нанася жертви от всякакъв характер, включително и човешки съдби. И като така употребата на някакви суперлативи е неуместно и граничи с цинизъм. Голям залък ***, голяма дума (като медик) не казвай! "...справили отлично" е суперлатив. И оставете ние да ви хвалим а не да се самохвалите.
25
0
 
1
 
! Отговори
Бедняк преди 3 години
Коментарът на професорчето ми напомня телеграфното съобщение: "операцията сполучлива точка пациентът умрял точка"
24
0
 
1
 
! Отговори
Юююю преди 3 години
Кажете нещо за Берлин, Лондон, Париж! Ще пушите ли?
23
1
 
0
 
! Отговори
Смъртта преди 3 години
най-добрият приятел на българския народ. Не казвам нация, защото там се иска да имаме българска индустрия и българска интелигенция.
22
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Поредната опорка на второ място по смъртност е пълна лъжа и провокация за всеки трезвомислещ.
21
5
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Справихте се чудесно, затова сме на второ място в Европа по смъртност от този вирус!Той тиквата се самопохвали уж от Европа, че е изградил (!) и приложил (!) най-добре мерките за борба с вируса...Но пропусна да добави, че най-добре умираме от него, благодарение на здравната ни система, управлявана от счетоводител.
20
3
 
10
 
! Отговори
мак преди 3 години
Поредна ода за баце и правителство. С всичко се справят отлично, така им се струва.
19
4
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Добре че пиеме и имаме ген, та ензимите алдехиддехидрогеназа2 борят короната, иначе да сме умрели като мириканците.
18
7
 
11
 
! Отговори
Георги преди 3 години
Днес има големи протести в Берлин, Париж и Лондон против задължителното носене на маски и нарушаването на човешките права заради измисленият вирус. Никоя Българска медия не го отразява.. а вместо това си пълнят новини с някакви безмислени глупости.
17
4
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Народа казва- На лъжата краката са къси. Ще се види накрая
16
6
 
2
 
! Отговори
6 преди 3 години
До 11Дишам си спокойно край морето в Гречко цяло лято ама щото съм учил за разлика от теб.Ако беше учил и ти щеше да знаеш че брой тестове не променя болните и УМРЕЛИТЕ!!Колкото и теста да се правят умрелите са КОМСТАНТА(ако изобщо знаеш какво значи думата).Много сте проссти това бълггараците.
15
3
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
"Махай маски-слагай маски"-това най-често се коментира от тулу...те/най-вече комунистите/ като несправяне с мерките. А бе ту..пи вижте във Франция, Германия,Англия и тн колко пъти беше наложено това , а при нас само един път и то защото СЗИ в същия ден го изисква това
14
10
 
8
 
! Отговори
Георги преди 3 години
Това е още едно доказателство, че не е имало нищо опасно. Иначе никой в българското управление не се справя отлично с реални проблеми :)
13
7
 
10
 
! Отговори
Т.Шак преди 3 години
Какво се справяте бе, Габровски!Не си приписвай заслуги!Добре, че нас, българите, тоя вирус много-много не ни лови като останалите кекави нации по света! Никой никакви мерки не спазва и пак сме ОК.В момента съм в Хисаря, в 500-местен хотел, ресторанти, басейни, пълен догоре с хора. Никаква дистанция, само някои от персонала са с маски, на никого не му дреме и пак няма и един болен.
12
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До 11Ако 50-милионна Испания прави 30 хил теста, то 7-милионна България прави същия брой на глава от населението, а понякога и повече..
11
11
 
2
 
! Отговори
До 6 преди 3 години
дишай малко брато, Испания прави по 30 хиляди теста на ден безплатни!!!!! В България статистиката идва оъ направените на чадъно тестове. Бългатия тестове не прави. Така, ще не се възбуждай много къде имало и нямало заразрни
10
7
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
В Белорусия изобщо не са си правили труда да се справят. Там всички заводи работят, и заводите им не бяха съсипани или продадени за жълти стотинки на западни компании както в Българоя и цяла източна Европа.
9
9
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Механизмът за стимулиране на търсенето изграден върху печатането на долари без покритие вече не работи. Затова се всява страх от поредния грип (принципно който и да е грип не бива са е подценява, но всяка година е имало и ще има нови грипове), въвеждат се мерки и се слагат намордници-лигавчeта на населението за да свиква с мизерията, униженията и да се учи на подчинение при диктатурата която се задава.
8
7
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Бързият крах на либералния демократичен глобален ред травмира много от бившите му жители, оставяйки ги политически бездомници, залитащи през сегашния разрушен пейзаж в състояние на объркана скръб и надежда, че по някакъв начин старата реалност може да бъде възстановена. Както удавник се хваща за сламка, така сега се правят опити за запазване на статуквото с всяване на страх от вируси, въвеждане на изънредни мерки принуждаване на населението да носи намордници.
7
10
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Днес, в контекста на такава пандемия, която се случва веднъж на век - и която избухна след глобалната финансова криза от 2008 г., атаките на 11 септември, войните в Афганистан и Ирак, прекрачването от червените линии в Сирия, възхода на режимите на Владимир Путин и Си Цзинпин, пристигането на Доналд Тръмп и Брекзит, невероятната сила, авторитет и усещане за неизбежен триумф, които Западът имаше само преди няколко десетилетия, изведнъж изчезнаха. Така приключва американската ера.