Кардиолог: Година по-късно и не сме мръднали в лечението на COVID-19

Светът е в пълна безпомощност, коментира проф. Младен Григоров
6 ное 2020 09:25, Ния Христова
68
 
Коронавирусът е изкуствено създаден, а година по-късно и не сме мръднали в лечението му. Това каза в студиото на Bulgaria ON AIR кардиологът проф. Младен Григоров.
 
"В момента никой не воюва за територия, а за икономика, коронавирусът срива икономиките. 60 хил. научни статии за последните месеци - това говори за пълна безпомощност", категорично заяви проф. Григоров.
 
"В медицината всичко е свързано, когато имаш придружаващи заболявания, толкова по-големи са шансовете за летален изход, но както виждате, млади хора се разболяват и умират, има дихателна недостатъчност", добави той.
 
Проф. Григоров обясни, че хората, които оздравяват, остават с хронични дихателни заболявания. 
 
Според него от ваксината полза няма, защото имунитет срещу COVID-19 има само за 3 месеца.
 
"Бил съм военен лекар и сме учили за масовото поразяване по време на войни, това е една война с вируса", отбеляза проф. Григоров.
 
"Под натиска мерките се разхлабиха много през лятото и ето ги последствията. Големият проблем обаче е в липсата на лекари и в липсата на реаниматори. Точно в интензивните отделения може да се пропука системата, защото за жалост реаниматорите са малко в държавата ни. Пациентите ще ги опазим, но персоналът не виждам как", коментира кардиологът и добави, че строгите мерки за момента са най-доброто решение.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


68
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
60
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Разбира се - тотален бан на излездванията за клониране, забраи за работи със стволови клетки, извлечени от нещо, което никога нямаше да стане на бебе, всякакви технологии за генетична обработка, терапия и манипулация са забранени.Еха! Някой откровенно не иска, да се подобри медицината. Ще отнеме 5 години и десетки, ако не и стотици милиарди, но сме пред технологии, които ще направят класическите ваксини, да са като iPhonе, пред телефраф.
59
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
"Според него от ваксината полза няма, защото имунитет срещу COVID-19 има само за 3 месеца."Emmm.... ъъъмм... ееемммм .иииммм...За три месеца, малко ли е? В смисъл - предпочитам 3 месеца свобода, откото цялата година затвор!
58
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Белият дроб си остава една мистерия. Това е най-сложния за лекуване и най-сложния за трансплантиране орган. Има група заболявания на белия дроб, които никой не знае как да лекува, прогресивни са, и отвратителни. Ковид, когато е усложнен прави 2 от тях - белодробна хипертония и тромбозна хипертония (не знам как е на български, на англ. е CTEPH). И с двете не знаем как да се борим. Ковид поне ги прави само временно и някак някои хора се оправят някак. Но без протокол за лечение е много сложно.
57
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Никой не знае колко ще е имунитета в момента. Може да е 3 месеца, може да е 6 месеца, може да е година или повече. Дори да са 3 месеца, това е достатъчно за начално овладяване на кризата. Ако се ваксинират всички. Ако ли не, може поне критичния персонал да се ваксинира докато траят вълните, така че поне да не умират лекари и учители. Но за едно е прав - не знаем все още как да лекуваме тежките версии на ковид. А това е защото не знаем как да лекуваме белодробни инфекции качествено.
56
4
 
3
 
! Отговори
Петров преди 3 години
Човекът ви говори за цял свят, но червените комунисти си знаят само за БГ и плюят правителството. Големите държави не се оправят, че ние ли?Или .....ама вярно бе .....Те червените са всезнайковци.Така де. Какво да ги правиш? Болшевики , комунисти, социалисти. Разбират от всичко!Дори от Москвич...
55
1
 
3
 
! Отговори
Тялото преди 3 години
"Според него от ваксината полза няма, защото имунитет срещу COVID-19 има само за 3 месеца."Нищо подобно, но повтаряйте като папагали едно изследване, което не сте си направили труда да прочетете и игнорирайте всички останали, които го оборват.Имунитета ще е най=малко 20 години. Хората, които правят ваксините не са ***. Ти си.
54
1
 
3
 
! Отговори
Fakt преди 3 години
Sega trqbva da vi e qsno,che virusyt naistina e biologichno oryjie i nqma cqr za nego,Ami osydete Kitai za kompensacii v celiqt svqt.Eto pobedixa ni bez atomno oryjie i bez voina.
53
1
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Не сме мръднали в лечението, щото вместо да лекувате ходите да говорите глупости по телевизиите, белким се харесате на Лойко и ви вземе за зам. министър да правите кинти
52
2
 
6
 
! Отговори
Дали - или... преди 3 години
Което само по себе си е странно и дори ненормално. Съвременната медицина успешно прави трансплантации на жизненоважни орани от години, успешно се развива лечение със стволови клетки, мозъчната хирургия е напреднала до невероятни резултати... и в същото време Covid-19 остава на практика нелечим...
51
1
 
7
 
! Отговори
Е как бе преди 3 години
Има ново откритие в лечението на световно ниво - топла супа, чайове и 100 мг аспирин. А ла Мангърий. Сега ще му връчат Нобеловата за медицина.
50
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
спомням си, че австрийците поискаха помощ от нас и разрешихме медицински сестри да заминат там на първа линия. Австрийците ни благодариха. Сега какво правим?
49
4
 
15
 
! Отговори
Обективно преди 3 години
ЗАЩО В КИТАЙ, ТАЙВАН, АВСТРАЛИЯ И НОВА ЗЕЛАНДИЯ НЯМАТ ВТОРА ВЪЛНА? ОТГОВОРЪТ Е: ВСИЧКИ НОСЯТ МАСКИ, ЗАЩОТО МИСЛЯТ ЕДИН ЗА ДРУГ!!!
48
4
 
3
 
! Отговори
Вирусът преди 3 години
...НЕ е изкуствен. Още 2012г. в Китай са почитали 7 от 9 души, равчиствали мина с прилепи. Починали от атипична пневмония. Запазили биологичен материал от тях. Сега го изследвали за ковид 19 и е положителен.
47
0
 
3
 
! Отговори
Бибо преди 3 години
ТИ ОТ ДЕ РАЗБРА ЗА ШВЕЙЦАРИЯ??? СВЪРШЕЛИ МЕД. КАДРИ. КАКВО СТАНА СЪС ТЯХ? БОЛНИ, НЕ ИМ СЕ РАБОТИ, СТРАХУВАТ СЕ.... АААА РАЗБРАХ: ИЗБЯГАХА ВЪВ БЪЛГАРИЯ ЗА ПО ВИСОКИ ЗАПЛАТИ.....
46
12
 
11
 
! Отговори
Мутафчийски преди 3 години
Не знам за вас, но сред целия хаос, лъжи и некадърност, неразбиращия от вируси Мутафчийски ми изглежда все по-прав в преценките и все по-компетентен...
45
3
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До Анонимен 47бТв направиха проучване в лаборатории. Вирусите са само от вътрешната страна на маската и са си твоите. Дето живееш с тях. Но явно искаш да ги споделиш с всички нас? Благодаря.
44
1
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Не бе. Не е верно. Само здравната система в България е лоша. Само тук размотават пациенти с линейки. Само тук свършват здравните работници. Българската и германскта здравни системи останаха нереформирани. С много легла. Сега от Белгия карат болни в Германия защото им свършиха леглата. В Швейцария свършиха медицинските кадри. А при нашата лоша здравна система 3-*** бледолики играят кючек в празно ковид отделение??!!
43
12
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Който носи маскатя към гроба го повеждаНо добро не вижда същокойто вируси отглежда
42
7
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До Анонимен 38Напротив, по- добре е човек да си признае, че няма отговор, вместо да разтяга локуми и да плещи лъжи като Мангърата.
41
6
 
7
 
! Отговори
the Ghost преди 3 години
Професоре, разчитаме на такива умове като вас да мръднем на някъде, иначе защо сте ни?