Единствената клиника по трансплантации у нас става ковид отделение

От лечебното заведение уверяват, че тя само ще бъде преместена
7 ное 2020 17:30, Анисия Иванова
15

Протест пред столичната "Александровска болница" след решението на ръководството да превърне клиниката по нефрология в COVID отделение.

Протестът беше организиран от гражданско сдружение "Боец", откъдето не са съгласни единствената клиника за трансплантации в страната да бъде преустроена.

Димитър Анастасов има две трансплантации и придружаващи заболявания.

"Аз съм потресен и вътрешно целият треперя и не знам как ще продължи животът на всички пациенти на тази клиника, защото това е единствената клиника в България. Ние сме хиляди пациенти, които нямаме възможност на никое друго място да се лекуваме. Изобщо другите болници и другите отделения нямат представа от нашите проблеми и заболявания, които имаме придружаващи плюс трансплантацията", споделя той.

Клиниката по нефрология и трансплантация на Александровска болница е единствената в България. От лечебното заведение уверяват, че клиниката не затваря, а само ще бъде преместена.

Промените в клиниката са част от решението на здравното министерство за реорганизация на болничните заведения. От клиниката се надяват наложените промени да не повлияят върху лечението на хора с трансплантации.

Вижте повече в репортажа на Анелия Георгиева по Bulgaria ON AIR.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


15
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
12
0
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Китайците построиха болници, за да отделят пациентите с К-19, а тук ще смесват потоците - във всяка болница искат да има ковид отделение...Молете се да не се разболявате, ако не сте бизнесмен или политик!
11
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Насълзиха ми се учите от умиление
10
4
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Много неконструктивна опозиция.Нито една полезна инициатива не роди за последните месеци.Кресливи опортионисти
9
3
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Клиниката съвсем не единствената.Важното е,че просто я местят.Между другото в нея вече имаше болни от Ковид По- добре е да я преместят в по- модерна сграда
8
0
 
1
 
! Отговори
До 7 преди 3 години
Изглежда,че никой не е посягал на тази клиника, Обяснява се,че клиниката се мести, за което не се иска разрешение от националния предател Гошо , който прави всичко възможно да поддържа ,,огъня,, на пандемията.
7
5
 
1
 
! Отговори
До 1 преди 3 години
С опозиция като нашата, всеки български дом ще стане Ковид.Е viva presidento- figurantо
6
2
 
8
 
! Отговори
123456 преди 3 години
То бива *** решения, бива, но това е върхът! На кой *** му хрумна да посегне на ЕДИНСТВЕНАТА по рода си клиника в България?
5
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
А откога Гошо от Боец стана специалист по трансплантации.Като момче на повикване.Хората местят клиниката, но Гошо тъ п ото знае ,, най- добре.,,
4
1
 
8
 
! Отговори
Браво преди 3 години
Да орежете лечението на трансплантираните можете, а да накарате частните болници да спрат за малко да пълнят цuцu - не.
3
1
 
4
 
! Отговори
Питайте Ангелов преди 3 години
Той ще ви обясни че има легла системата е готова има лекарства има лекари и контролираме епидемията.И след това ще се събуди.Гнусен обратен червей
2
3
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Имам един хотел на морето, който няма какво да го правя.. За някоя друга субсидия може да стане ковид отделение
1
3
 
5
 
! Отговори
Интересно преди 3 години
Трансплантираните пациенти вярват ли че никой от тях няма да прихване коронавирус и не е ли по добре да се лекуват тогава в отделение на болницата, където единствено са запознати със спесификата на състоянието им. Същото е и с родилките с ковид, те нямат място в ковидотделение на неспециализирана болница.